Шоколадні брауні в мультиварці

Шоколадні брауні — це відомий північноамериканський десерт, популярний у всьому світі. Під красивою назвою брауні ховаються шоколадні тістечка, які мають злегка підсушену скоринку і вологу начинку. У США і Канаді брауні подаються майже у всіх кафе і ресторанах. Готуються брауні на основі шоколаду і вершкового масла, з додаванням цукру, борошна і яєць. Крім того, в брауні можна додавати різні наповнювачі — горіхи, сухофрукти або шматочки шоколаду. Брауні — це справжній подарунок для любителів шоколадної випічки, а особливо подобаються брауні дітям.Головне в брауні це насичений шоколадно-ванільний смак, тому для їхнього приготування потрібно використовувати шоколад високої якості і не менше двох пакетиків ваніліну і ванільного цукру. Це ситний, але й дуже калорійний десерт, від якого дуже складно відірватися. Спробуйте приготувати брауні хоча б один раз, і ви не зможете встояти перед чарівністю цього десерту, шоколадні брауні стануть частими гостями на вашому столі. Останнім часом я стала готувати брауні в мультиварці, тому що в духовці брауні дуже легко пересушити, а от в мультиварці начинка брауні завжди залишається злегка вологою.

Для приготування шоколадних брауні вам знадобиться:

  • 1 плитка шоколаду (гіркого або молочного за вашим смак);
  • 125 грамів вершкового масла;
  • 200 грамів цукру;
  • 3 яйця;
  • 125 — 150 грамів борошна вищого ґатунку;
  • 2 пакетики ваніліну;
  • 2 чайних ложки розпушувача.

Для приготування тіста для брауні потрібно розтопити шоколад і вершкове масло на водяній бані. Візьміть дві каструлі різного розміру, в велику каструлю налийте воду і поставте її на плиту, коли вода закипить, встановіть всередину каструлі з водою каструлю меншого діаметру. Шоколад потрібно поламати на квадратики і скласти їх в маленьку каструлю. Коли шоколад розтопиться на водяній бані, додати до нього порізане на шматочки вершкове масло, все перемішати. Почекати поки масло розтане, перемішати масло і шоколад. Перекласти шоколадну суміш у чашу міксера, додати туди двісті грам цукру і два пакетики ваніліну. Добре перемішати шоколадну суміш і цукор міксером. Додати три яйця по одному, щоразу добре збиваючи суміш міксером. На заключному етапі додати просіяне через дрібне сито борошно і розпушувач. Перемішати міксером тісто для брауні до однорідного стану. За консистенцією тісто має бути схоже на сметану.

Дно каструлі мультиварки застелити папером для випічки. Змастити стінки мультиварки і папір для випічки вершковим маслом і олією. Перелити в мультиварку шоколадне тісто. Готувати брауні в режимі “випічка” протягом шістдесяти хвилин. Після закінчення режиму “випічка” відкрити кришку мультиварки, дістати з неї каструлю з шоколадним пирогом і дати йому трохи охолонути прямо в каструлі. Верх пирога буде виглядати вологим, але довше тримати брауні в мультиварці не потрібно, тому що саме у вологій консистенції його головна особливість. Потім дістати пиріг з каструлі за допомогою решітки для варіння на пару і залишити його на ній до повного охолодження. Після того як пиріг злегка охолоне, краще перекласти його прямо на решітці в холодильник. Дістати пиріг з холодильника і порізати його на трикутні тістечка — брауні.

В Америці брауні прийнято подавати до столу з кавою або морозивом, і, дійсно, брауні з морозивом — чудовий десерт, який дуже люблять мої діти, крім того, брауні чудово підійдуть до чаю або молока. Брауні виходять дуже смачними, вони чимось нагадують тістечка «картопля», але мають більш насичений шоколадний смак і трохи іншу консистенцію. Спробуйте приготувати для своєї сім’ї брауні і ви отримаєте справжнє шоколадне задоволення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *