Куряче філе в картопляній шубці

Куряче філе в картопляній шубці — смачна заміна звичайних котлет, на приготування якої потрібно зовсім трохи часу. Виходить соковита і смачна курочка з золотистою скоринкою, яка прекрасно поєднується з будь-яким гарніром — овочами, гречкою, макаронами. В мультиварці філе в картопляній шубці готується з мінімальною кількістю рослинної олії, але все одно виходить рум’яним і зажареним. Цей рецепт сміливо може претендувати на звання експрес-варіанта всім відомого м’яса по-французьки.

Для приготування 2 порцій курячого філе в картопляній шубці вам знадобиться:

  • 400 грамів курячого філе;
  • 1 плавлений сирок (я беру сирок Дружба з грибами) чи 100 грамів твердого сиру;
  • 1 велике яйце або два середніх;
  • 2 картоплини середніх розмірів;
  • приправа для картоплі або будь-яка інша;
  • сіль;
  • рослинна олія для смаження.

Процес приготування курячого філе в картопляній шубці дуже простий і забирає всього близько години. Для початку куряче філе покласти між двома шарами харчової плівки і трохи відбити, так щоб товщина філе стала близько 1 сантиметра. Порізати відбите філе на порційні шматочки, посолити. Я роблю заготовки з курячого філе заздалегідь, заморожую в морозильнику по 6-8 штук, а потім використовую за потребою. Маючи під рукою такі заготовки, можна швидко приготувати вечерю для всієї родини після закінчення робочого дня або здивувати смачними стравами гостей, які несподівано завітали. Це дуже зручно, так як всі інші інгредієнти — сир, яйця і картопля — завжди знайдуться на кухні.

Поки філе чекає свого часу можна приступати до приготування картопляної шубки. Для цього картоплю почистити і натерти на крупну тертку. Натерту картоплю добре відтиснути, щоб стекла вся рідина. Плавлений сирок також натерти на крупній тертці, додати до картоплі. Для того, щоб сирок було легше натирати, можна попередньо покласти його в морозильник ненадовго. Додати яйце і приправу для картоплі, посолити і ретельно змішати. За бажанням можна додати в картопляну шубку по дві столові ложки борошна і майонезу — кляр буде трохи рідкішої консистенції. Мені більше подобається перший варіант картопляної шубки, він більш щільний з вираженим сирними смаком, а ось картопля в ньому майже не відчувається, ніхто не може вгадати з першого разу, з чого зроблений кляр.




В каструлю мультиварки додати кілька столових ложок рослинної олії, увімкнути режим “Випічка” на 45 хвилин і залишити масло розігріватися. На кожен шматочок курячого філе покласти по столовій ложці картопляної шубки і покласти філе шубкою донизу, якщо ви використовуєте кляр з борошном і майонезом, то шматочки філе потрібно вмочити в нього з обох боків. Обсмажувати шматочки протягом десяти хвилин зі знятою кришкою. Потім акуратно перевернути шматочки філе, накрити кришкою і запікати двадцять хвилин. Коли мине цей час, шматочки філе знову перевернути шубкою донизу і обсмажувати зі знятою кришкою до завершення роботи режиму “Випічка”.

Хитрість рецепту в тому, що під час перевертання курячого філе розплавлений сир огортає шматочки м’яса з усіх боків, курочка ніби потрапляє в сирний панцир. Всередині цього панцира філе готується майже у власному соку і виходить дуже соковитим і м’яким. Страва виходить дуже ситною, за бажанням її можна використовувати як холодну і гарячу закуску — смачно буде у будь-якому вигляді.




Готувати в шубці можна не лише куряче філе, а й свинину, а замість картоплі можна використовувати цибулю і моркву. Як гарнір до курячого філе в картопляній шубці чудово підійдуть будь-які овочі. Я пропоную в якості гарніру броколі, приготовану на пару в мультиварці. Для приготування такого гарніру треба тільки висипати пакет замороженої броколі на решітку мультиварки і готувати в режимі варіння на пару протягом десяти хвилин. Готову броколі перекласти на тарілку і посолити за смаком. Приготування на пару дозволяє зберегти всі вітаміни і мікроелементи цього корисного овочу, до того ж, він не втратить свій насичений зелений колір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *