Перекидний пиріг з ананасами

Перекидні пироги часто готують з фруктовими начинками, до того ж, фрукти можуть бути як свіжими, так і замороженими чи консервованими. Головний принцип приготування таких пирогів такий: спочатку на дно форми для випікання викладаються фрукти, а вже потім вони заливаються тістом. Після випікання пиріг перекидається на тарілку і фрукти, викладені на дні форми, опиняються зверху, тому пиріг виглядає дуже гарно. Дуже цікаво виглядає на обідньому столі перекидний пиріг з начинкою з консервованих ананасів, кільця яких схожі на маленькі сонечка. В ананасовому пирозі ми використаємо не лише шматочки, а й сок цього фрукта.

Для приготування перекидного пирога з ананасом вам знадобиться:

  • 9 кілець консервованих ананасів;
  • 300 грамів цукру;
  • 300 грамів борошна;
  • 2 яйця;
  • 0,5 склянки ананасного соку чи сиропу від консервованих ананасів;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 1 пакетик розпушувача (11 грамів).

Для приготування тіста яйця збити з цукром до утворення густої піни, збивати міксером або блендером близько п’яти хвилин. Вершкове масло розтопити, дати йому трохи вистигнути. Додати ананасовий сироп і вершкове масло до збитих яєць, перемішати. Додати просіяне через сито борошно і розпушувач, ретельно перемішати, щоб не було грудочок. В тісто додати пакетик ваніліну чи ванільного цукру. Три ананасові кільця порізати невеличкими шматочками і додати в тісто, перемішати.

Форму мультиварки змастити рослинною олією або вершковим маслом. З паперу для випікання вирізати коло для дна мультиварки. Покласти коло на дно мультиварки, змастити рослинною олією. Шість кілець ананасу, що залишилися, просушити з допомогою паперового рушника, зайвий сік на дні форми для випікання не потрібен. Викласти підготовлені кільця на папір для випікання — одне кільце розмістити в центрі, всі ніші навколо нього. Якщо ви хочете додати кольору, покладіть в середину кожного кільця по одній свіжій чи замороженій ягоді — можна використати вишню без кісточки, полуницю, малину — під час випікання ягоди пофарбують кільця ананаса. На кільця вилити тісто, розрівняти поверхню. Мультиварку ввімкнути в режим “випічка” і готувати пиріг протягом 65 хвилин.

Після того як пролунає сигнал про завершення випікання, відкрити кришку мультиварки і дати пирогу трохи вистигнути, не дістаючи його протягом двадцяти хвилин. Якщо пиріг дістати одразу, то є ймовірність, що він розвалиться на шматки. Дістати ананасовий пиріг з допомогою решітки для варіння на пару, перекласти на тарілку і акуратно зняти папір для випікання. Якщо папір був добре змащений олією, то він легко зніметься і не пошкодить верх пирога, з форми пиріг також легко дістається.

Готовий пиріг має насичений медово-коричневий колір завдяки ананасовому соку, на вигляд пиріг дуже схожий на медовик.

Нехай такий колір перекидного пирога вас не лякає — він не підгорів, все нормально. Перекидний пиріг відрізняється яскраво вираженим ананасовим смаком, солодке тісто вдало поєднується з легкою кислинкою ананасів. Верх пирога виглядає дуже оригінально — на коричневому тісті виділяються жовті шматочки ананасів.

З вказаної кількості продуктів виходить досить-таки великий пиріг, його легко можна розділити на 8-10 порцій. Можна спекти зменшений перекидний пиріг, для цього всі складові для тіста треба взяти в половинному розмірі, в тісто шматочків ананаса не додавати, а ось на дно викласти шість кілець. Для випікання такого пирога вистачить 40-45 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *