Суп з сиром і беконом в мультиварці

Суп з сиром і беконом вже давно увійшов в раціон харчування нашої родини. Готуємо такий суп часто, він дуже подобається чоловікові й дітям. Цей суп має особливий смак завдяки сиру і бекону. До тогож, бекон робить його дуже поживним і ситним. Готую цей суп тільки в мультиварці, так набагато простіше і швидше, ну і смачніше, звичайно.

Інгредієнти для приготування супу з сиром і беконом:

    • Картопля очищена – шість штук
    • Морква очищена – одна штука
  • Цибуля очищена – одна штука
  • Бекон, нарізаний невеликими смужками – 150 грам
  • Вода або приготований заздалегідь курячий бульйон – 1,5-2 літри (я варю тільки на заздалегідь приготовленому курячому бульйоні, так набагато смачніше і корисніше)
  • Рослинна олія – одна столова ложка
  • Сир плавлений – 250 грам (я додаю сир Хохланд, у нього приємний і м’який смак)

Процес приготування супу:
Весь процес приготування займе близько двох годин. Півгодини – підготовка і півтори години – саме приготування страви в мультиварці.
1 етап: Дрібно нарізаємо цибулю і бекон, тремо на середній тертці моркву і нарізаємо картоплю невеликими кубиками.
2 етап: Вмикаємо мультиварку в режимі «Випічка» на 20 хвилин, і обсмажуємо бекон до утворення золотистої скоринки, це займе приблизно десять хвилин (я зазвичай 3-4 рази бекон перевертаю, щоб скоринка була гарною). Потім додаємо порізану цибулю і обсмажуємо протягом десяти хвилин (цибулю кілька разів перемішати), додаємо нарізану моркву і все ретельно перемішуємо.
3 етап: Потім до бекону, цибулі і моркви додаємо картоплю і заливаємо все кип’яченою водою або заздалегідь приготованим курячим бульйоном.

4 етап: Вмикаємо режим «Тушкування» на півтори години. Через одну годину і п’ятнадцять хвилин відкриваємо кришку і додаємо плавлений сир по одній столовій ложці, ретельно перемішуємо, щоб сир повністю розчинився. Потім знову закриваємо кришку і вмикаємо режим «підігрів» на п’ятнадцять хвилин.
Ось і все, наш суп з сиром і беконом готовий! Можна додати подрібнену зелень. Усім смачного!
P.S. Користь бекону для організму людини:
Всупереч поширеній думці, що бекон шкідливий, дієтологи вже давно довели його користь для організму людини. В беконі багато корисного вітаміну F. Вітамін F підвищує наш імунітет і здатність організму опиратися інфекційним захворюванням, також він знижує чутливість до радіоактивних випромінювань. Бекон дуже добре смажити на соняшниковій олії, рослинний іі тваринний жири будуть врівноважувати один одного. Також вживання бекону дуже корисне для людей зі зниженим рівнем холестерину. Тому не варто обмежувати себе, відмовляючись від вживання бекону – це дуже смачно, а головне, зовсім нешкідливо для нашого організму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *