Плов з куркою в мультиварці Panasonic SR-TMH18

Варіантів приготування смачної і корисної їжі за допомогою мультиварки Panasonic SR-TMH18 величезна безліч. Вона ідеальна для приготування супів, каш, м’ясних і овочевих страв, випічки, в тому числі хліба, можна готувати натуральне згущене молоко і йогурти. Особливо цікава можливість використання в якості пароварки. Їжа виходить смачною, корисною, а головне – проста в приготуванні. Розглянемо приготування в даній мультиварці ароматного плову з куркою. Ця страва, завдяки мінімальному додаванню рослинної олії, або його повної відсутності (залежить від ваших уподобань), виходить нежирним і має свій, особливий неповторний смак.

Для того, щоб приготувати плов з курки нам потрібні наступні інгредієнти:

  • половина курки;
  • одна цибулина;
  • два моркви середнього розміру;
  • три склянки довгозерний рису (краще всього для плову підходить Краснодарський);
  • три склянки води;
  • соняшникова олія;
  • одна пачка зіри (насіння куміна);
  • часник за смаком (від 4 до 7 зубців);
  • сіль;

Перед тим як почати підготовку інгредієнтів для плову потрібно включити мультиварку, поставивши на режим «випічка», для того, що б її розігріти. На дно ємності для приготування налити трохи олії і дати розігрітися. Рослинна олія додається для утворення рум’яної скоринки, смаку і додаткового джерела жиру, якщо ви не любите пісну їжу. Якщо ви дотримуєтеся дієти в раціоні свого харчування, будь-то за медичними показаннями або за власним бажанням, з метою підтримки ваги тіла, масло при приготуванні можна не використовувати. При цьому не потрібно хвилюватися про те, що готується їжа буде пригорати, цього не трапиться.

Рис слід добре промити. Висипаємо в окрему ємність, повністю заливаємо окропом, даємо настоятися. Курку промиваємо та нарізаємо невеликими шматками, солимо за смаком, після цього викладаємо в мультиварку. Смажити курку необхідно з відкритою кришкою мультиварки до утворення рум’яної золотистої скоринки.

Поки курка обсмажується в мутьтіварке, дрібно нарізаємо цибулю, моркву нарізаємо крупною соломкою, більше нагадує брусочки. Спочатку в мультиварку відправляємо нарізану цибулину, після того як цибуля підрум’яниться, додаємо моркву. Чекаємо, поки овочі разом з куркою обсмажаться.

Після того, як овочі обсмажаться, гарненько промиваємо рис під струменем холодної води. Викладаємо промитий рис в мультиварку, ретельно перемішуємо з куркою і овочами, що б кожна рісинки просочилася соком курки і овочів. Після цього заливаємо трьома склянками холодної води (співвідношення рису і води виходить 1/1). Посолили, ще раз перемішали. Закриваємо кришку мультиварки. Перемикаємо програму меню в режим «плов». У програмі «плов» час приготування регулюється мультиварка автоматично.

Через 10-15 хвилин відкриваємо кришку мультиварки і додаємо зиру. Для додання більшого смаку і неповторного аромату насіння, безпосередньо перед додаванням в плов, розтираються між долонями, або в ступці.

Через деякий час, на екрані мультиварки з’явиться час зворотного відліку до закінчення приготування плову. За п’ять хвилин до готовності додаємо чотири – сім роздавлених, або дрібно порізаних зубчиків часнику. Його кількість залежить від вашого уподобання, або повної відсутності часнику.

Все, залишилося дочекатися сигналу таймера, який повідомляє про завершення процесу приготування. Після приготування пловамультіварка автоматично перемикається в режим підігріву. Плов можна перемішати, і викладати на блюдо. Курка в плові виходить дуже ніжною і смачною. Ця страва підходить як для гостей, так і для сімейного обіду або вечері. Замість курки можна застосовувати будь-яке інше м’ясо – це баранина, як класичний варіант, за відсутністю його замінюють телятиною. Також дуже популярно додавати свинину чи яловичину.

Не забуваємо після приготування перевіряти наявність конденсату в спеціальній ємності на зворотному боці мультиварки! Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *