Фарширована курочка — це верх кулінарного мистецтва; її приготування — це клопіткий і тривалий процес, який вимагає майже хірургічної точності. Трохи простіше нафарширувати і приготувати окремі частини курки — окости, гомілки чи стегенця. Для цього з них акуратно знімають шкірку, видаляють кістки, а м’ясо змішують з різноманітними добавками і використовують як начинку, нею потім наповнюють шкірку.
Я пропоную спробувати ще простіший спосіб фарширування курячих стегенець, за яким начинка вкладається в кишеньку між м’ясом і шкіркою, кістки при цьому видаляти не треба, а процес підготовки стегенець до запікання займає всього десять хвилин. Запікати такі стегенця можна як в духовці, так і мультиварці, в якій вони, до речі, виходять соковитішими, м’якшими і смачнішими. Для такого “лінивого” фарширування підходять саме стегенця, тому що в них може поміститися багато начинки, вона добре розподіляється і утримується. Як начинку для курячих стегенець я використовую ананаси, сир і часник — на перший погляд, дуже сміливе смакове поєднання, а насправді ці інгредієнти чудово доповнюють один одного. В якості гарніру можна використати рис, приготований з соком від консервованих ананасів.
Для приготування курячих стегенець, фаршированих сиром і ананасами вам знадобиться:
- 1 кілограм курячих стегенець (5-6 штук);
- кільця консервованих ананасів (з розрахунку одне кільце на одне куряче стегенце);
- 2-3 зубчики часнику;
- приправа для курки;
- сіль;
- рослинна олія для обсмажування.
Для гарніру:
- 2 мультисклянки рису;
- 2 мультисклянки соку з консервованого ананасу;
- 2 мультисклянки води;
- приправа для рису;
- сіль.
Курячі стегенця помити, просушити паперовими рушниками,натерти сіллю і спеціями, відкласти вбік. Додатково маринувати стегенця не потрібно, в мультиварці вони й так відмінно приготуються. Для приготування начинки кільця ананасів обсушити і порізати на дрібні шматочки, сир натерти на дрібній тертці, часник подрібнити з допомогою часникодавки — все скласти в одну тарілку і перемішати. У верхній частині курячого стегенця зробити кишеньку, для цього потрібно відділити шкірку від м’яса — зробити це дуже легко, акуратно піднімаючи курячу шкірку пальцем. Шкірка курячих стегенець міцна і товста, тому ризик пошкодити її мінімальний, навіть якщо це сталося, начинка все одно залишиться всередині кишеньки. Отвір, який утворився, щільно заповнити ананасами і сиром, рівномірно розподілити курячу шкірку поверх начинки.
Мультиварку ввімкнути в режим “Випічка” на 65 хвилин. В каструлю мультиварки додати дві столові ложки рослинної олії, дати їй нагрітися і викласти фаршировані курячі стегенця так, щоб начинка опинилася знизу. Обсмажувати стегенця з відкритою кришкою тридцять хвилин, потім перевернути і обсмажити з іншого боку. За десять хвилин до завершення режиму “Випічка” зачинити кришку і дати стегенцям помліти у власному соку. Готові стегенця перекласти на тарілку. Незважаючи на те, що в процесі приготування використовується зовсім трохи рослинної олії, фаршировані стегенця виходять рум’яними ззовні і соковитими та м’якими всередині. Доданий до начинки сир під час випікання розплавиться і надійно зафіксує начинку всередині кишеньки з курячої шкірки.
Рис промити, додати до гарячого жиру, який залишився в каструлі мультиварки, посолити, посипати приправою, добре перемішати. Потримати рис у режимі “Випічка” п’ять хвилин, за цей час він стане прозорим. Можна додати трохи дрібно нарізаних ананасів. Як приправу можна використати каррі, хмелі-сунелі чи будь-яку приправу для рису. Залити рис соком від консервованих ананасів чи водою, готувати в автоматичному режимі “Гречка” (приготування займе близько тридцяти хвилин). Рис вийде розсипчастим — рисинка до рисинки, ароматним і красивим. Він ідеально доповнить фаршировані курячі стегенця, а в якості завершального штриха дуже рекомендую додати на тарілку кілька кілець свіжого помідора.
Мультиварка-скороварка NINJA OP500EU
10,799.00 ₴8,999.00 ₴Мультиварка-скороварка TEFAL Cook4me+ Connect CY855830
9,999.00 ₴8,499.00 ₴Мультиварка-скороварка TEFAL Cook4Me + CY851130
8,999.00 ₴7,499.00 ₴