Курячі стегенця, фаршировані сиром і ананасами

Фарширована курочка — це верх кулінарного мистецтва; її приготування — це клопіткий і тривалий процес, який вимагає майже хірургічної точності. Трохи простіше нафарширувати і приготувати окремі частини курки — окости, гомілки чи стегенця. Для цього з них акуратно знімають шкірку, видаляють кістки, а м’ясо змішують з різноманітними добавками і використовують як начинку, нею потім наповнюють шкірку.

Я пропоную спробувати ще простіший спосіб фарширування курячих стегенець, за яким начинка вкладається в кишеньку між м’ясом і шкіркою, кістки при цьому видаляти не треба, а процес підготовки стегенець до запікання займає всього десять хвилин. Запікати такі стегенця можна як в духовці, так і мультиварці, в якій вони, до речі, виходять соковитішими, м’якшими і смачнішими. Для такого “лінивого” фарширування підходять саме стегенця, тому що в них може поміститися багато начинки, вона добре розподіляється і утримується. Як начинку для курячих стегенець я використовую ананаси, сир і часник — на перший погляд, дуже сміливе смакове поєднання, а насправді ці інгредієнти чудово доповнюють один одного. В якості гарніру можна використати рис, приготований з соком від консервованих ананасів.

Для приготування курячих стегенець, фаршированих сиром і ананасами вам знадобиться:

  • 1 кілограм курячих стегенець (5-6 штук);
  • кільця консервованих ананасів (з розрахунку одне кільце на одне куряче стегенце);
  • 2-3 зубчики часнику;
  • приправа для курки;
  • сіль;
  • рослинна олія для обсмажування.

Для гарніру:

  • 2 мультисклянки рису;
  • 2 мультисклянки соку з консервованого ананасу;
  • 2 мультисклянки води;
  • приправа для рису;
  • сіль.

Курячі стегенця помити, просушити паперовими рушниками,натерти сіллю і спеціями, відкласти вбік. Додатково маринувати стегенця не потрібно, в мультиварці вони й так відмінно приготуються. Для приготування начинки кільця ананасів обсушити і порізати на дрібні шматочки, сир натерти на дрібній тертці, часник подрібнити з допомогою часникодавки — все скласти в одну тарілку і перемішати. У верхній частині курячого стегенця зробити кишеньку, для цього потрібно відділити шкірку від м’яса — зробити це дуже легко, акуратно піднімаючи курячу шкірку пальцем. Шкірка курячих стегенець міцна і товста, тому ризик пошкодити її мінімальний, навіть якщо це сталося, начинка все одно залишиться всередині кишеньки. Отвір, який утворився, щільно заповнити ананасами і сиром, рівномірно розподілити курячу шкірку поверх начинки.

Мультиварку ввімкнути в режим “Випічка” на 65 хвилин. В каструлю мультиварки додати дві столові ложки рослинної олії, дати їй нагрітися і викласти фаршировані курячі стегенця так, щоб начинка опинилася знизу. Обсмажувати стегенця з відкритою кришкою тридцять хвилин, потім перевернути і обсмажити з іншого боку. За десять хвилин до завершення режиму “Випічка” зачинити кришку і дати стегенцям помліти у власному соку. Готові стегенця перекласти на тарілку. Незважаючи на те, що в процесі приготування використовується зовсім трохи рослинної олії, фаршировані стегенця виходять рум’яними ззовні і соковитими та м’якими всередині. Доданий до начинки сир під час випікання розплавиться і надійно зафіксує начинку всередині кишеньки з курячої шкірки.

Рис промити, додати до гарячого жиру, який залишився в каструлі мультиварки, посолити, посипати приправою, добре перемішати. Потримати рис у режимі “Випічка” п’ять хвилин, за цей час він стане прозорим. Можна додати трохи дрібно нарізаних ананасів. Як приправу можна використати каррі, хмелі-сунелі чи будь-яку приправу для рису. Залити рис соком від консервованих ананасів чи водою, готувати в автоматичному режимі “Гречка” (приготування займе близько тридцяти хвилин). Рис вийде розсипчастим — рисинка до рисинки, ароматним і красивим. Він ідеально доповнить фаршировані курячі стегенця, а в якості завершального штриха дуже рекомендую додати на тарілку кілька кілець свіжого помідора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *