Картопля, запечена з беконом в мультиварці

Є продукти, які, незважаючи на свою простоту, разом дають чудові гармонійні поєднання, наприклад, полуниця і вершки, що так обожнюють представниці прекрасної статі, чи вишукане поєднання сиру і оливок, чи класичне — риби і лимона, чи незвичайне — дині і вітчини… Здавалося б, кілька продуктів, а смак, тим не менш, просто неперевершений.

Рецепт, поданий нижче, якраз стосується приготування страви, яка належить до лаконічних, але дуже вдалих гастрономічних поєднань: картопля і бекон, при цьому всі відтінки смаку розкриваються завдяки особливому способу приготування. Для цієї страви картопля надрізається і в кожен надріз кладеться тонкий шматочок бекону, після чого загортається в фольгу і запікається. Картопля насичується ароматом бекону, насичується його соком, стає м’якою, розсипчастою і смачною, бекон топиться і стає ще ніжнішим і більш соковитим! Я впевнена, що, приготувавши цю страву одного разу, вам захочеться зробити це знову, можливо трохи змінивши рецепт на свій розсуд. Насправді, використовуючи мультиварку, фольгу необов’язково застосовувати, але смак в цьому випадку буде відрізнятися — все-таки фольга сприяє тіснішому контакту продуктів, і смак страви виходить більш насиченим. Крім того, можна додати на свій смак приправи, часник, можна чергувати шматочки бекону зі шматочками сала, можна в кінці приготування відкрити фольгу і покласти на кожну картоплину тонкий шматочок сиру, щоб він розплавився. Варіантів десятки! Але я підкреслюю, що мені ця страва подобається своєю простотою і лаконічністю. Приготування цієї страви в мультиварці (мій варіант — це мультиварка sr-tmh18ltw від Panasonic), дозволяє не тільки отримати чудовий результат, доклавши мінімум зусиль, але і влітку звільняє від застосування духовки — і це прекрасно! Раніше в спекотну літню погоду мені доводилось відмовлятися від багатьох страв, тому що жар від духовки робив перебування на кухні просто нестерпним. Тепер про це можна не задумуватися — не втомлююсь знаходити нові й нові переваги появи в моєму вжитку мультиварки!

Отже, для приготування картоплі з беконом нам знадобиться нехитрий набір інгредієнтів:

  • Картопля — 5 бульб;
  • Бекон — 150г;
  • Масло вершкове — 30г;
  • Перець чорний молотий, сіль — за смаком.

Приготування:

  1. Промиваємо і чистимо картоплю.
  2. Надрізаємо кожну картоплину гострим ножем не до кінця, відстань між надрізами — приблизно 1см.
  3. Зрізаємо з бекону шкірку (звичайно, це — за бажанням, якщо ви любите з шкіркою, можна і не зрізати). Нарізаємо бекон тоненькими пластинками товщиною 2-3мм.

  • В кожен надріз кладемо шматочок бекону, так робимо зі всією картоплею.
  • На шматочок фольги (залежно від розмірів картоплі) кладемо невеликий шматочок вершкового масла, розподіляємо його ложкою, робимо це акуратно, щоб не розірвати фольгу.
  • Масло трохи солимо і перчимо, потім вкладаємо на нього картоплю, нашпиговану беконом, трохи солимо і перчимо зверху. З сіллю треба бути обережним, так як бекон теж солоний. Готову страву можна досолити при подачі.

  • Загортаємо в фольгу кожну картоплину і поміщаємо в каструлю мультиварки. Дно мультиварки змащувати немає потреби, так як ми вже поклали по шматочку масла у фольгу.
  • Встановлюємо режим “Випічка” на 40 хвилин. Після того як пролунає звуковий сигнал, томимо нашу картоплю в режимі підігрівання ще протягом 10 хвилин, після чого вимикаємо мультиварку.

Подаючи на стіл, можна дістати картоплю, а можна залишити в фользі. Чудовим доповненням до страви будуть свіжі овочі.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *