Запіканка з курячою печінкою і рисом в мультиварці

Куряча печінка — чудовий продукт. Смачна, м’яка і ніжна, вона має низку переваг: готується швидко, низькокалорійна і дуже корисна. Куряча печінка багата вітамінами, амінокислотами та цінними білками, до складу яких входять найважливіші мінеральні речовини (кальцій, цинк, залізо, мідь, натрій та інші). Вона дуже корисна для дітей, вагітних жінок та людей з низьким рівнем гемоглобіну в крові. Крім того, додати до раціону печінку рекомендується, якщо є проблеми з зором, хвороби легенів, синдром хронічної втоми. В багатьох кухнях світу печінка — справжній делікатес. Безсумнівно, тушкована або запечена куряча печінка значно корисніша, ніж смажена. Використовуючи її як основу для запіканки, ви максимально зберігаєте вітаміни і корисні речовини.

Крім того, запіканка з рисом і курячою печінкою —дуже поживна і смачна страва, яку дуже швидко і просто готувати. Доповнивши запіканку легким салатом або овочевий нарізкою, ви отримуєте готову вечерю. Весь процес приготування забирає зовсім небагато часу (фактично найтриваліший етап — варіння рису), а доведення запіканки до повної готовності — це вже справа чарівниці мультиварки Panasonic sr-tmh18ltw, яка подбає про те, щоб запіканка вийшла на славу — з апетитною рум’яною скоринкою і ніжна всередині.

Інгредієнти, необхідні для приготування рисової запіканки з курячою печінкою:

  • Печінка куряча — 600 г;
  • Рис — 1 склянка;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Вершки (10-20% жирності) — 80 мл (1/2 мірної скляночки мультиварки);
  • Сіль, спеції — за смаком;
  • Рослинна олія — для змащування форми.

Процес приготування:

  1. Рис відварюємо в підсоленій воді до готовності і відкидаємо на друшляк, щоб дати стекти зайвій рідині.
  2. Курячу печінку промиваємо, видаляємо за потреби плівки.
  3. Обираючи печінку, треба бути уважним: якісна печінка повинна мати гладеньку поверхню, без вкраплень, згустків крові, великих судин. За консистенцією вона має бути щільною, колір свіжої печінки — коричневий. Якщо ж перед вами продукт з оранжевим відтінком, то це, швидше за все, означає, що печінку неодноразово розморожували і знову заморожували, отже більшість корисних властивостей безповоротно втрачені, та й навряд чи такий продукт буде смачним.

  • Цибулю і печінку подрібнюємо разом в блендері або в м’ясорубці до пюреподібного стану.
  • До цибульно-печінкової суміші додаємо інші інгредієнти: відварений рис, яйця, сіль, спеції і вершки, ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

  • Дно чаші мультиварки змащуємо рослинним маслом і виливаємо підготовлену масу з рисом і печінкою.

  • Обираємо в меню мультиварки режим «випічка» на 50 хвилин. Коли цей час мине, відкриваємо кришку мультиварки і перевіряємо готовність запіканки, занурюючи сірник або зубочистку — якщо на сірнику/зубочистці не залишається печінкового фаршу, то запіканка готова. Якщо є потреба ще на 10-15 хвилин вмикаємо «випічку». Даємо запіканці повністю охолонути і обережно дістаємо її з каструлі за допомогою решітки для варіння на пару.

Запіканка виходить ніжною, але досить щільною за консистенцією з вираженим смаком печінки. Запіканку нарізаємо на порційні шматочки, прикрашаємо зеленню, за бажанням поливаємо сметаною або інших соусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *