Картопля з курячими сердечками і журавлиною в мультиварці

Я дуже не люблю одноманітності на обідньому столі, тому намагаюся в міру сил і можливостей робити сімейні сніданки, обіди та вечері не тільки смачними, а й різноманітними. Всього один інгредієнт може дуже сильно змінити смак і зовнішній вигляд всього блюда, а тим більше, якщо це інгредієнт несподіваний. Використовуючи це правило можна експериментувати з інгредієнтами і отримувати новий смак у давно знайомих страв. Наведу приклад: мій чоловік дуже любить підсмажені курячі сердечка і досить часто просить їх приготувати. Спочатку я готувала сердечка в поєднанні з різним гарніром, потім стала приправляти їх всілякими приправами, овочами та соусами, в результаті тепер зі звичайних курячих сердечок я легко можу приготувати цілу купу різноманітних і цікавих страв, які при цьому не схожі один на одного. Так, наприклад, курячі сердечка з картоплею візьмуть абсолютно нові та цікаві смак і аромат, якщо їх запекти в мультиварці з журавлиною і цукром. Так-так саме з цукром, хоча я і розумію, що звучить це при застосуванні до субпродуктів і картоплі, м’яко кажучи, дивно. Якщо ви не боїтеся сміливих кулінарних експериментів, то спробуйте реалізувати цей рецепт.

Для приготування картоплі з курячими сердечками і журавлиною в мультиварці вам буде потрібно:

  • 500 грам курячих сердечок;
  • 1 кілограм картоплі;
  • 1-2 цибулини;
  • 100 грам журавлини (свіжої або замороженої);
  • 1 – 2 столових ложки цукру;
  • 50 грам вершкового масла;
  • червоний мелений гострий перець;
  • сіль;
  • рослинне масло.

На приготування картоплі з курячими сердечками і журавлиною вам буде потрібно одну годину і двадцять хвилин. За цей час мультиварка встигне впоратися з обжаркой курячих сердечок і з приготуванням картоплі. Дуже зручно те, що попередньо відварювати курячі сердечка не потрібно, ми будемо відразу обсмажувати в каструлі мультиварки, а потім в ній же і запікати разом з картоплею.

Курячі сердечка потрібно добре розморозити і добре промити. За бажанням можна зрізати з курячих сердечок зайвий жир і сосудики, можете вважати мене ледаркою, але я цього ніколи не роблю. Злегка обсушити курячі сердечка паперовими рушниками, бо під час обсмаження зайва волога буде не до чого. У каструлю мультиварки налити дві – три столові ложки рослинної олії і включити режим випічки на тридцять хвилин. Перекласти курячі сердечка в розігріте рослинне масло, посолити і обсмажити їх протягом десяти хвилин. У цей час почистити цибулю і порізати його півкільцями, додати цибулю до курячим сердечкам, перемішати і обсмажувати ще п’ять – десять хвилин. Потім додати ягоди журавлини, червоний гострий мелений перець і цукор, все ще раз перемішати і готувати до закінчення режиму випічки. Якщо ви будете використовувати заморожену журавлину, то можна її попередньо посипати цукром і злегка розморозити, тоді додатково додавати цукор у каструлю мультиварки буде вже не потрібно. Кількість цукру визначайте, орієнтуючись на свій смак, я додаю дві повних столових ложки цукру. У готовому блюді цукор відчуватися не буде, тому не переживайте солодку картоплю вам є не доведеться. За час обсмаження курячі сердечка підрум’яняться і стануть дуже апетитними, крім того жир від курячих сердечок і сік від журавлини утворюють підливку, в якій буде запікатися картоплю.

Поки обсмажуються курячі сердечка потрібно почистити картоплю і порізати його великими шматочками – кожну картоплину поділити на чотири – шість частин. Після закінчення режиму випічки перекласти шматочки картоплі в каструлю мультиварки, додати ще трохи солі і добре все перемішати. Вершкове масло порізати невеликими шматочками і розкласти їх у довільному порядку поверх вмісту мультиварки. Закрити кришку мультиварки і готувати картоплю з курячими сердечками і журавлиною п’ятдесят хвилин на режимі випічки. Під час приготування потрібно один – два рази відкрити кришку мультиварки і перемішати вміст каструлі.

Після закінчення режиму випічки картопля з курячими сердечками і журавлиною готовий. Подавати його на стіл краще відразу після приготування поки картопля і сердечка ще дуже гарячі. Прикрашений ягодами журавлини картоплю в поєднанні з підсмажений курячими сердечками дуже красиво виглядає при подачі на стіл. Смак у страви має легкий пікантний журавлинний відтінок – злегка кисло, злегка терпко, але саме злегка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *