Крем-суп з броколі в мультиварці

Коли нашому малюку виповнилося шість місяців, чоловік подарував мені блендер для того, щоб готувати всілякі пюрешки для дитини. Синочок в нас капризний і перебірливий, тому часто доїдати пюре доводилось нам з чоловіком. Діти вже підросли, готувати для них суп-пюре немає необхідності, але ми з чоловіком “підсіли” на таку їжу і тепер не уявляємо без неї домашнє меню. Варіантів приготування крем-супу дуже багато, тут є простір для кулінарної фантазії, можна використовувати найрізноманітніші інгредієнти і спеції і навіть несподівані поєднання. Я більше люблю легкі крем-супчики, а от чоловік любить з картоплею, грибами і м’ясом. Я пропоную приготувати один з моїх улюблених крем-супів на основі броколі. Ця близька родичка цвітної капусти не користується особливою популярністю в нашій країні, хоча вона дуже багата вітамінами і корисна для здоров’я. Більше того, споживання броколі допомагає позбутися зайвої ваги. Для того щоб броколі вповні розкрила свій смак, приготуємо з цією капустою, красивий і смачний крем-суп з твердим сиром і вершками.

Для приготування крем-супу з броколі Вам знадобиться:

  • 1 упаковка заморожених броколі (400 грамів);
  • 1 велика цибулина;
  • 1 морквина;
  • 200 мілілітрів вершків (жирністю 20%);
  • 150 грамів твердого сиру;
  • 750 мілілітрів м’ясного бульйону або води;
  • 50г вершкового масла чи 2 ст. л. олії;
  • сіль за смаком.

Приготувати крем-суп з броколі дуже й дуже легко, нам для цього знадобиться лише мультиварка і блендер. Можливо, вам видасться це дивним, але готувати суп в мультиварці ми будемо на режимі “випічка”, а займе це все тільки 50 хвилин. Увімкнути режим “випічка” на 50 хвилин. Покласти в каструлю мультиварки вершкове масло чи налити олію, після того, як нагріється, додати цибулю порізану великими шматками. Коли цибуля стане прозорою, додати до неї натерту на тертці моркву. Обсмажувати цибулю з морквою з відкритою кришкою близько 5 хвилин. Сильно засмажувати овочі не треба, достатньо їх трохи припустити. Потім додати до цибулі і моркви упаковку замороженої броколі, все посолити і залити м’ясним бульйоном (я використовую курячий бульйон). Замість м’ясного бульйону цілком можна використати воду, під час приготування в мультиварці овочі перетворять її на смачний овочевий бульйон. Готувати суп з броколі до завершення режиму “випічки” (близько тридцяти хвилин).

Після звукового сигналу про завершення роботи мультиварки і переходу в режим підігрівання, додати в суп натертий на дрібній тертці і вершки, все перемішати. Закрити кришку мультиварки і дати супу постояти на підігріві ще близько п’яти хвилин, щоб сир розплавився. Тепер настав час перетворити наші овочі і бульйон в найніжніший крем-суп. Якщо ви будете використовувати ручний блендер, то можна зробити пюре з супу прямо в каструлі мультиварки. Якщо у вас стаціонарний блендер з чашею, потрібно злити з овочів бульйон, перекласти овочі в чашу і додати до них зовсім небагато бульйону — кілька столових ложок. Подрібнити овочі з допомогою блендера, готову суміш знову в бульйон, а потім добре перемішати до однорідного стану.

Крем-суп з броколі готовий, подавати його на стіл найкраще з житніми сухариками і зеленню. Суп виходить ніжний і смачний. Суп дуже ефектно виглядає — він має гарний світло-зелений колір і просто “оксамитову” консистенцію. Один наших гість, спробувавши крем-суп з брокколі, назвав його «велюровим» супом, це назва прижилась, тепер ми саме так його називаємо. У броколі досить яскравий смак, який подобається далеко не всім, але в поєднанні з сиром і вершками броколі втрачає свою інтенсивність та стає м’яким і приємним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *