Короп, фарширований горіхами

Риба — почесна гостя на столі у нашій родині, при тому, що влаштовуємо рибні дні ми не лише в четвер. Я ніколи не відмовлюсь від риби, але купую тільки живу, щоб бути впевненою в її якості. Зараз у великій кількості продають коропів, тому короп з’являється на нашій кухні часто. Для урізноманітнення вирішила приготувати коропа з горіхами, тому що горіхи якраз залишились з минулого урожаю, і я довго не могла знайти для них застосування, а коропа з горіхами ще ніколи не готувала. Ось так по-трохи і знайшлись інгредієнти для цілої страви.

Щоб приготувати коропа, фаршированого горіхами, знадобиться:

  • 1 короп (приблизно на 1кг, але враховуйте, що він має поміститися в мультиварку)
  • 1кг цибулі
  • 1 склянка соняшникової олії
  • червоний молотий перець
  • сіль за смаком
  • кориця
  • 1,5 склянки очищених волоських горіхів
  • зелень петрушки
  • 0,5 лимона
  • 0,5 склянки води
  • 0,5 столової ложки томатної пасти.

Пропорції вказані з урахуванням ваги риби 1-1,5кг, але я завжди беру рибу меншу за розміром, що відповідно зменшує кількість інших інгредієнтів. Я люблю готувати в мультиварці на один раз, щоб не ставити страву в холодильник і не розігрівати потім. Треба орієнтуватися на кількість людей, які прийдуть на обід. Також обираючи рибу, слід враховувати її габарити без хвоста і голови, щоб вона добре помістилась в каструлю мультиварки, так як за рецептом її потрібно покласти цілою.

Отже, для початку треба взяти цибулю, очистити її і нарізати півкільцями. До речі, на одну рибку в мене йде приблизно три середні цибулини. Потім обсмажити цибулю на сковороді в олії, постійно помішуючи. Довести цибулю до напівготового стану.

Горіхи треба очистити і подрібнити. Я подрібнила з допомогою качалки, можна подрібнити в кавомолці. Зелень петрушки помити і дрібно нарізати. Лимон нарізати скибочками.

Всі інгредієнти з’єднати в одній посудині, додати перець, сіль, корицю. Все добре перемішати. Щоб не переборщити зі спеціями, можна спробувати отриману суміш. В моїй родині не люблять корицю, готувати можна і без неї.

Підготувати рибу. Якщо риба жива, потрібно вдарити її тупим предметом по голові і почати розбирання. Очистити коропа від луски, відрізати голову і хвіст, видалити нутрощі. Підготовлену рибу промити.

Дно мультиварки змастити рослинною олією. Викласти на дно каструлі половину підготовленої начинки, зверху викласти рибу. Потім наповнити рибу фаршем, що залишився. Томатну пасту розвести з невеликою кількістю води і полити зверху рибу, також трохи змастити коропа рослинною олією. Додавати воду не треба.

Закрити мультиварку кришкою, обрати режим “Випічка” на 60 хвилин. Кількість часу може варіюватися залежно від розмірів риби. Маленька рибка природно, може бути приготована швидше, а більша довше.

Їсти рибу треба ще теплою, так можна відчути її тонкий смак і аромат. Така страва буде корисна і за рахунок горіхів, які вона містить. Адже відомо, що горіхи містять білки і жири, які є головним джерелом так потрібної нам енергії. До того ж, білки у складі горіхів подібні до білків м’яса. В день нам потрібно з’їдати двадцять горіхів, щоб поповнити добову потребу в жирах (але це, якщо не вживати інші жири). Горіхи застосовують в вегетаріанській і дієтичній кухні, навіть при ожирінні, оскільки в них є клітковина, яка сприяє посиленій роботі кишечнику. Що й казати про поєднання горіхів з таким корисним продуктом як риба.

Ця страва, без сумніву, принесе лише користь для вашого організму, тим більше приготована в мультиварці! Вона максимально збереже всі поживні речовини, а встояти перед ароматом буде просто неможливо. Ось поки я писала рецепт, мій короп, фарширований горіхами, перекочував з мультиварки і засів у шлунку мого чоловіка, а я навіть не встигла зробити фото готової страви. Довелось купувати іншого коропа і готувати заново! Сподіваюсь, вам теж сподобається! Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *