Молочний хліб з курагою

Сьогодні будемо готувати в хлібопічці молочний хліб з курагою, смак і аромат якого особисто мені чомусь нагадують про дитинство. Рецепт підійде для всіх хлібопічок Panasonic. На фото в ролі “моделі” побувала SD-255WTS, яка ось вже кілька років не припиняє радувати мою родину свіжим, ароматним хлібчиком, і досі жодного разу мене не підвела. Отже, розпочнемо.

Для приготування буханки середнього розміру нам знадобляться:

  • Сухі дріжджі — 1,5ч.л.
  • Борошно пшеничне — 500г
  • Сіль — 1,5ч.л.
  • Цукор — 1,5ст.л.
  • Вершкове масло — 1,5ст.л.
  • Молоко — 350мл
  • Курага — 100г

Найважливіше у всіх рецептах для хлібопічки — не забути вставити в контейнер лопатку для замішування тіста :)!. Нехай це буде першим кроком.

Відмірюємо і насипаємо в контейнер хлібопічки 1,5ч.л. сухих дріжджів. Якщо дуже-дуже хочеться свіжого хлібчика і ви ніяк не дочекаєтесь 4 години поки він буде замішуватися і випікатися :), можна скористатись пришвидшеною програмою (2 години на замішування і випікання), у цьому випадку кількість дріжджів треба збільшити до 2,5ч.л.

Туди ж додаємо 1,5ст.л. цукру і 1,5ч.л. солі.

Зважуємо 500г пшеничного борошна. Дуже раджу не скупитися і не полінуватися купити гарні кухонні ваги — річ зовсім недорога, але якість і успішність кулінарних експериментів, як показує практика, значно покращиться.

Відправляємо борошно до дріжджів, солі і цукру. Не перемішуємо! Дуже важливо, щоб на дріжджі завчасно не потрапила рідина. В цьому випадку мука відіграє роль своєрідної “захисної подушки” для дріжджів, а розумна хлібопічка сама в потрібний момент все перемішає так, щоб хлібчик вдався. Вершкове масло (1,5 ст.л.) нарізаємо невеликими, приблизно 1 см, кубиками і насипаємо зверху борошно.

За допомогою мірної скляночки, яка входить в комплект хлібопічки, відмірюємо 350мл молока. Обережно вливаємо молоко, слідкуємо, щоб воно не потрапило на дріжджі.

Порада: замість звичайного молока можна взяти пряжене, тоді хлібчик буде ще ароматнішим і дуже-дуже домашнім.

Розміщуємо контейнер в хлібопічці. Зачиняємо.

Тепер перейдемо до “начинки”.

100г кураги промиваємо і заливаємо гарячою водою, залишаємо на 5 хвилин. Зливаємо воду і нарізаємо курагу дрібними кубиками, десь по пів сантиметра. Насипаємо порізану курагу в диспенсер хлібопічки, зачиняємо.

Обираємо режим для замішування і випікання “Основний з родзинками” (Bake/Raisin), свій улюблений колір скоринки, натискаємо кнопку “Старт” і маємо вільних 4 години для чогось непов’язаного з кухонними турботами.

Після звукового сигналу про завершення роботи хлібопічки, хлібчик одразу ж викладаємо на дерев’яну дощечку, накриваємо серветкою і даємо вистигнути. Поки хлібчик вистигає заварюємо свій улюблений чай і накриваємо на стіл. Домашніх можна не кликати — самі прибіжать такий аромат свіжоспеченого хліба буде ходити по дому. До речі, до такого хлібчика з чаєм добре було б подати варення, яке теж може зварити чудо-хлібопічка, але про це наступного разу…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *