Закритий пиріг з рисом і яйцем

В черговий раз, роздумуючи, що б таке смачне швидко приготувати на вечерю, я обрала закритий пиріг з несолодкою начинкою. Взагалі, мої домашні просили пиріжків, але я, чесно кажучи, зовсім не люблю возитися з духовкою, тому шукала альтернативний рецепт для мультиварки. Вирішила спробувати зробити пиріг з тією ж начинкою, з якою мали бути пиріжки, просто начинку покласти посередині і з обох боків закрити тістом. На допомогу мені, як завжди, прийшла моя мультиварка.

Для пирога треба окремо приготувати тісто і начинку. Для тіста взяти 2 склянки борошна, 1 столова ложка цукру, 2 столові ложки маргарину, 1 яйце, 10 грамів дріжджів, дрібка солі, 0,5 склянки молока.

Для начинки знадобиться 0,5 склянки рису, 50 грамів вершкового масла, 1 варене яйце, 0,5 ст. ложки солі, 2 склянки води.

Для початку приготуємо тісто. Готувати дріжджове тісто треба тільки в гарному настрої, тому що ви передаєте йому енергію, що йде від ваших рук. Бажано, щоб не було гучних і різких звуків, коли тісто підходить, інакше воно може осісти. Готується дріжджове тісто в кілька етапів. Спочатку треба розчинити дріжджі в теплому молоці, додавши дрібку борошна, і розмішати ложкою до повного розчинення. До речі, дріжджі можна взяти як живі, так і сухі. В рецепті вказані пропорції для живих дріжджів, сухі треба попередньо розчинити в теплій воді з цукром. 50 грамів живих дріжджів — це приблизно 10 грамів сухих. Після додати сіль, цукор, яйце і поступово ввести борошно. Борошно краще додавати просіяне, так воно насичується повітрям, тому тісто буде краще підходити. Замісити тісто. Можна змішати яйце з цукром і сіллю і цю суміш вилити в тісто. Маргарин розтопити і дати вистигнути. Додати в тісто розтоплений охолоджений маргарин, все добре перемішати. Слідкувати за щільністю тіста, кількість борошна не має перевищувати двох склянок. Готове тісто не повинно прилипати до рук. Щоб простіше було замісити тісто, можна періодично змащувати руки рослинною олією. Пам’ятайте, що треба берегти тісто від шуму і протягів. Головне, готувати з любов’ю, не поспішати і не сердитися. Потім змастити тісто олією, накрити серветкою і поставити в тепле місце, щоб тісто підійшло. Залишити на дві години.

На наступному етапі, коли тісто підніметься, треба його перемішати і залишити ще на 40 хвилин. Після того, як тісто повністю підійде, можна випікати пиріг. Тісто потрібно розкачати на два пласти. Розділяємо тісто на дві рівні частини і розкачуємо.

Начинка може бути різною. Якщо подібний пиріг ви робите в мультиварці вперше, то раджу почати саме з рисово-яєчної начинки. Ці продукти дуже прості і знайдуться в домі будь-якої господині. Щоб приготувати начинку, треба промити рис, потім залити його окропом, знову промити і відварити в підсоленій воді з додаванням олії. Яйця зварити вкруту і нарізати кубиками. До охолодженого рису додати яйця і перемішати.

Тепер починаємо вкладати майбутній пиріг в мультиварку. Дно каструлі треба змастити рослинною олією і помістити перший пласт тіста. Потім викласти начинку з рису і яєць і накрити другим пластом. Краї пирога треба добре защепнути. Зверху пиріг можна змастити рослинною олією, щоб вийшла рум’яна скоринка. Дати постояти 10 хвилин, після чого можна випікати. Обираємо режим “випічка” на 40 хвилин. Після чого дістаємо пиріг на тарілку, не перевертаючи.

Щоб пиріг залишався м’яким, після випікання його потрібно накрити бавовняною серветкою і залишити на 10 хвилин. Пиріг з начинкою з рису і яєць готовий до споживання. Я завжди готову страву зверху змащую сметаною, також гарне поєднання зі свіжим огірком. Якщо ви плануєте зберігати пиріг, то обов’язково треба його чимось накривати, щоб не засихав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *