Мармурова шарлотка з бананами в мультиварці

Я дуже люблю яблучну шарлотку, але, на жаль, крім мене в нашій родині ніхто не любить випічку з яблуками. Мій чоловік і сини їдять тільки свіжі яблука і обходять стороною будь-які яблучні пироги, штруделі і шарлотки. Мені довелося піти на компроміс з моєю дорогою родиною і тепер я готую шарлотку не з яблуками, а з бананами, залишивши при цьому незмінним рецепт тіста. Тісто для шарлотки я готую бісквітне за класичним рецептом, в якому є лише яйця, цукор, борошно і розпушувач. Моя перша бананова шарлотка вийшла смачною, але якоюсь непоказною, а хочеться, щоб їжа була не тільки смачною, але й красивою. Недовго думаючи, я вирішила зробити бананову шарлотку мармуровою, додавши для цього в половину тіста дві столові ложки какао. Результат перевершив всі мої очікування – шарлотка вийшло нереально красива з усіх боків – і зверху, і знизу, і в розрізі. Для випічки мармурової шарлотки з бананами я використовую мультиварку, в ній тісто в процесі випічки дуже добре піднімається.

Для приготування мармурової шарлотки з бананами вам знадобиться:

  • 5 яєць;
  • 300 грамів цукру;
  • 300 грамів борошна;
  • 2 столових ложки какао;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 3-4 великих банани.

Приготувати бананову шарлотку, як і шарлотку з будь-якою іншою начинкою, дуже просто. Збити міксером п’ять яєць і триста грамів цукру. Збивати близько п’яти хвилин так, щоб маса збільшилася в кілька разів. Додати просіяне через сито борошно і розпушувач, ще раз добре збити протягом трьох-п’яти хвилин. Розпушувач в тісті можна замінити содою, але соду обов’язково потрібно погасити оцтом. Розділити отримане тісто на дві частини, в одну з яких додати дві столові ложки какао-порошку, добре перемішати, щоб какао рівномірно розподілилося в тісті.

Про банани для начинки слід сказати окремо, тому що від них буде залежати смак і консистенція готового пирога. По-перше, бананів в начинці повинно бути багато, інакше шарлотка вийде суховатою. По-друге, банани повинні бути дуже стиглими, навіть можна трохи перестиглими. І по-третє, різати банани потрібно досить товстими скибочками – близько одного сантиметра завтовшки.

Каструлю мультиварки злегка змастити олією. Ложкою викладати в каструлю тісто, чергуючи біле і шоколадне. Таким чином, потрібно викласти три-чотири шари тіста так, щоб у кожному наступному шарі біле тісто було над шоколадним. Скибочки бананів потрібно класти у верхні шари тіста, тому що в процесі випічки банани «потонуть» в тісті. На верхівку пирога також можна викласти шматочки бананів. До бананів можна додати свіжі або заморожені ягоди – полуницю чи малину.

Готувати шарлотку в мультиварці на режимі “випічка” шістдесят п’ять хвилин. Після закінчення роботи режиму “випічка” кришку мультиварки відразу не відкривати, а почекати п’ятнадцять – двадцять хвилин, щоб шарлотка в мультиварці не просіла і не втратила свою красу. Потім відкрити кришку мультиварки і дістати шарлотку з допомогою решітки для варіння на пару. Дати шарлотці вистигнути прямо на решітці і перекласти на тарілку. За бажанням можна полити шарлотку шоколадною глазур’ю або сметанним кремом, мені більше подобається без нічого, мармурова шарлотка й без того виглядає дуже цікаво. Не хочеться ховати красу шарлотки під шоколадною глазур’ю. Холодну шарлотку порізати на шматочки і подавати на стіл, попередньо поливши кожен шматочок сметанним кремом або згущеним молоком. Для приготування сметанного крему збийте чотириста грамів сметани і двісті грамів цукру міксером. Мармурова шарлотка з бананами виходить висока, пишна і повітряна. Це дуже великий пиріг, якого вистачить для того, щоб нагодувати десертом навіть велику сім’ю. Шарлотка смачно пахне бананами і шоколадом, пробуджуючи апетит і змушуючи відкласти всі справи, для того щоб з’їсти хоча б шматочок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *