Курячі крильця у вершковому соусі

Курячі крильця — це не дуже затребувана в кулінарії частина курки. В основному вони сприймаються як закуска до всім відомого пінного напою. Закуска — це, звичайно, добре, але можна приготувати крильця так, що вони стануть улюбленою стравою з птиці. В крильцях не дуже багато м’яса, тому під час приготування треба максимально зберегти їхню соковитість. Для цього треба додати якийсь соус. Мені більше за все подобається соус з вершками. З ним крильця набувають чудового смаку, залишаючись м’якими і ніжними. Вершки, часник, зелень і сир прекрасно підходять до курятини, крильця в такому соусі завжди виходять бездоганно.

Для приготування курячих крилець у вершковому соусі вам знадобиться:

  • 1 кілограм курячих крилець;
  • 400 мілілітрів вершків жирністю від 20%;
  • 100 грамів будь-якого твердого сиру (я брала голландський);
  • 2 великі цибулини;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • свіжий кріп;
  • спеції для курки;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль.

Курячих крилець знадобиться кілограм чи трохи менше. Цієї кількості як раз достатньо для приготування в мультиварці об’ємом 4,5 літри. Меншої кількості крилець може просто не вистачити на всю родину — крильця у вершковому соусі “розлітаються” дуже швидко. Перед приготуванням кожне куряче крильце треба промити і уважно оглянути. Справа в тому, що дуже часто на курячих крильцях залишаються пір’їнки, їх обов’язково треба видалити.

Підготовлені крильця натерти сіллю і спеціями для курки. Мені подобається приправа Kamis, в її складі є молотий червоний перець, який робить крильця красивого кольору. Залишити крильця маринуватися приблизно на годину. Поки крильця маринуються, можна почистити цибулю і нарізати її тонкими кільцями чи півкільцями.

Після того як крильця пройшли сіллю і спеціями, можна їх обсмажувати. В каструлю мультиварки додати рослинну олію і ввімкнути режим “випічка” на 65 хвилин, дати маслу розігрітися. Курячі крильця викласти в каструлю мультиварки. Вийде два ряди крилець, зверху покласти цибулю. Обсмажувати крильця протягом двадцяти хвилин з закритою кришкою, потім перевернути їх так, щоб цибуля опинилась внизу. Обсмажувати ще двадцять хвилин з відкритою кришкою. Якщо ви хочете, щоб крильця були більш підсмаженими, можна смажити спочатку одну половину протягом двадцяти хвилин, а потім іншу. Цибулю додавайте до другої половини крилець.

Приготувати вершковий соус. Для цього дрібно порізати кріп, пропустити через часникодавку або натерти на тертці часник. Сир натерти на крупній тертці. Додати кріп і часник до вершків, перемішати. Сир можна додати прямо в соус або посипати ним курятину в мультиварці, я обрала другий варіант. Після того як курячі крильця обсмажились з обох боків по двадцять хвилин, додати до них вершковий соус і запікати з зачиненою кришкою до завершення режиму “випічка”.

Після сигналу про завершення режиму “випічка” дати курячим крильцям помліти в режимі підігріву десять-двадцять хвилин. В мультиварці курячі крильця за годину так добре пропікаються, що м’ясо легко відділяється від кісточок, в духовці досягти такого вкрай непросто. Крім того, в каструлі мультиварки залишається достатня кількість такого смачного соусу, ним можна полити крильця при подачі на стіл.

Гарнір для крилець у вершковому соусі може бути будь-яким — рис, картопля, макарони, гречка. Крильця й соус виходять дуже смачні і ароматні, що ваші домашні і не помітять, з чим ви їх подавали на стіл. Курячі крильця у вершковому соусі можна їсти і в холодному, і в гарячому вигляді. Єдиним недоліком цієї страви можна назвати те, що вони дуже швидко з’їдаються — півгодини і на тарілці замість купи крилець лежить скромна гірка кісточок, а домашні просять добавки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *