Запіканка з кольорової капусти в яєчній заливці в мультиварці

Запіканку з кольорової капусти можна готувати в будь-який час року, так як кольорова капуста добре зберігається в замороженому вигляді довгий кількість часу. Придбати її можна цілий рік в свіжому або замороженому вигляді. Можна заморозити її на зиму в морозильнику в домашніх умовах. Для цього її треба помити, дуже добре обсушити і розібрати на суцвіття. Використовувати кольорову капусту можна в супах і різноманітних запіканках, її можна просто обсмажувати або тушкувати з овочами і м’ясом, а молоду навіть вживають в сирому вигляді. Також важливо правильно вибрати хорошу капусту. При виборі кольорової капусти, слід звернути увагу на наявність зелених листочків, які повинні бути свіжими. Колір капусти може відрізнятися, все залежить від умов вирощування капусти. А ось сірих плям на поверхні кольорової капусти бути не повинно, такі плями слід вирізати ножем або взагалі не купувати таку капусту. Кочан повинен бути досить важким і міцним, щоб суцвіття не розламувалися і не розпадалися, а щільно прилягали один до одного. Якщо ви вибираєте заморожену цвітну капусту, вона повинна бути світлого кольору без шматочків снігу.

Сьогодні пропоную приготувати запіканку з кольорової капусти в яєчній заливці.

Для цього необхідні наступні продукти:

  • кольорова капуста – 300-400г
  • шинка – 150г
  • цибуля ріпчаста – 1 штука
  • масло вершкове і рослинне для смаження
  • сир – 100г
  • зелень кропу
  • молоко – 150мл
  • яйця – 2 штуки
  • часник – 1 зубчик
  • сіль
  • свіжозмелений перець

Для початку потрібно зварити цвітну капусту. Для цього її добре помити і розібрати на суцвіття. В ідеалі, звичайно, капусту ще необхідно і замочити в холодній підсоленій воді на 10 хвилин. Ця процедура потрібна для того, щоб повністю позбутися від можливих личинок або жучків, які можуть бути присутніми в капусті. Після цього, воду злити, а капусту промити під проточною водою. Поставити на вогонь воду, посолити і довести до кипіння. Тепер в киплячу воду опустити капусту і варити приблизно чотири хвилини без кришки. Покласти кольорову капусту на друшляк. Капуста повинна вийти трохи недовареної і не розвалюватися. Зварити капусту можна і на пару в мультиварці, використовуючи спеціальний контейнер. У цьому випадку капуста збереже всі свої корисні компоненти. Тільки час приготування потрібно зменшити, так як капуста потрібна напівготові. Після варіння можна збризнути її лимонним соком для збереження зовнішнього вигляду цвітної капусти.

Займемося обробкою решти продуктів. Цибулю почистити, помити і дрібно нарізати. Шинку також порізати кубиками. Замість шинки можна використовувати бекон, а якщо немає ні того, ні іншого, можна просто взяти куряче м’ясо з гомілки, наприклад. На сковороді розігріти вершкове і рослинне масло, викласти цибулю і підсмажувати, постійно помішуючи, близько трьох хвилин. Трохи посолити. Коли цибуля стане м’яким, додати порізану шинку і смажити її разом з цибулею на середньому вогні ще хвилини дві. Тепер необхідно в сковороду з шинкою і цибулею додати цвітну капусту і обсмажувати все разом приблизно три хвилини, іноді помішуючи. Кріп помити, обсушити і дрібно порубати. Викласти вміст сковороди в каструлю від мультиварки і посипати зверху порізаним кропом.




Тепер приготуємо заливку. Часник почистити, помити і пропустити через чесноковижімалку. Яйця злегка збити віночком в глибокій мисці. Додати до яєць молоко і видавлений часник. Посолити і поперчити. Добре перемішати отриману заливку.




Сир натерти на крупній тертці. Вилити заливку в каструлю з цвітною капустою, а зверху посипати тертим сиром. Вставити каструлю в підставу мультиварки і включити режим «Випічка» на 40 хвилин, поки заливка не схопиться. Готову запіканку не поспішати виймати з мультиварки. Дати їй настоятися хвилин 10-15. Після цього акуратно витягти з каструлі і розрізати на порційні шматочки. Подавати запіканку теплої в якості основного блюда. Але можна подати і як гарнір. Запіканка з кольорової капусти в яєчній заливці виходить дуже ніжна і легка з яєчно – омлетного смаком. Нехай у вас буде смачна вечеря! Смачного!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *