Свинина з тертою картоплею і помідорами в мультиварці

Що може бути приємніше смачної вечері, особливо, якщо вона готується з любов’ю для коханої людини. Сьогоднішню страву цілком можна назвати святковою, але в мене просто гарний настрій. Тішать останні яскраві промені осіннього сонечка, здається, воно так і хоче заглянути й дізнатися, що ж я таке сьогодні готую на кухні. Спеціально для любителів м’яса я пропоную приготувати свинину з картоплею і помідорами. М’ясо ріжеться на шматочки і відбивається, інші інгредієнти подрібнюються і вкладаються один на одного. Жодна додаткова обробка продуктів не знадобиться. Рецепт досить простий, але страва справді смачна. Свинина з тертою картоплею і помідорами мені дуже сподобалась, з усіх запіканок цей рецепт для мене стоїть на першому місці.

Вам знадобиться:

  • свинина — 500 грамів
  • помідори — 3 штуки
  • цибуля ріпчаста — 1 штука
  • картопля — 2-3 штуки
  • часник — 2 зубчики
  • сир – 200 грамів
  • майонез
  • зелень петрушки для прикраси
  • сіль
  • мелений перець
  • олія для змащування мультиварки

Для початку займемось м’ясом. Його потрібно помити, висушити і порізати як на відбивні. Кожен шматочок відбити, поклавши зверху пакет або харчову плівку. Відбивати м’ясо потрібно з обох сторін. Переходимо до підготовки овочів. Цибулю помити, почистити і нарізати на півкільцями. Цибулю перед закладкою можна обсмажити, але особисто я завжди кладу сиру. Помідори також помити і нарізати кружальцями. Часточки часнику почистити і дуже дрібно порізати. Сир натерти на крупній тертці. Сир вибрати твердих сортів, добре підійде російський. Картоплю помити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Потерту картоплю залити холодною підсоленою водою. Перед тим, як відправляти картоплю в мультиварку, її потрібно викласти в друшляк, щоб стекла вода.

Картоплю завжди перш ніж чистити, слід промивати, а після чищення знову промити. Під час чищення картоплі намагайтеся зрізати тільки верхній тонкий шар. Можна не дотримуватися цього правила, але саме під шкіркою картоплі міститься найбільше вітамінів. Єдиний виняток — це коли навесні картопля починає проростати і утворюється шкідлива речовина соланін. В такому випадку треба зрізати більш товстий шар шкірки і ретельно вичистити виїмки “вічка”. А от зелену картопля взагалі не рекомендують вживати. Очищену картоплю не можна довго тримати у воді, інакше в ній не залишиться корисних речовин. Цілу очищену картоплю можна зберігати у воді не більше однієї години, а якщо вона натерта, то не більше 30 хвилин.

Тепер починаємо викладати продукти в мультиварку. Дно мультиварки змастити олією, на саме дно покласти відбите м’ясо. Посолити і поперчити. Наступним шаром викласти і рівномірно розподілити просушену картоплю. Знову злегка посолити і поперчити. Потім на картоплю викласти кружечки помідорів, знову посолити. Верх змастити майонезом і посипати натертим сиром. Ввімкнути мультиварку в режим «випічка» на 50 хвилин, поки не приготується картопля. Подаючи до столу, посипати дрібно посіченою петрушкою.

Страва дуже смачна і швидко готується, але результат просто приголомшливий. Якщо на дні мультиварки зібралася юшка, то просто можна почекати, поки запіканка охолоне і вбере в себе всю рідину. При закладці продуктів потрібно добре обсушувати м’ясо і картоплю, щоб не утворювалася зайва вода. Свинина з тертою картоплею і помідорами стане гарною ідеєю для вечері. Аромат, який зараз розноситься по всій квартирі, змушує мене підійти і спробувати, дуже хочеться вже поїсти, але я тримаюся і чекаю чоловіка з роботи. Сподіваюся, такий простий і смачний рецепт моєї улюбленої запіканки сподобається і вам. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *