Запіканка з смаженої картоплі з м’ясом в мультиварці

Пропоную рецепт смачного і ситного обіду вихідного дня. Сьогодні будемо готувати запіканку з картоплі з м’ясом. Назвати сьогоднішнє блюдо здоровим харчуванням важко, але зате дуже смачно і дозволити собі раз на тиждень поласувати такий Вкусняшка можна. Можливо, блюдо вам вже давно знайоме, адже на перший погляд нічого грандіозного в ньому немає. Рецепт смаженої картоплі з м’ясом вам напевно знайомий, але в сьогоднішній запіканці це поєднання приймає нову форму. Завдяки мультиварці всі інгредієнти просочуються ароматом, утриматися від якого неможливо. Тому в моїй родині така запіканка з’їдається відразу, поки ще тепла. А адже для красивого нарізування вона повинна постояти в холодильнику кілька годин, а у нас до цього справа не доходить. Для приготування такої запіканки необхідно окремо посмажити на сковороді картоплю і м’ясний фарш, а потім залити приготовленою молочно-яєчної заливанням.

Отже, щоб приготувати запіканку з смаженої картоплі з м’ясом необхідно взяти такі продукти:

  • картопля – 7-8 штук
  • цибуля ріпчата – 1 штука
  • зелень петрушки та укропу
  • м’ясний фарш – 300-400г
  • часник – 2 зубчика
  • вершкове масло – 50г
  • яйця – 2-3 штуки
  • молоко – 200-250мл
  • свіжозмелений перець
  • сіль
  • рослинна олія для смаження

Для початку приготуємо картопля. Картопля будемо смажити на сковороді так, як ви готуєте звичайну смажену картоплю. Картопля спочатку помити, почистити, знову помити і нарізати соломкою. Сковороду поставити на вогонь і влити рослинну олію. Обсмажити нарізану картоплю на сковороді, тільки не доводити до готовності. Картопля повинен залишатися напівсирим. Посолити і поперчити обсмажену картоплю і перемішати.

Приготувати каструлю від мультиварки. Дно змащувати нічим не буде потрібно, тому що картопля отже жирна, адже смажилася на рослинній олії. Викласти обсмажену картоплю в каструлю від мультиварки і розрівняти по поверхні.

Тепер займемося обробкою решти продуктів. М’ясо перекрутити у фарш, якщо брали цілісний шматок. Я використовувала невеликий шматочок свинини і яловичини, який просто перемолола в фарш, таким чином, щоб загальна маса становила приблизно 300 – 400 р. Лук і часник почистити і помити. Цибулю дрібно порізати і висипати на підготовлену гарячу сковороду з рослинною олією. Часник також дрібно порубати і додати до цибулі. Обсмажувати все разом постійно помішуючи хвилини три. Тепер додати на сковороду підготовлений фарш. Фарш необхідно постійно розминати лопаткою і перемішувати, щоб розім’яти великі грудки. Для цього потрібно докласти деяких зусиль. Обсмажувати таким чином фарш хвилин п’ять-вісім. Потім посолити і поперчити фарш і знову добре перемішати. Вимкнути вогонь і перекласти обсмажений фарш в каструлю від мультиварки зверху на картоплю і розрівняти по поверхні.

Наступний етап – приготування заливки. Для приготування молочно-яєчної заливки необхідно в глибокій ємності збити яйця за допомогою виделки. Потім влити до яєць молоко і трохи посолити. Знову добре перемішати яєчно-молочну суміш і залити нею картоплю з фаршем. Заливка повинна бути видна, але не повністю покривати фарш.

Зелень помити, обсушити і дрібно порубати. Вершкове масло порізати на шматочки. Масло при нагріванні розтане і просочить начинку. Посипати запіканку зверху рубаною зеленню і покласти шматочки вершкового масла по всій поверхні.

Вставити каструлю в підставу мультиварки і закрити кришку до клацання. Виставити режим «Випічка» на 40 хвилин. Такого часу буде цілком достатньо, так як всі інгредієнти знаходяться в напівготовому стані. Яєчно-молочна заливка повинна повністю прихопити. Після завершення програми дати запіканці настоятися 10 хвилин, після чого акуратно витягти з каструлі і нарізати на порційні шматочки. Подавати запіканку з смаженої картоплі теплою, посипавши зверху свіжою рубаною зеленню. З такою ситною запіканкою добре поєднуються овочі, з яких можна приготувати смачний салатик. У теплу пору року це свіжі помідори й огірки, а взимку можна з маринованим огірочком.

Кожного разу в це блюдо можна додавати щось нове, наприклад, помідори, гриби. Це всього лише основа. Цей рецепт хоч і віднімає час, але приготувати його таки варто, тому що це дуже смачно. А час можна знайти у вихідний день, тому я і назвала цю запіканку запіканкою вихідного дня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *