Пиріг з млинців з сиром і помідорами

Пироги і торти з млинців — це універсальні страви. Вони бувають солоними, гострими, пряними, солодкими і навіть кислими, в залежності від начинки і тіста. Начинкою для пирогів з млинців може бути майже кожен продукт, найпоширеніші варіанти — це різні види м’яса, печінка, паштети, сири, джеми, варення, згущене молоко, горіхи, сухофрукти, збиті вершки, різні види крему. Для того, щоб тісто для млинців отримало особливий смак і аромат, до нього додають спеції, сир, зелень, какао або використовують кілька видів борошна одночасно, наприклад, змішуючи пшеничне борошно з гречаним, житнім чи кукурудзяним. Різновидів пирогів з млинців дійсно дуже багато і всі вони смачні по-своєму.

Я пропоную приготувати пиріг з млинців з начинкою з сиру і помідорів. Це досить гострий і пікантний пиріг, завдяки додаванню часнику до начинки, а також зелені до тіста. Ніжність плавленого сирка і свіжий томатний соус гармонійно доповнюють смак страви, роблять його цілісним і завершеним. За бажанням можна урізноманітнити начинку іншими продуктами, надавши нове звучання смаку пирога: в начинці, крім помідорів, можна використати маслини, гриби, ковбасні вироби. Важливо, однак, не переборщити з кількістю інгредієнтів.

Мультиварка Panasonic sr-tmh18ltw наче створена для запікання пирогів з млинців, вона має такий самий діаметр, як і звичайна сковорода. Завдяки рівномірному прогріванню весь сир розплавився, помідори стали м’якими, нижній млинець не підгорів, взагалі, пиріг вийшов красивим і рум’яним. Процес випікання пирога не потребував ніякої участі з мого боку. Мультиварку можна справедливо назвати чудо-винаходом сучасної техніки, який дозволив тисячам, а може й мільйонам господинь відчути себе вільними від щоденних обов’язків з приготування їжі. І це прекрасно!

Отже, для приготування пирога з млинців з сиром і помідорами нам знадобляться такі інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця — 3шт.;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Сіль — 1/2 ч. л.;
  • Борошно — 150г;
  • Молоко — 300мл;
  • Зелень — невеликий пучок.

Для начинки:

  • Помідори — 6-7шт.;
  • Часник — 2-3 зубчики;
  • Сир — 200г.

Для смаження млинців і підготовки форми для випікання:

  • Рослинна олія — 4 ст.л.

Процес приготування:

  1. Злегка збиваємо яйця з сіллю і цукром. Збивати можна міксером чи вручну — вінчиком або виделкою.
  2. Додаємо борошно, розмішуємо масу до однорідності, після цього додаємо молоко невеликими порціями, щоразу ретельно перемішуючи тісто, щоб не утворились грудочки. Тісто за консистенцією повинно бути трохи густішим, ніж для звичайних тонких млинців.

  • Зелень дрібно нарізаємо і додаємо до тіста, перемішуємо.
  • На розігрітій сковороді, змащеній рослинною олією, обсмажуємо млинці з обох боків. З приготованого тіста вийде 5-6 не тонких, але й не дуже товстих млинців.
  • Сир натираємо на крупній тертці.

  • Помідори ріжемо тонкими кільцями (товщиною близько 3 мм), видавлюємо на них 2-3 зубчики часнику (залежно від бажаної гостроти пирога), рівномірно розподіляємо його по шматочках помідорів.

  • Дно каструлі мультиварки змащуємо рослинною олією і викладаємо кільця помідорів з часником і посипаємо натертим сиром. Чергуємо млинці і начинку кілька разів, останній шар — це млинець.

  • Обираємо в меню мультиварки режим “випікання” на 30 хвилин. Після звукового сигналу даємо пирогу вистигнути і перевертаємо його на плоску тарілку. Розрізаємо пиріг на порційні шматочки. Зріз пирога виглядає особливо красиво і спокусливо.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *