Торт “Пеньок” в мультиварці

Торт «Пеньок» — це вдале поєднання бісквіта і крему, зробленого на основі манної каші. Нехай вас не бентежить такий незвичайний крем для торта, при правильному приготуванні манка в кремі не відчувається і він виходить дуже смачним. Для приготування такого торта обов’язково потрібен міксер, він знадобиться і для приготування тіста для бісквіту, і для приготування крему. До складу бісквітного тіста входять збиті яєчні білки, за рахунок чого бісквіт виходить дуже високим, при випічці він піднімається до кришки мультиварки. Під час приготування в духовці краще поділити тісто на дві частини і випекти два коржі, які потім поділити навпіл. У мультиварці можна відразу випекти один великий бісквіт з усього тіста, такий великий бісквіт можна розрізати на п’ять коржів, і отримати в результаті великий і красивий торт.

Для приготування торта «Пеньок» вам буде потрібно:

Бісквіт:

  • 6 яєць;
  • 250 грамів борошна вищого ґатунку;
  • 100 мілілітрів теплої води;
  • 1 пакетик розпушувача (11 грамів);
  • 1 пакетик ваніліну (1,5 грама).

Крем:

  • 600 мілілітрів молока;
  • 3-4 столові ложки манки;
  • 200 грамів цукру;
  • 1 пачка шоколадного масла (200 грамів);
  • 1 банан.

Для приготування бісквіта відокремити яєчні білки від жовтків, сховати білки на годину в холодильник. До жовтків додати двісті грамів цукру і добре збити міксером. Не припиняючи збивати жовтки з цукром, по-трохи додавати теплу воду, в результаті повинна вийти пишна і повітряна маса. Додати розпушувач, ванілін і просіяне через дрібне сито борошно, ще раз все добре збити. Дістати з холодильника охолоджені білки і добре збити їх міксером. Для того щоб білки краще збивалися до них можна додати дрібку солі. Збиті білки акуратно вмішати в тісто у напрямку знизу догори. Потрібно постаратися максимально зберегти повітряну структуру збитих білків. Каструлю мультиварки змастити олією і перелити в неї тісто. Ввімкнути мультиварку на режим “випічка” і готувати бісквіт протягом 65+20 хвилин.

Після завершення режиму випічки кришку мультиварки відразу відкривати не можна, тому що бісквіт сильно осяде. Потрібно почекати двадцять-тридцять хвилин, а потім вже відкривати кришку, бісквіт теж трохи осяде, але набагато менше. Дістати бісквіт з мультиварки з допомогою решітки для варіння на пару і залишити вистигати на решітці на дві-три години. Бісквіт повинен повністю охолонути, тільки потім його можна розрізати на коржі.

Поки бісквіт вистигає, приготувати крем. Для цього зварити звичайну манну кашу з молока і манки, каша повинна вийти середньої густоти. У кипляче молоко додати манку і добре перемішати, щоб не було грудочок. За бажанням можна додати пакетик ваніліну. Варити кашу до загустіння близько десяти хвилин. Дати каші охолонути. Міксером збити розм’якшене шоколадне масло і двісті грамів цукру. Замість шоколадного масла можна використовувати звичайне вершкове масло, але тоді кількість цукру в кремі краще збільшити до трьохсот грамів. Невеликими порціями додавати в масло манну кашу і щоразу добре збивати міксером. Від густоти манної каші безпосередньо залежить густота крему для торта. Банан почистити, порізати дрібними шматочками і додати в крем, добре перемішати. Банан в кремі можна замінити чорносливом, курагою або подрібненими горіхами.

Вистиглий бісквіт розрізати на п’ять коржів. Вкласти коржі один на одного, добре промащуючи кожен корж кремом. Можна додатково просочити коржі торта будь-яким сиропом, тоді готовий торт буде більш вологим, добре підійде шоколадний сироп. Ножем вирівняти боки торта, отримані бісквітні обрізки дрібно порізати. Кремом, добре промазати верх і боки торта. Бісквітними крихтами прикрасити боки торта, злегка притискаючи їх до торта для кращої фіксації. Зверху торт посипати натертим на дрібній тертці шоколадом. Поставити торт на п’ять-шість годин в холодильник, для того щоб він добре просочився кремом. Готовий торт «Пеньок» виходить дуже високим і красивим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *