Курячі сердечка в апельсиновому маринаді з макаронами в мультиварці

Існує не так багато рецептів страв з макаронами, за якими макарони готуються разом з м’ясом в одному посуді. На плиті зробити такий “фокус” не так легко, а ось в мультиварці — це цілком можливо. В мультиварці макарони готувати дуже зручно і легко, а якщо врахувати, що макарони готуються одночасно з м’ясом чи субпродуктами, то зрозуміло, чому вони виходять такими соковитими і смачними. Я пропоную приготувати в мультиварці макарони з курячими сердечками, але не простими, а маринованими в апельсиновому соку. Перевага цієї страви в тому, що сердечка і макарони не треба попередньо відварювати, всі інгредієнти будуть готуватися в мультиварці в режимі “випічка” і весь процес приготування займе одну годину плюс п’ять хвилин. Для смаку і аромату в страву додається апельсиновий сік, мед і гостра приправа карі. Курячі сердечка в такому соусі виходять надзвичайно смачними.

Для приготування курячих сердечок в апельсиновому маринаді з гарніром з макаронів вам знадобиться:

  1. 500 грамів курячих сердечок;
  2. 1 цибулина;
  3. 2-3 зубчики часнику;
  4. 1 морква;
  5. 2 апельсини;
  6. 1 столова ложка меду;
  7. 0,5 чайної ложку порошку карі;
  8. 1 упаковка макаронів (450 грамів);
  9. сіль;
  10. рослинна олія.

Курячі сердечка промити, розрізати кожне сердечко на дві половинки. Скласти порізані сердечка в глибокий посуд, посолити. Апельсини помити і втиснути з них сік, який додати до курячих сердечок, все добре перемішати і залишити маринуватися на півгодини.

В каструлю мультиварки налити рослинну олію і ввімкнути режим “випічка” на шістдесят п’ять хвилин. Цибуля і зубчики часнику почистити, подрібнити і додати в нагріту рослинну олію, смажити цибулю і часник з відкритою кришкою десять хвилин. Моркву почистити, натерти на крупній тертці, додати до цибулі і часнику, все обсмажити з відкритою кришкою ще п’ять хвилин. З курячих сердечок злити маринад, висипати їх в каструлю мультиварки, перемішати і смажити п’ятнадцять хвилин з відкритою кришкою. Коли цей час мине, додати до сердечок столову ложку меду і пів чайної ложки приправи карі, все перемішати, закрити кришку мультиварки і смажити ще п’ятнадцять хвилин. Час на обсмажування овочів і курячих сердечок в сумі складає близько п’ятдесяти хвилин (включно з часом на нагрівання рослинної олії).

Для приготування макаронів знадобиться окріп, його треба підготувати заздалегідь. Коли залишиться п’ятнадцять хвилин відкрити кришку, висипати в мультиварку макарони, посолити, все добре перемішати і залити макарони з сердечками окропом. Старайтесь для приготування в мультиварці вибирати макарони з твердих сортів пшениці, неякісні макарони можуть перетворитися на неапетитну кашу. Вода має повністю закривати макарони. Ще раз добре все перемішати, закрити кришку мультиварки і готувати макарони з сердечками до завершення режиму “випічка”. Приблизно посередині процесу приготування відкрити кришку мультиварки і перемішати макарони з сердечками, за потреби додати трохи гарячої води. Різні макарони по-різному вбирають воду, тому точно сказати, чи знадобиться додавання води чи ні, складно. Після завершення режиму “випічка” відкрити кришку мультиварки, перемішати макарони з сердечками, дати страві ще трохи постояти з закритою кришкою в режимі підігрівання.

Готові макарони розкласти в тарілки і подавати на стіл. Ніяких додаткових соусів не потрібно. Макарони виходять дуже соковитими і ароматними, з легкими нотками апельсину і меду, помірно гострі за рахунок карі. Відірватися від макаронів з курячими сердечками в апельсиновому соусі дуже складно, спробуйте і переконаєтесь в цьому самі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *