Сирний крем-суп з лососем

Супи-пюре і крем-супи — це не тільки дуже смачно, але й дуже ситно. Почуття голоду надовго покине вас, якщо ви поїсте цей супчик. Якщо ви хочете допомогти своєму організму бути в хорошій формі, такі супи обов’язково повинні бути у вашому повсякденному меню. Я пропоную вам взяти на замітку нескладний рецепт приготування наваристого сирного супу з червоною рибою — лососем. Риба сімейства лососевих — це незамінне джерело корисних елементів і вітамінів, таких як фосфор, вітаміни групи B, селен, ненасичені жирні кислоти омега-3. Риба взагалі багата необхідним білком, і, до того ж, не містить холестерину, який шкодить судинам. Їжте рибні страви 2 рази в тиждень і ви забезпечите собі надійний захист від серцево-судинних захворювань, артриту, раку і навіть депресії.

Використовуючи мультиварку (наприклад sr-tmh18ltw від компанії Panasonic), приготувати цей суп буде зовсім легко!

Щоб приготувати дуже смачний, вершковий, густий і ніжний крем-суп з лососем в мультиварці нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Філе лосося (свіжого або слабосоленого) — 250г;
  • Картопля — 5 середніх бульб;
  • Морква — 1-2 шт. (я взяла 3 маленькі морквини);
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Сир плавлений вершковий без добавок — 200г;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Зелень — для прикраси.

Процес приготування:

    1. Рибне філе заливаємо водою в каструлі мультиварки. Обираємо в меню режим “тушкування” на 1 годину.

  • В цей час очищуємо картоплю, моркву і цибулю, нарізаємо овочі великими шматочками.
  • За 25-30 хвилин до завершення режиму обережно відкриваємо кришку мультиварки, дістаємо відварене філе лосося, в отриманий рибний бульйон засипаємо овочі і закриваємо кришку. Рибне філе ріжемо невеликими шматочками.

  • Після того, як прозвучить сигнал мультиварки, перекладаємо картоплю, цибулю і моркву з каструлі мультиварки в іншу ємність і подрібнюємо овочі з допомогою блендера (або вручну) до стану пюре.
  • До бульйону, що залишився в каструлі мультиварки, додаємо отримане овочеве пюре, плавлений сир і шматочки риби. Обираємо режим “тушкування”, вимикаємо його через 10 хвилин, додаємо спеції. З сіллю варто бути обережним, так як лосось і плавлений сир вже солоні.
  • Суп прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

Смачного!

Сподіваюся, ви погодитеся зі мною, що страву дійсно легко готувати, вона смачна і корисна, до того ж, дуже ситна. А для жіночого організму червона риба — природне джерело краси та здоров’я, мікроелементи, які вона містить, роблять сяючими волосся і шкіру; зміцнюють кістки і зуби; позбавляють від нападів нудьги і на біологічному рівні забезпечують гарний настрій.

Цей рецепт не виключає можливості для творчості — замість лосося можна додати креветки. Раджу спробувати і цей варіант крем-супу. Удачі вам в кулінарних подвигах!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *