Шоколадний торт зі збитими вершками “Вітання з дитсадка”

Запропонований торт виходить дуже ніжним, просто тане в роті. Дуже м’яке і солодке шоколадне тісто і крем зі збитих вершків дарують справжню насолоду від кожного шматочка. В оригіналі торт так і називається “Шоколадний зі збитими вершками” і така назва збереглася б, якби мені не спало на думку прикрасити торт якось по-новому. Побродивши Інтернетом, вибрала не дуже складний варіант з шоколадною глазур’ю, тим більше, що в мене була шоколадка для цього. Я навіть подумати не могла, що процес виявиться таким захоплюючим. Малювати на пергаменті розплавленим шоколадом — це так цікаво, що мені не вдалося зупинитися на задуманих бортиках, і у справу пішли давно забуті навички з дитсадка із зображення бантиків, квіточок, метеликів. Впевнена на 100%, що це заняття належно оцінить підростаюче покоління кулінарів — так що сміливо залучайте до процесу приготування і прикрашання цього торта найменших членів родини.

Корж для торта готувався улюбленим способом — в мультиварці Panasonic sr-tmh18ltw, яка стала для мене незамінним партнером у випіканні пирогів, тортів, запіканок. З нею — жодних турбот, не треба контролювати процес — все виходить само собою, легко, зручно і завжди з чудовим результатом.

Отже, для приготування шоколадного торта зі збитими вершками під назвою “Вітання з дитсадка” нам знадобляться такі інгредієнти:

Тісто:

  • Згущенене молоко — 1 банка (380г);
  • Яйця — 2шт.;
  • Сода — 1ч. л. (без гірки);
  • Оцет — 1/2ч. л.;
  • Борошно — 125г;
  • Какао — 25г (3ст. л. без гірки);
  • Сіль — дрібка;
  • Масло рослинне, борошно — для підготовки форми для випікання.

Крем:

  • Вершки (33-35% жирності) — 500г;
  • Цукрова пудра — 130г;

Для прикраси:

  • Шоколад (я використовувала темний) — 100г;
  • Масло вершкове — 1ст.л.

Процес приготування:

  1. Яйця з дрібкою солі збиваємо міксером в піну.

  • Додаємо згущене молоко і знову збиваємо на невеликій швидкості, додаємо ложку соди, погашеної оцтом, какао, все добре перемішуємо до однорідного стану.

  • Дно ємності мультиварки змащуємо 1ст. л. рослинної олії і присипаємо борошном, щоб потім легко діставався корж.
  • Виливаємо в ємність тісто і встановлюємо режим “Випічка” на 40 хвилин.

  • Після звукового сигналу даємо коржу вистигнути, після чого акуратно дістаємо його і розрізаємо на три частини.
  • Збиваємо вершки з цукровою пудрою до густої консистенції і отриманим кремом промащуємо кожен корж торта і бортики.

  • Готуємо глазур для прикраси торта: для цього змішуємо поламаний на шматочки шоколад зі столовою ложкою вершкового масла і розтоплюємо на водяній бані чи в мікрохвильовій печі.

  • Готуємо пергаментний папір для виготовлення бортиків і прикрас з глазурі: один лист — основна підкладка, другий лист — смужка трохи ширша, ніж висота торта, третій лист — основа для виготовлення конусу (можна використати готовий кондитерський мішок чи шприц).

  • Розтоплену глазур наливаємо в конус і на смужці малюємо довільні узори, глазур, що залишилась видавлюємо на пергамент у вигляді будь-яких малюнків. Коли глазур починає твердіти, переносимо шоколадний бортик разом з папером на тарілку з тортом, оперізуючи торт. Ховаємо торт і фігурки в холодильник на 30 хвилин. Коли вони застигнуть, обережно прибираємо пергамент з бортів, переносимо фігурки, оформлюємо з їхньою допомогою торт.

  • Даємо торту ще годину постояти в холодильнику.

Після чого насолоджуємося отриманим веселим результатом і прекрасним смаком торта. Цей торт — швидше святковий, ніж повсякденний варіант до чаю, так як він дуже солодкий, ситний і калорійний, але дуже ніжний і надзвичайно смачний. Обов’язково спробуйте приготувати його на якесь сімейне свято.


Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *