Сливовий пиріг в мультиварці

В сезон дозрівання фруктів і ягід хочеться готувати з ними різноманітні десерти, наприклад пироги. Це рецепт смачного, розсипчастого, ніжного і ароматного сливового пирога. Сливи можна брати різних сортів, але краще використовувати чорна, так як саме така слива має приємний кислуватий смак, який чудово поєднується з повітряним солодким тістом.

Для того щоб закріпити сливову начинку на поверхні пирога, в цьому рецепті пропонується сироп з коричневого цукру. Коричневий цукор відрізняється від білого тим, що для його отримання використовується нерафінований тростинний сік, який відтискається, потім очищується і кристалізується. Такий цукор більш натуральний, в ньому залишається тростинна патока, яка містить цінні поживні речовини і мікроелементи (наприклад, кальцій, фосфор, натрій, калій, залізо). Крім того, такий цукор має приємний карамельний аромат, золотавий колір і особливий не приторний смак.

Такий сироп найкраще поєднується з терпким, трохи кислим смаком сливи, яка теж має цілий арсенал корисних властивостей. Цей плід — рекордсмен серед фруктів за кількістю вітамінів і мінералів. Він містить важливі для людського організму речовини: кальцій, калій, натрій, хром, цинк, йод, фтор, фосфор, магній, мідь. Серед величезної кількості вітамінів, які є в складі сливи (провітамін А, вітаміни В1, В2, В6, РР, С і Е), особливо треба відзначити вітамін Р, який сприяє зниженню кров’яного тиску і зміцненню стінок судин. Цей вітамін зберігається в сливі навіть після термічної обробки. Крім того, слива виводить з організму надлишок рідини, нормалізує жовчогінні процеси, підтримує кислотно-лужний баланс організму. Ось таку корисна звичайна слива. Тому я пропоную не нехтувати цим фруктом і якомога частіше їсти сливи. Можна використати їх як начинку для пирога. Більше того, що допомагати нам буде чудо-каструлька мультиварка Panasonic sr-tmh18ltw, яка впорається з найскладнішими кулінарними завданнями.

Інгредієнти, необхідні для приготування сливового пирога:

Для начинки:

  1. Сливи — 250-300г;

Для сиропу:

  1. Коричневий цукор — 160г;
  2. Мед — 1 ст. л.;
  3. Вершкове масло — 80г;

Для тіста:

  1. Вершкове масло — 80г;
  2. Цукор (білий) — 150г;
  3. Яйця — 2 шт.;
  4. Ванілін — 1/4 ч.л.;
  5. Борошно — 180г;
  6. Кориця — 1/2 ч.л.;
  7. Розпушувач для тіста — 2 ч.л.;
  8. Сіль — 1/4 ч.л.;
  9. Молоко — 120мл.

Для змащування форми для випікання:

  1. Рослинна олія — 1 ст.л.

Для прикраси:

  1. Цукрова пудра, кориця, кокосова стружка — за смаком.

Процес приготування:

    1. Сливи промиваємо і ріжемо на часточки.
    2. Для сиропу змішуємо вершкове масло, коричневий цукор і мед, нагріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи. Варимо сироп, поки цукор повністю не розчиниться, сироп має набути однорідної в’язкої консистенції і стати коричневого відтінку.

  • Дно каструлі мультиварки змащуємо рослинною олією і виливаємо сироп, рівномірно розподіливши його по дну.
  • В сироп, трохи втоплюючи, викладаємо часточки слив, формуючи малюнок.

  • Для тіста змішуємо розм’якшене вершкове масло і цукор, потім додаємо яйця і ванілін, збиваємо міксером на невеликій швидкості до однорідної консистенції.
  • В отриману суміш висипаємо борошно, розпушувач для тіста, корицю і сіль, все добре перемішуємо. Розбавляємо суміш молоком, перемішуємо до однорідних — отримуємо тісто, яке за консистенцією схоже на густу сметану.

  • Викладаємо тісто і рівномірно його розподіляємо.
  • В меню мультиварки обираємо режим “випічка” і встановлюємо час приготування — 65 хвилин.

Після того як пролунає звуковий сигнал про завершення режиму, вмикаємо мультиварку і даємо пирогу добре вистигнути (не менше, ніж півгодини). Після цього проводимо вздовж бортиків пластиковою лопаткою і з допомогою решітки для приготування на пару дістаємо пиріг з каструлі.

Смачного!

Для прикраси пирога можна використати цукрову пудру, корицю чи кокосову стружку — на ваш розсуд. Пиріг виходить дуже ніжним, повітряним і солодким, з легким ароматом кориці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *