Торт “Кармеліта” в мультиварці

Торт “Кармеліта” відрізняється від інших тим, що в ньому немає звичних шарів з тіста і крему. Цей торт — це така собі скринька, всередині якої схована начинка з крему, волоських горіхів і самого коржа. В начинку також можна додати подрібнені сухофрукти — чорнослив і курагу. Основу торта складає бісквіт зі збитих яєць, цукру і борошна, який випікається в мультиварці в режимі “випічка”. Для смаку і кольору в тісто додається какао, виходить шоколадний бісквіт.

Для приготування торта “Кармеліта” вам знадобиться:

  • 5 яєць;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 2 столові ложки какао.

Для крему:

  • 400 грамів сметани (жирністю 20-25%);
  • 0,5 склянки цукру;
  • 0,5 склянки волоських горіхів;
  • 1 пакетик желатину (10 грамів) чи одна столова ложка.

Для приготування бісквітного тіста знадобиться міксер. Яйця мають бути з холодильника, так вони краще зіб’ються, і бісквіт вийде пишним. Відділити жовтки від білків. Збити жовтки і півсклянки цукру до білого кольору. Додати просіяне через дрібне сито борошно і розпушувач, ще раз збити — має вийти густа маса. Окремо збити білки і ще півсклянки цукру. Спочатку збивати на невеликій швидкості, після того як з’явиться піна, швидкість можна збільшити і поступово додавати цукор (три-чотири рази). Додати до збитих білків суміш з борошна і жовтків, акуратно перемішати, потім ще раз збити, додавши какао.

Каструлю мультиварки змастити рослинною олією, перелити в неї тісто і випікати торт в режимі “випічка” шістдесят хвилин. Після завершення режиму “випічка” кришку мультиварки можна відкривати не раніше, ніж через десять хвилин, щоб бісквіт не опав. Перекласти бісквіт на решітку і дати йому вистигнути.

Для начинки потрібен буде сметанний крем, волоські горіхи і розчин13ений желатин. Приготувати сметанний крем. Для цього збити сметану і півсклянки цукру. Желатин залити 100мл холодної води на 40 хвилин. Желатин буває різним, тому орієнтуйтесь на вказівки13 виробника, часу може знадобитися більше або менше. Волоські горіхи порізати великими шматками, за бажанням можна підсушити горіхи в духовці або на сковороді. Всі складові для начинки готові.

З охололого бісквіта зрізати верхню частину товщиною два-три сантиметри. Це буде верхівка торта. Акуратно дістати з нижньої частини весь м’якуш, залишаючи бортики і дно товщиною близько двох сантиметрів — це буде основа торта. Має вийти щось на кшталт бісквітної тарілки з кришкою. Бісквітний м’якуш подрібнити і додати в сметанний крем. Поки бісквіт пройде кремом, розігріти желатин на плиті до його повного розчинення, кип’ятити желатинову суміш не треба. Вилити розчинений желатин в сметанний крем, туди ж всипати волоські горіхи. Начинку добре перемішати. Заповнити начинкою нижню частину бісквіта і закрити її “кришкою”. Старайтесь вкласти верхню частину бісквіта так, щоб не була помітна лінія розрізу, а якщо цього зробити не вдалося, то замаскуйте шов на торті з допомогою глазурі.

Зверху торт покрити шоколадною чи цукровою глазур’ю. Я покрила верх торта готовою марципановою сумішшю і прикрасила шматочками волоських горіхів, а боки торта покрила густою шоколадною глазур’ю. Приготувати шоколадну глазур можна за таким рецептом: розтопити в мікрохвильовій печі п’ятдесят грамів вершкового масла, додати в нього чотири столові ложки згущеного молока і дві столові ложки какао, добре перемішати. Можна розтопити в мікрохвильовій печі дві стограмові плитки молочного і чорного шоколаду і цією масою покрити торт. Поставити його в холодильник на кілька годин чи на ніч для того, щоб він пройшов кремом, а желатин в начинці торта загустів і зробив начинку щільною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *