Пиріг з млинців в мультиварці

Млинці — смачно, фаршировані млинці — дуже смачно, а пиріг з млинців — найсмачніше. Пиріг з млинців — це вдале поєднання підсмаженої хрусткої скоринки, соковитої начинки і ніжного омлету. Для приготування цієї страви не треба спеціально йти в магазин і купувати продукти, можна використати залишки різної смакоти, які є у вашому холодильнику. Млинці можна приготувати самому або купити в супермаркеті. Готується пиріг з млинців дуже просто, швидко і без особливих турбот.

Для приготування пирога з млинців вам знадобиться:

  • 7-8 млинців;
  • 200 грамів відвареного курячого філе;
  • 200 грамів грибів (будь-яких: свіжих, заморожених, маринованих);
  • 1 велика цибулина;
  • 3 яйця;
  • 3 столові ложки з гіркою сметани жирністю 20-25%;
  • 1 столова ложка крохмалю;
  • 50 грамів будь-якого твердого сиру;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Весь процес приготування пирога з млинців займе трохи більше години. Для початку треба приготувати начинку. Для цього в каструлю мультиварки налити кілька столових ложок рослинної олії, увімкнути режим “випічка” на 25 хвилин і залишити масло розігріватися. Цибулю порізати обсмажити в розігрітій олії до прозорості. До цибулі додати гриби. Я використовую опеньки, тому кладу грибочки цілими, якщо у вас великі гриби, то поріжте їх скибочками. Цибулю й гриби посоліть і смажте з відкритою кришкою, поки не випарується волога, зазвичай це займає 15-20 хвилин, якщо гриби мариновані, то вистачить й 5-10 хвилин.

Поки цибуля і гриби обсмажуються, порізати куряче філе невеликими шматочками. Перекласти обсмажену цибулю й гриби в блендер і подрібнити, не перестарайтесь — пюре нам не потрібне. Якщо у вас немає блендера можна подрібнити цибулю і гриби перед смаженням. Додати цибулю й гриби до курячого філе, перемішати — начинка для млинців готова.

На млинець викласти приблизно дві столові ложки начинки, підігнути краї і згорнути млинець і трубочку. Так само нафарширувати всі інші млинці і викласти їх в змащену олією каструлю мультиварки. Вкладати млинці треба дуже щільно. Я беру сім млинців середнього розміру — це основа нашого пирога.

Тепер прийшла черга заливки. Для її приготування треба змішати три яйця, три столові ложки сметани і столову ложку крохмалю. Крохмаль можна брати будь-який — картопляний чи кукурудзяний. В готовому пирозі крохмаль не відчувається, про це можна не турбуватися. Додати до заливки дрібку солі і ще раз все добре перемішати, повинна вийти однорідна маса приблизно як для омлету. Сир натерти на крупній тертці.

Вилити заливку на млинці, посипати тертим сиром. Заливка має покрити млинці майже повністю, тоді зверху пирога утворюється красива скоринка. Закрити кришку мультиварки і готувати пиріг в режимі “випічка” протягом 40 хвилин. Готовий пиріг дістати з допомогою решітки на пару і перекласти на тарілку. Пиріг дістається дуже легко, добре тримає форму і не кришиться завдяки крохмалю. Пиріг виходить красивим і апетитним, знизу — хрустка рум’яна скоринка, а зверху — ніжний омлет з розплавленим сиром. Викладати на тарілку пиріг можна тим боком, який вам більше подобається.

Є і швидкий варіант цього рецепту для тих, в кого не вистачає часу на кулінарію. Для швидкого приготування пирога з млинців треба купити в магазині готові фаршировані млинці з будь-якою несолодкою начинкою за вашим смаком — з м’ясом, печінкою, лівером. Цілком достатньо однієї упаковки — в ній якраз вісім-десять млинців. Готові млинці розморозити в мікрохвильовій печі, викласти в змащену олією каструлю мультиварки, залити заливкою і випікати за рецептом. Такий швидкий варіант дуже виручить, коли гості вже на порозі, а пригощати їх нічим. Зберігайте в холодильнику упаковку заморожених млинців і ваші гості ніколи не залишаться голодними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *