Запіканка з куркою і картоплею в мультиварці

Вже не вперше переконуюся, що в мультиварці виходять відмінні запіканки. Якщо говорити про м’ясо, то мною вже випробувані рецепти тушкування і запікання, особливо дуже смачно виходять курячі ніжки в режимі «Випічка», запікається рум’яна скоринку, що дуже подобається чоловікові. Нещодавно приготувала запіканку з куркою і картоплею, тепер готова поділитися з вами цим чудовим рецептом. Принцип приготування: спочатку всі інгредієнти подрібнюються, по черзі обсмажуються на сковороді, викладаються шарами і запікаються. Зверху при цьому запіканка поливається яєчною заливкою, що надає м’який смак страві.

Для того щоб приготувати запіканку з куркою і картоплею, знадобляться такі інгредієнти:

  • картопля — 6-8 штук
  • куряче філе — 150г
  • шампіньйони — 150г
  • цибуля — 1-2 штуки
  • сир — 50г
  • кріп
  • вершкове масло — 30г
  • рослинна олія для смаження
  • сіль
  • перець

Для яєчної заливки потрібно взяти:

  • яйця — 2 штуки
  • сметана — 2 столові ложки
  • вершки або молоко — 1 склянка
  • сіль



Кількість картоплі та цибулі визначте самі, залежно від розмірів, я навела лише приблизну кількість необхідних овочів. Якщо картопля невелика, то краще взяти більше. Я на особистому прикладі в цьому переконалася, коли поклала занадто мало картоплі і в запіканці переважало м’ясо з грибами, вийшло тоді дуже жирно. Картоплю слід вимити, очистити і нарізати кружальцями. Сковороду нагріти, налити олію і обсмажити картоплю до стану напівготовності. Куряче філе вимити, обсушити і порізати на маленькі шматочки. Хочу зазначити, що шматочки м’яса краще нарізати тонкими і маленькими пластинами, так буде смачніше, ніж нарізати кубиками. Куряче філе обсмажити на сковороді з олією близько трьох-чотирьох хвилин. Цибулю слід почистити, помити і дрібно посікти. Гриби помити, за потреби почистити, обсушити і порізати скибочками. Зрізати всі потемнілі місця ножем. Цибулю обсмажити на сковороді з олією, потім додати шампіньйони. Постійно помішуючи, обсмажити цибулю з грибами приблизно протягом п’яти хвилин. Кріп вимити, обсушити і порубати.

Тепер в підготовлену мультиварку викласти запіканку шарами. На дно каструльки, яку можна змастити вершковим маслом, вкладаємо злегка підсмажену картоплю. Посолити і поперчити. Потім посипати нарізаним кропом. Зверху викладаємо підсмажене куряче філе, знову солимо і перчимо. Посипати кропом. Наступний шар — цибуля з грибами, теж посипаємо кропом, солимо і перчимо.




Коли шари викладені, приступаємо до приготування яєчної заливки. Яйця розмішати виделкою, додати сметану і добре перемішати все разом. Замість сметани можна використовувати і майонез, але це справа смаку, звичайно. Влити молоко або вершки, посолити і злегка збити міксером до однорідного стану. Можна перемішати і вручну за допомогою вінчика або виделки. Залити підготовлену запіканку зверху яєчної заливкою. Вершкове масло розділити на маленькі шматочки і покласти їх зверху на запіканку. Запікати в мультиварці в режимі «Випічка» 50 хвилин. За п’ять хвилин до закінчення програми посипати запіканку зверху тертим сиром і за бажанням дрібно порізаним часником. Після завершення програми дати настоятися страві, не дістаючи каструлю з приладу. Подавати до столу теплою.




До речі, якщо додати в таку страву замість грибів, наприклад помідори, броколі або відварену заздалегідь квасолю, його можна давати і дітям. Хоча моя дитина, коли бачить, що я щось готую в мультиварці, постійно чергує біля неї і просить шматочок й собі, довелося пригостити дитину просто картоплею без грибів і м’яса. Щоб зробити страву менш жирною і калорійною, можна всі інгредієнти запікати сирими, так буде набагато корисніше. Але щоб оцінити справжній смак, все-таки краще не полінуватися і обсмажити все окремо.


З приходом осінніх холодів наш організм вимагає жирної їжі, тому, думаю, така запіканка буде якраз до речі. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *