Курячі сердечка з гречкою в мультиварці

Кожна гарна господиня хоче щодня радувати своїх домашніх різноманітними і корисними стравами. До того ж, інколи вигадати щось новеньке зі звичного набору продуктів — непросте завдання. Дійсно, приготування оригінального обіду чи вечері з буденного рису, гречки, перловки чи картоплі може загнати в глухий кут навіть найдосвідченіших кулінарів. Сподіваюсь, поданий нижче рецепт дозволить доповнити вашу скарбничку простих, економних, але водночас гармонійних за смаковими поєднаннями кухарських рішень. Більше того, реалізувати їх на практиці з допомогою сучасних розробок у сфері кухонного обладнання дуже легко.

Так, поява у моєму побуті мультварки Panasonic sr-tmh18ltw надихає на приготування таких страв, які раніше мені не вдавались. Наприклад, в мене завжди виникали труднощі, коли доводилось тушкувати чи варити курячі нутрощі: шлунки і сердечка виходили недостатньо м’якими і ніжними та й, взагалі, нагадували гуму за консистенцією. Використання ж чудового режиму “тушкування” з меню моєї мультиварки дозволяє без особливих турбот приготувати їх якнайкраще. В результаті, приготування приголомшливо смачної, низькокалорійної, багатої на білки і вітаміни страви займе у вас не більше 20 хвилин, все ж інше (аж до пасерування моркв’яно- цибулевої суміші) зробить чудо-пристрій. Вам не доведеться контролювати процес, стоячи біля плити, перевіряти чи не підгорів часом вміст каструлі і чи достатньо розварились всі інгредієнти — автоматичне чітке виконання встановленого режиму більше не дозволить подібним неприємностям зіпсувати вам задоволення від приготування їжі і надихне вас на все нові й нові кулінарні звершення. Ви просто дочекаєтесь звукового сигналу, займаючись своїми стравами, і, вуаля — отримуєте неперевершено зроблену страву.

Отже, для приготування простої, але дуже смачної страви з допомогою мультиварки нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Курячі сердечка — 500г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Томатний соус — 2 ст.л.;
  • Гречана крупа — 2 мірні чашки;
  • Вершки 11% жирності — 1 мірна чашка;
  • Вода — 2,5 мірні чашки;
  • Сіль — 1 ст.л.;
  • Спеції — за смаком;
  • Рослинна олія — 1 ст.л.

Порядок приготування такий:

  1. Чистимо овочі. Натираємо моркву на крупній тертці.
  2. Дрібно ріжемо цибулю.
  3. Наливаємо на дно ємності мультиварки рослинну олію, кладемо моркву і цибулю, зачиняємо кришку. Встановлюємо режим “випікання”. Через 10 хвилин вимикаємо.

  • Поки готується засмажка з цибулі і моркви, промиваємо сердечка, відрізаємо зайві жирові прошарки і судини (за бажанням) і розрізаємо кожне сердечко на 2-3 частини.
  • До готової засмажки додаємо ложку томатного соусу, перемішуємо, викладаємо підготовлені сердечка на овочі.

  • Гречану крупу промиваємо під проточною водою і перекладаємо в каструлю.

  • Заливаємо вміст каструлі вершками і водою у вказаних пропорціях, солимо, додаємо спеції (я використовувала універсальну суміш приправ і хмелі-сунелі).

  • Обираємо в меню мультиварки режим “тушкування” на 1 годину і отримуємо дуже корисну та смачну страву.

Варто відзначити, що це просто знахідка для тих, хто слідкує за фігурою: страва дієтична, але й ситна, білкова і може забезпечити вас енергією на тривалий час, не перевищивши рекомендовану кількість калорій.

І ще, мабуть, нагадаю, що є безліч варіацій приготування схожих страв в мультиварці. Практично не змінюючи часових параметрів, можна за аналогією приготувати курячі шлунки чи печінку з гречкою (у цьому випадку я б рекомендувала замінити вершки нежирною сметаною зі спеціями або сумішшю сметани з майонезом). Незначно збільшивши час приготування (до 1,5 години) можна приготувати подібні страви з перловою крупою. Сподіваюсь, запропонований рецепт урізноманітнить ваше повсякденне меню і не зашкодить сімейному бюджету.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *