Мясний пиріг з бубликами в мультиварці

Навіть якщо у вас немає борошна, то все одно можна спекти незвичайний м’ясний пиріг, а замість тіста взяти звичайні бублики. Випікати такий пиріг краще в мультиварці — в ній він рівномірно пропечеться, низ пирога не підгорить, а верх не пересохне, сам пиріг вийде соковитим. За смаком такий пиріг трішки схожий на піцу — в ньому крім м’ясного фаршу є ще маслини, помідори і сир. На підготовку пирога до випічки йде десять-п’ятнадцять хвилин, а на саму випічку в мультиварці буде потрібно рівно шістдесят хвилин.

Для приготування м’ясного пирога з сушками вам знадобиться:

  • 200 грамів маленьких бубликів (приблизно 40 штук);
  • 300 грамів курячого фаршу (можна свинячий або яловичий);
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • сіль;
  • 1 помідор;
  • 8-10 маслин без кісточок;
  • 0,5 літра молока;
  • приправа з базиліком і орегано (у мене «Трави італійської кухні»).

Для заливки:

  • 2 яйця;
  • 3 столових ложки сметани або майонезу;
  • 100 грамів будь-якого твердого сиру;
  • сіль.

Молоко трохи підігріти. Покласти в молоко половину бубликів і дати їм злегка розмокнути протягом трьох-п’яти хвилин. Якщо залишити бублики в молоці на довше, то вони втратять форму і стануть м’якими — цього допускати не можна, бублики повинні залишитися твердими і добре тримати форму. Якщо під рукою немає молока, то можна покласти бублики в теплу воду або в слабо заварений чай.

Поки бублики розмокають, швидко приготувати начинку. Для цього цибулю почистити і дрібно порізати. Маслини нарізати тонкими кільцями. Додати порізану цибулю і маслини у фарш, туди ж розбити одне яйце, посолити, додати приправу і добре перемішати. Якщо ви використовуєте НЕ курячий фарш, стежте за тим, щоб начинка не вийшла дуже сухою, за потреби додайте одну-дві столові ложки молока.




Каструлю мультиварки змастити олією і викласти на дно каструлі розмоклі бублики, вкладати їх треба щільно, щоб не залишалося порожніх місць. В молоко покладіть сухі бублики — це майбутня верхівка пирога. На бублики викладені на дні каструлі мультиварки, викласти начинку так, щоб вона заповнила собою отвори в бубликах і проміжки між ними. Порізати дрібними шматочками помідор і викласти на м’ясний фарш. Помідор потрібно порізати саме шматочками, кільця або часточки не підійдуть. Дістати з молока другу частину бубликів і, трохи вдавлюючи, викласти їх на начинку. М’ясна начинка і помідори повинні заповнити на половину отвори у верхньому шарі бубликів.




Приготувати заливку. Для цього змішати два яйця і три столові ложки сметани. Додати сто грамів натертого на дрібній тертці сиру, сіль, все добре перемішати. Вилити заливку на верхній шар бубликів і рівномірно її розподілити — заливка повинна покрити бублики практично повністю.




Закрити кришку мультиварки і готувати пиріг з бубликів протягом 60 хвилин в режимі “випічка”. Після закінчення режиму “випічка” відкрити кришку і дати пирогу постояти в мультиварці близько півгодини. Якщо дістати пиріг відразу, то він може розвалитися на частини, а вистигаючи в мультиварці шари пирога міцно схоплюються між собою. Діставати пиріг із мультиварки за допомогою решітки для варіння на пару, перекласти на тарілку. Пиріг готовий — можна нарізати його шматочками і радувати своїх домашніх.

М’ясний пиріг з бубликами можна подавати холодним як оригінальну закуску або як гарячу страву разом зі склянкою холодного молока або гарячого чаю. Дуже подобається такий пиріг дітям — вони із задоволенням допомагають його готувати, особливо цікаво «топити» у молоці бублики, а потім з не меншим задоволенням з’їсти готовий пиріг.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *