Торт Зебра в мультиварці

Наближався мій день народження: меню було продумане, продукти куплені, торт я теж планувала купити в магазині, на щастя, вибір шикарний, просто на будь-який смак. За день до свята, коли частина страв була готова, інша — в стані напівготовності, таких собі напівфабрикатів, я розслабилась, так як вся підготовка йшла за планом і я все встигала. Але підійшов мій син і почав розпитувати, коли ми будемо пекти торт і задмухувати свічки. У відповідь на мої слова, що його день народження вже минув, а на свій я пекти торт не буду, він дуже засмутився і наполегливо попросив таки спекти торт. Останньою краплею стали його слова, що він буде брати активну участь, тоді я не витримала і вирішила, що спечу торт, тим більше з таким помічником.

Повторювати попередні рецепти тортів не хотілося, тому ми пішли в магазин за продуктами для нового смугастого торта.

Для того, щоб спекти торт “Зебра”, необхідні:

  • яйця — 5 штук
  • цукор — 360г
  • вершкове масло — 100г
  • сметана — 200г
  • борошно — 250г
  • сода — 1/3ч. ложки
  • подрібнені волоські горіхи — 70г.

Окремо для шоколадної глазурі знадобиться:

  • сметана — 2ст. ложки
  • цукор — 3ст. ложки
  • какао — 2ст. ложки.

Для сметанного крему:

  • 200 мл жирної сметани
  • 0,5 склянки цукру.

Знадобиться дві ємності. Вершковому маслу дати трохи розтанути за кімнатної температури. В одній мисці слід добре розтерти розм’якшене вершкове масло з половиною цукру (180г).

В іншій мисці збити яйця з цукром, який залишився (теж 180г). Збивати до пишної піни не треба, краще трошки збити вінчиком або міксером.

До масляної маси додати яєчну суміш і ретельно перемішати.

Потім до сметани додати соду чи розпушувач і перемішати. Влити сметану до загальної маси і знову все добре перемішати. Перемішувати краще з допомогою блендера або міксера на невеликій швидкості.

Після просіяти борошно і додати до отриманої маси. Ще раз добре перемішати отримане тісто.

Тепер все тісто треба розділити на дві рівні частини. Одну відкласти вбік, а в іншу додати какао, яке теж варто просіяти через дрібне сито. Після додавання какао тісто слід ретельно перемішати, щоб не залишилось сухих грудочок.

Дно мультиварки змастити рослинною олією. Спочатку в центр каструлі насипати дві столові ложки світлого тіста, потім зверху — дві ложки темного тіста. Так чергувати, поки не викладемо все тісто. Після цього випікаємо в режимі “Випічка” протягом 60 хвилин.

Після завершення програми готовий торт дістати і розрізати на два коржі, щоб просочити сметанним кремом. Для приготування крему необхідно добре збити сметану з цукром. Змастити один корж кремом, трохи посипати подрібненими горіхами, зверху накрити другим коржем і полити весь торт шоколадною глазур’ю. Для приготування шоколадної глазурі треба в невелику ємність покласти 2ст. ложки сметани, 50г вершкового масла, 3ст. ложки цукру, 2ст. ложки какао. Перемішати весь вміст, щоб не було грудочок, і поставити на повільний вогонь, слідкувати за тим, щоб цукор розтанув. Після закипання зняти з вогню і охолодити. Полити торт глазур’ю, зверху посипати горіхами, які залишились.

Торт якраз встиг настоятися за ніч і добре пройшов кремом. Син був дуже задоволений процесом приготування, особливо, коли потрібно було збивати яйця з цукром в блендері і просіювати борошно через сито. Хоча таким чином приготування трохи затягнулось, мій помічник був захоплений процесом і міг похвалитися, що брав участь у приготуванні святкового торту. Торт всім дуже сподобався, з’їли за один раз. Правда, коли після дня народження зайшла мова про прибирання, в мого помічника знайшлися важливіші справи, він заходився гратися з машинками, тому довелося впоратися самій, але враження від свята все одно залишились найкращі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *