Сирний коржик з сосисками в мультиварці

Сирний коржик – це той пиріг, про який можна сказати «дешево та сердито», я б до цього визначення додала б ще два прикметника – швидко і просто. Тісто для пирога готується елементарно, всі продукти змішуються між собою за одну – дві хвилини – і тісто готове. Найбільш «трудомісткий» етап в приготуванні сирного коржу – це подрібнення на тертці твердого сиру. Раз мова зайшла про сир, відразу хочу сказати, що він грає в коржику головну роль і складає п’ятдесят відсотків тіста, так так – саме на основі сиру ми й будемо готувати тісто для коржа. Для того, щоб коржик вийшов максимально смачним та апетитним, намагайтеся для його приготування використовувати сир найвищої якості: без рослинних жирів та інших неприємних сюрпризів від виробників. Залежність буде пряма – хороший якісний сир дорівнює смачному пирогу. З урахуванням того, що окрім сиру в коржику немає інших дорогих інгредієнтів, то я думаю цілком можна собі дозволити якісний, нехай і дорогий сир від перевіреного виробника. В якості начинки для сирного коржику виступають сосиски і маслини, в принципі маслини в тісто класти не обов’язково, але я їх дуже люблю і не можу відмовити собі в задоволенні «замаслініть» будь-яке підходяще для цього блюдо.

Для приготування сирного коржику з начинкою з сосисок вам буде потрібно:

  • 250 грам твердого сиру;
  • 2 яйця;
  • 8 столових ложок майонезу (сметани);
  • 3 сосиски;
  • 150 – 200 грам борошна;
  • сіль;
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
  • жменю маслин.

Приготування тіста для пирога займе не більше десяти хвилин. Для початку треба натерти двісті п’ятдесят грамів сиру на крупній тертці. Сосиски почистити і порізати дрібними кубиками, попередньо відварювати сосиски не треба, вони чудово приготуються в пирозі. Маслини порізати колечками. У мене з маслинами пов’язано дуже яскравий спогад з дитинства – коли мені було всього три роки, батьки перший раз повезли мене на море. Часи тоді були ще радянські, і хто пам’ятає, особливим достатком прилавки продуктових магазинів не відрізнялися, а вже маслини ми і в очі не бачили. І ось в літаку нам подали обід, в якому крім усього іншого на тарілочці лежали гарненькі чорненькі ягідки, і звичайно саме ці ягідки я і з’їла першою справою. Уявіть собі обурення і образу маленької дитини, яка раптом зрозумів, що ягоди то солоні! Цей момент справив на мене маленьку таке враження, що вже давно стерлися практично всі спогади про ту поїздку, але от чорні солоні ягоди я запам’ятала на все життя. З тих пір, звичайно, пройшло дуже багато часу, і тепер я стала великою шанувальницею маслин, але кожен раз, коли збираюся відкрити баночку, на якій намальовані чорні ягоди, я згадую той випадок з дитинства. Перепрошую за ліричний відступ, давайте повернемося до приготування нашого пирога. Отже, сир натертий, ковбаса і маслини порізані, залишилося тільки змішати всі інгредієнти.




Два яйця збити віночком з майонезом і дрібкою солі до однорідного стану. Додати тертий сир, ще раз перемішати. Додати сосиски, перемішати. Додати порізані колечками маслини. Потім додати борошно і розпушувач, борошно потрібно підсипати потрошку, у мене йде сто п’ятдесят грам борошна і виходить дуже густе тісто. Не варто хвилюватися про те, що тісто виходить дуже густе, під час випічки сир в тесті розтане і готова коржик вийти м’якою і ніжною. Каструлю мультиварки змастити олією і ложкою перекласти в неї тісто для сирної коржі. Добре розрівняти тісто по дну каструлі мультиварки, закрити кришку і включити режим випічки на п’ятдесят хвилин.




Після закінчення режиму випічки сирна коржик готова, її потрібно вийняти з мультиварки за допомогою решітки для варіння на пару і дати їй трохи охолонути. Справа в тому, що гарячий корж не дуже зручно розрізати, бо сир ще знаходиться в розплавленому стані. Теплу сирну коржик можна подати до чаю або кави, замість гарячих бутербродів. У холодному вигляді сирна коржик не втрачає свого смаку, тому її можна порізати скибочками, укласти на тарілку і подати в якості холодної закуски на гостьовий стіл.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *