Є продукти, які, незважаючи на свою простоту, разом дають чудові гармонійні поєднання, наприклад, полуниця і вершки, що так обожнюють представниці прекрасної статі, чи вишукане поєднання сиру і оливок, чи класичне — риби і лимона, чи незвичайне — дині і вітчини… Здавалося б, кілька продуктів, а смак, тим не менш, просто неперевершений.
Рецепт, поданий нижче, якраз стосується приготування страви, яка належить до лаконічних, але дуже вдалих гастрономічних поєднань: картопля і бекон, при цьому всі відтінки смаку розкриваються завдяки особливому способу приготування. Для цієї страви картопля надрізається і в кожен надріз кладеться тонкий шматочок бекону, після чого загортається в фольгу і запікається. Картопля насичується ароматом бекону, насичується його соком, стає м’якою, розсипчастою і смачною, бекон топиться і стає ще ніжнішим і більш соковитим! Я впевнена, що, приготувавши цю страву одного разу, вам захочеться зробити це знову, можливо трохи змінивши рецепт на свій розсуд. Насправді, використовуючи мультиварку, фольгу необов’язково застосовувати, але смак в цьому випадку буде відрізнятися — все-таки фольга сприяє тіснішому контакту продуктів, і смак страви виходить більш насиченим. Крім того, можна додати на свій смак приправи, часник, можна чергувати шматочки бекону зі шматочками сала, можна в кінці приготування відкрити фольгу і покласти на кожну картоплину тонкий шматочок сиру, щоб він розплавився. Варіантів десятки! Але я підкреслюю, що мені ця страва подобається своєю простотою і лаконічністю. Приготування цієї страви в мультиварці (мій варіант — це мультиварка sr-tmh18ltw від Panasonic), дозволяє не тільки отримати чудовий результат, доклавши мінімум зусиль, але і влітку звільняє від застосування духовки — і це прекрасно! Раніше в спекотну літню погоду мені доводилось відмовлятися від багатьох страв, тому що жар від духовки робив перебування на кухні просто нестерпним. Тепер про це можна не задумуватися — не втомлююсь знаходити нові й нові переваги появи в моєму вжитку мультиварки!
Отже, для приготування картоплі з беконом нам знадобиться нехитрий набір інгредієнтів:
- Картопля — 5 бульб;
- Бекон — 150г;
- Масло вершкове — 30г;
- Перець чорний молотий, сіль — за смаком.
Приготування:
- Промиваємо і чистимо картоплю.
- Надрізаємо кожну картоплину гострим ножем не до кінця, відстань між надрізами — приблизно 1см.
- Зрізаємо з бекону шкірку (звичайно, це — за бажанням, якщо ви любите з шкіркою, можна і не зрізати). Нарізаємо бекон тоненькими пластинками товщиною 2-3мм.
- В кожен надріз кладемо шматочок бекону, так робимо зі всією картоплею.
- На шматочок фольги (залежно від розмірів картоплі) кладемо невеликий шматочок вершкового масла, розподіляємо його ложкою, робимо це акуратно, щоб не розірвати фольгу.
- Масло трохи солимо і перчимо, потім вкладаємо на нього картоплю, нашпиговану беконом, трохи солимо і перчимо зверху. З сіллю треба бути обережним, так як бекон теж солоний. Готову страву можна досолити при подачі.
- Загортаємо в фольгу кожну картоплину і поміщаємо в каструлю мультиварки. Дно мультиварки змащувати немає потреби, так як ми вже поклали по шматочку масла у фольгу.
- Встановлюємо режим “Випічка” на 40 хвилин. Після того як пролунає звуковий сигнал, томимо нашу картоплю в режимі підігрівання ще протягом 10 хвилин, після чого вимикаємо мультиварку.
Подаючи на стіл, можна дістати картоплю, а можна залишити в фользі. Чудовим доповненням до страви будуть свіжі овочі.
Смачного!
Мультиварка-скороварка NINJA OP500EU
10,799.00 ₴8,999.00 ₴Мультиварка-скороварка TEFAL Cook4me+ Connect CY855830
9,999.00 ₴8,499.00 ₴Мультиварка-скороварка TEFAL Cook4Me + CY851130
8,999.00 ₴7,499.00 ₴