В сезон дозрівання фруктів і ягід хочеться готувати з ними різноманітні десерти, наприклад пироги. Це рецепт смачного, розсипчастого, ніжного і ароматного сливового пирога. Сливи можна брати різних сортів, але краще використовувати чорна, так як саме така слива має приємний кислуватий смак, який чудово поєднується з повітряним солодким тістом.
Для того щоб закріпити сливову начинку на поверхні пирога, в цьому рецепті пропонується сироп з коричневого цукру. Коричневий цукор відрізняється від білого тим, що для його отримання використовується нерафінований тростинний сік, який відтискається, потім очищується і кристалізується. Такий цукор більш натуральний, в ньому залишається тростинна патока, яка містить цінні поживні речовини і мікроелементи (наприклад, кальцій, фосфор, натрій, калій, залізо). Крім того, такий цукор має приємний карамельний аромат, золотавий колір і особливий не приторний смак.
Такий сироп найкраще поєднується з терпким, трохи кислим смаком сливи, яка теж має цілий арсенал корисних властивостей. Цей плід — рекордсмен серед фруктів за кількістю вітамінів і мінералів. Він містить важливі для людського організму речовини: кальцій, калій, натрій, хром, цинк, йод, фтор, фосфор, магній, мідь. Серед величезної кількості вітамінів, які є в складі сливи (провітамін А, вітаміни В1, В2, В6, РР, С і Е), особливо треба відзначити вітамін Р, який сприяє зниженню кров’яного тиску і зміцненню стінок судин. Цей вітамін зберігається в сливі навіть після термічної обробки. Крім того, слива виводить з організму надлишок рідини, нормалізує жовчогінні процеси, підтримує кислотно-лужний баланс організму. Ось таку корисна звичайна слива. Тому я пропоную не нехтувати цим фруктом і якомога частіше їсти сливи. Можна використати їх як начинку для пирога. Більше того, що допомагати нам буде чудо-каструлька мультиварка Panasonic sr-tmh18ltw, яка впорається з найскладнішими кулінарними завданнями.
Інгредієнти, необхідні для приготування сливового пирога:
Для начинки:
- Сливи — 250-300г;
Для сиропу:
- Коричневий цукор — 160г;
- Мед — 1 ст. л.;
- Вершкове масло — 80г;
Для тіста:
- Вершкове масло — 80г;
- Цукор (білий) — 150г;
- Яйця — 2 шт.;
- Ванілін — 1/4 ч.л.;
- Борошно — 180г;
- Кориця — 1/2 ч.л.;
- Розпушувач для тіста — 2 ч.л.;
- Сіль — 1/4 ч.л.;
- Молоко — 120мл.
Для змащування форми для випікання:
- Рослинна олія — 1 ст.л.
Для прикраси:
- Цукрова пудра, кориця, кокосова стружка — за смаком.
Процес приготування:
-
- Сливи промиваємо і ріжемо на часточки.
- Для сиропу змішуємо вершкове масло, коричневий цукор і мед, нагріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи. Варимо сироп, поки цукор повністю не розчиниться, сироп має набути однорідної в’язкої консистенції і стати коричневого відтінку.
- Дно каструлі мультиварки змащуємо рослинною олією і виливаємо сироп, рівномірно розподіливши його по дну.
- В сироп, трохи втоплюючи, викладаємо часточки слив, формуючи малюнок.
- Для тіста змішуємо розм’якшене вершкове масло і цукор, потім додаємо яйця і ванілін, збиваємо міксером на невеликій швидкості до однорідної консистенції.
- В отриману суміш висипаємо борошно, розпушувач для тіста, корицю і сіль, все добре перемішуємо. Розбавляємо суміш молоком, перемішуємо до однорідних — отримуємо тісто, яке за консистенцією схоже на густу сметану.
- Викладаємо тісто і рівномірно його розподіляємо.
- В меню мультиварки обираємо режим “випічка” і встановлюємо час приготування — 65 хвилин.
Після того як пролунає звуковий сигнал про завершення режиму, вмикаємо мультиварку і даємо пирогу добре вистигнути (не менше, ніж півгодини). Після цього проводимо вздовж бортиків пластиковою лопаткою і з допомогою решітки для приготування на пару дістаємо пиріг з каструлі.
Смачного!
Для прикраси пирога можна використати цукрову пудру, корицю чи кокосову стружку — на ваш розсуд. Пиріг виходить дуже ніжним, повітряним і солодким, з легким ароматом кориці.
Мультиварка-скороварка NINJA OP500EU
10,799.00 ₴8,999.00 ₴Мультиварка-скороварка TEFAL Cook4me+ Connect CY855830
9,999.00 ₴8,499.00 ₴Мультиварка-скороварка TEFAL Cook4Me + CY851130
8,999.00 ₴7,499.00 ₴