Картопляна шуба з м’ясом в мультиварці

Картопля з м’ясом – поєднання широко відоме і зустрічається в кухнях багатьох країн світу. Хоча серед прихильників роздільного харчування й існує думка, що ці продукти поєднуються один з одним не надто добре, все ж для більшості з нас м’ясо з одними тільки овочами, та без картопельки виглядає на тарілці якось вже дуже сиротливо. Моя родина теж дуже любить цей не надто дієтичний продуктовий дует. Тому на нашому столі часто з’являються самі різні його варіації: пюре з тушкованим м’ясом в томатному соусі, відбивні в картопляній паніровці, запіканки з м’ясним фаршем, гуляш, запіканка з картопляних скибочок з м’ясною начинкою і т.п. Багато з перерахованих страв були мною успішно приготовлені в мультиварці SR-tmh18ltw від Panasonic. Цей універсальний, багатофункціональний і дуже простий в експлуатації прилад по праву може бути названий безсумнівним фаворитом на моїй кухні. Немає такого кулінарного завдання, з якою він би не міг впоратися, у всякому разі, я поки не зустрічала рецепта випічки, супу або другої страви, який так чи інакше не можна було б адаптувати для мультиварки. Нещодавно мені стало відомо, що за допомогою мультиварки готують навіть салати, оскільки в ній дуже легко і зручно можна варити-тушити-обсмажувати найрізноманітніші інгредієнти. При цьому контроль за процесом не потрібен абсолютно, тому поки трудиться мультиварка, можна порубати-нарізати-подрібнити інші компоненти.

Ось і цього разу я вирішила випробувати для приготування в мультиварці картопляно-м’ясний рецепт, який зазвичай втілюється в життя з використанням духовки. Вийшло дуже здорово. М’ясо (я використовувала яловичину) на режимі випічки внизу присмажується, а інші інгредієнти тушаться, просочуючись соком один одного, в результаті виходить дуже смачне і дуже ситне блюдо. Часу на його приготування витрачається зовсім небагато.

Інгредієнти, які вам потрібні для приготування картопляної шуби з м’ясом:

  • Картопля – 700 грам;
  • М’ясо (філе яловичини або свинини) – 600 грам;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Помідори – 2 шт.;
  • Сметана – 1 ст.л.;
  • Сир твердий – 100г;
  • Зелень (петрушка, кроп чи кінза) – 1 ст.л.;
  • Сіль, перець, інші приправи – за смаком;
  • Масло рослинне – 1 столова ложка

Процес приготування в мультиварці картопляної шуби з м’ясом:

  1. Картоплю промиваємо і чистимо.
  2. М’ясо (у мене яловичина) промиваємо та нарізаємо середніми за величиною шматочками.
  3. Дно каструлі мультиварки змащуємо олією і викладаємо на нього половину нарізаного м’яса. Посипаємо сіллю і перцем за смаком, як і всі наступні шари. За бажанням можна також додати й інші спеції.




  1. Цибулину очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Викладаємо цибулю поверх шару м’яса.
  2. Сиру картоплю натираємо на крупній тертці і викладаємо половину натертої картоплі в каструлю мультиварки. Рекомендується віджати картоплю, щоб готове блюдо не було занадто водянистим, а картопля добре протушкувати.
  3. Далі на картоплю викладаємо м’ясо, що залишилося, покриваємо шаром цибулі, потім знову кладемо натерту картоплю – половину, що залишилася.




  1. Помідори промиваємо та нарізаємо тонкими шматочками, трохи солимо і перемішуємо з ложкою сметани, викладаємо їх зверху на картопляний шар.
  2. У меню мультиварки вибираємо режим «випічка», час приготування встановлюємо 60 хвилин.




  1. Зелень (петрушку, кріп, кінзу або суміш) дрібно нарізаємо. Сир натираємо на крупній тертці.
  2. Після того, як пролунає звуковий сигнал про завершення режиму, посипаємо страву зеленню і тертим сиром і залишаємо в режимі підігріву ще на 10-15 хвилин, щоб сир розплавився.




Ця страва абсолютно самодостатня, доповненням до неї може бути, хіба що, легкий овочевий салатик, овочева нарізка або просто свіжа зелень. Шуба виходить дуже ситною, вказаної кількості інгредієнтів вистачить, щоб нагодувати всю сім’ю відмінною вечерею, при цьому залишиться ще й на наступний день.

Цибулю перед додаванням в блюдо за бажанням можна попередньо обсмажити на режимі «випічка» протягом 10-15 хвилин (рекомендація для тих, хто не любить смак тушкованої або вареної цибулі).



Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *