Королівська ватрушка в мультиварці

Незважаючи на таку помпезну назву — “королівська ватрушка” — складові і рецепт цієї страви дуже прості. І яка б не була ватрушка — королівська чи звичайна — основним її інгредієнтом, звичайно ж, буде сир. Користь цього унікального чудового продукту важко переоцінити. Сир перевершує всі інші молочні продукти за вмістом білка. А завдяки тому, що цей білок дуже добре засвоюється організмом, сир незамінний для харчування літніх людей, вагітних, матерів, котрі годують, дітей. До того ж, сир — лідер серед продуктів, рекомендованих при захворюваннях органів травлення, так як підвищує кислотність шлунку і не подразнює його стінки. Крім цінних для людини білків сир містить життєво важливі вітаміни і мікроелементи. Особливо він багатий на вітаміни А, В2, В6, В12, Е, Р, фолієву кислоту, кальцій, залізо, натрій, магній, мідь, цинк, фтор і фосфор. Важко знайти продукт, потрібніший для відновлення і зміцнення кісткової тканини. Крім того, сир сприятливо впливає на серцеву діяльність, кровотворення,стан нервової системи.

За такої кількості корисних властивостей безсумнівною перевагою сиру є порівняно низький вміст жирів — найбільш жирний сорт сиру містить 18% жирів, а знежирений продукт — всього 0,5. Іще одна перевага сиру — різноманітність способів його приготування. Сир чудове поєднується з фруктами і ягодами, горіхами, шоколадом, сметаною, вершками, медом, зеленню і сіллю; це смачна ніжна начинка для пиріжків та іншої випічки, прекрасна основа для солодких і овочевих запіканок.

Запропонований варіант — це, по суті, пиріг з сирною начинкою. Він досить калорійний (через розсипчасте тісто на основі вершкового масла), але при цьому смачний і корисний завдяки використанню натуральних інгредієнтів. Така ватрушка чудово підходить для сніданку. А її приготування не забере багато часу, так як з мультиваркою (наприклад, Panasonic sr-tmh18ltw) процес випікання не потрібно контролювати Необхідно просто обрати потрібний режим, а коли приготування завершиться — просто насолоджуватися прекрасним результатом.

Інгредієнти, потрібні для приготування “королівської” ватрушки в мультиварці:

  • Сир — 2 пачки (400г);
  • Яйця — 3шт.;
  • Цукор — 1 склянка (200мл);
  • Борошно — 2 склянки;
  • Вершкове масло — 1 пачка (200г);
  • Какао-порошок — 4ст. л. (без гірки);
  • Сода харчова — 1/2ч.л.;
  • Ванілін — 1 пакетик;
  • Олія рослинна, борошно — для підготовки форми для випічки;
  • Кокосова стружка — для прикраси.

Послідовність дій:
Натираємо охолоджене (краще в морозильнику) вершкове масло на крупній тертці.

Змішуємо натерте масло, борошно, цукор, соду і какао-порошок в глибокій ємності, перетираємо до однорідної маси (можна ретельно перемішати ложкою, а можна з допомогою міксера на найменшій швидкості обертів).

Для начинки збиваємо яйця з цукром і ваніліном в піну до повного розчинення цукру.

Готуємо каструлю мультиварки до випікання: змащує дно рослинною олією і злегка присипаємо борошном.

Висипаємо в каструлю одну третю масляно-борошняної маси, рівномірно розподіляємо по дну. Зверху викладаємо половину сирної начинки. Далі — знову викладаємо шар суміші (одну третю приготованого тіста) і шар начинки, зверху знову присипаємо тістом.

В меню мультиварки обираємо режим “Випічка” на 65 хвилин.

Після завершення приготування вимикаємо мультиварку, відчиняємо кришку і даємо ватрушці добре вистигнути. Потім акуратно дістаємо ватрушку, використовуючи спеціальну пластикову лопаточку, яка додається до приладу.

Готовий пиріг за бажанням можна прикрасити, присипавши кокосовою стружкою, цукровою пудрою, тертим шоколадом чи в будь-який інший спосіб.

Приємного чаювання!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *