Курячі ніжки в соєво-медовому маринаді в мультиварці

Витримування курятини в соєво-медовому маринаді — чудовий спосіб поглянути на звичні курячі ніжки чи крильця абсолютно по-новому. Смак курки, приготованої за цим рецептом, дуже незвичайний: пряна солодкість меду і пікантний аромат соєвого соусу вигідно підкреслюють ніжність і соковитість м’яса.

До речі, завдяки цій цікавій властивості — яскраво, в особливий спосіб посилювати смак — соєвий соус такий популярний в кухнях Східної і Південно-східної Азії. У склад соусу входить глутамінова кислота, також соус багатий на амінокислоти, мінеральні речовини і вітаміни. І ще одна чудова якість соєвого соусу полягає в тому, що страви з м’яса і риби, приготовані з його додаванням, дуже привабливо виглядають, вони ніби покриті тонким шаром глазурі.

Крім соєвого соусу, у склад маринаду входить ще один специфічний елемент — рисовий оцет, який також широко застосовується в традиціях східної кухні. Цей оцет має дивовижні антибактеріальні властивості, що особливо цінно під час вживання необробленої термічно їжі (сирої риби, морепродуктів, м’яса), яку так люблять китайці. У склад рисового оцту також входять амінокислоти та корисні мінеральні речовини: лізин, гістидин, фенілаланін, фосфор, кальцій та інші. Невелика кількість рисового оцту сприятливо впливає на органи травлення, його м’який смак не подразнює шлунок.

Третім інгредієнтом маринаду є мед, корисні властивості якого відомі з давніх часів. Більше того, його властивості, за визнанням вчених, не вивчені до кінця. Однак, беззаперечно, що мінеральні речовини і ферменти, які входять до його складу, мають потужний тонізуючий вплив на весь організм, на стан внутрішніх органів, імунітет і склад крові. Мед багатий не тільки на вуглеводи, але й на натуральні білки. Крім мінералів, цінних для людини (калій, кальцій, магній, залізо, натрій, хлор, сірка), він також багатий на вітаміни групи В і С. Однак, варто враховувати, що мед — це ще й сильний алерген, на це треба зважати, наприклад, коли ви готуєте страви для гостей.

Корисні якості і цікаве поєднання роблять запропонований маринад справжнім вітамінно-мінеральним коктейлем. Особливої ніжності і м’якості м’яса можна досягти завдяки використанню чудового досягнення сучасної техніки для кухні — мультиварки sr-tmh18ltw від Panasonic. М’ясо, приготоване в ній, виходить добре пропеченим, але при цьому соковитим, з вираженим натуральним смаком. Режим “Випікання” дозволяє приготувати страви з привабливою апетитною скоринкою. До того ж, час, який потрібно витратити на приготування, — мінімальний.

Отже, для приготування курячих ніжок в соєво-медовому маринаді нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Курячі ніжки — 5-8шт.;
  • Мед (краще рідкий) — 4ст.л.;
  • Соєвий соус — 5ст.л.;
  • Рисовий оцет — 1ч.л.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Каррі, паприка — на кінчику ножа;
  • Масло рослинне — 1ст.л.

Процес приготування:

  1. Часник пропустити через прес.
  2. Змішуємо в невеликій глибокій ємності компоненти маринаду: мед, соєвий соус, рисовий оцет, каррі, паприку, часник, сіль. Потрібно враховувати, що соєвий соус дуже солоний, тому не переборщити з сіллю (я додавала 1ч.л. без гірки).
  3. Курячі ніжки поміщаємо в маринад, витримуємо близько 3-4 годин в холодильнику.
  4. Дно чаші мультиварки змащуємо рослинною олією, викладаємо ніжки і обираємо режим “Випікання” на 40 хвилин. Через 20 хвилин після запуску режиму перевертаємо ніжки на інший бік для рівномірного запікання.

Після звукового сигналу рум’яні і апетитні крильця готові до споживання. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *