Кабачкове суфле в мультиварці

Поки ще не завершилась пора таких смачних овочів як кабачки, я вирішила приготувати своїм домашнім ніжне суфле з кабачків. Страва смачна і дуже корисна, готується доволі швидко! Спочатку я хотіла назвати цю страву запіканкою, але після того, як спробувала, то зрозуміла, що ніжний смак цієї страви може передати лише слово “суфле”. Якщо чесно, я кабачки дуже люблю, тому часто їх готую: тушковані, смажені, фаршировані, роблю з них оладки. Найулюбленіша страва з кабачків у моїй родині — це кабачкова ікра, яку я закриваю в банках на зиму у великих кількостях. Шкода, що кабачок — це водянистий овоч, тому заморозити його сирим не вдасться. Тому користуємося можливістю і готуємо кабачки, поки в магазинах ще є свіжі.

Для того, щоб приготувати суфле з кабачків, потрібно взяти:

  • 1кг кабачків
  • 1 склянку молока
  • 150г сиру
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів
  • 4 яйця
  • зелень петрушки

Для початку слід всі кабачки очистити від шкірки, видалити насіння, якщо воно велике. Помити і порізати не невеликі шматочки. Потім на вогонь поставити каструлю з підсоленою водою, коли вода закипить, висипати туди нарізані кабачки. Залишити варитися на невеликому вогні. Коли кабачки зварилися, воду злити, овочі відкинути на друшляк і зачекати, поки вода не стече. Хочу звернути увагу, що треба обов’язково обсушити кабачки, так як може вплинути на консистенцію майбутньої страви. Якщо буде забагато води, страва вийде водянистою. Вологи, що залишається, розумна мультиварка позбудеться сама, адже в ній є спеціальний клапан для випускання пари і контейнер для конденсату. Ви можете не контролювати процес приготування страви, мультиварка впорається з усім сама. Головне не підносити руки до клапану, щоб не обпектися.

Обсушені кабачки потрібно розім’яти виделкою або товкачем для пюре. Коли кабачкова маса вистигне, потрібно влити одну склянку молока і додати потертий на крупній тертці сир. Сир треба взяти твердих сортів, для того щоб страва краще тримала форму. Сюди ж необхідно додати півсклянки панірувальних сухарів. Зелень петрушки помити, трохи обсушити і дрібно нарізати. Додати петрушку до отриманої суміші. Посолити за смаком і приправити чорним перцем.

Всі інгредієнти ретельно перемішати виделкою і викласти в каструлю мультиварки. Каструлю попередньо змастити олією, щоб готове суфле легше діставалось з форми. Вставити каструлю в корпус і ввімкнути мультиварку в режимі “Випікання”, час приготування — 40 хвилин. Натискаємо кнопку “Старт”. Тепер можна відпочивати — за вас працюватиме мультиварка.

Після завершення програми і звукового сигналу, вимкнути мультиварку, але не відчиняти кришку. Через 5 хвилин дістати каструлю з корпусу і перевернути догори дном на тарілку. Страва готова! Прикрасити за бажанням. Гарним доповненням стануть скибочки помідорів чи салат з них. Можна полити суфле зверху сметаною чи майонезом, прикрасити свіжими листочками зелені. Готується страва швидко, виходить смачною! Суфле подавати на стіл одразу, поки ще тепленьке.

Таке ніжне суфле можна приготувати і на пару, для цього треба дістати контейнер-пароварку і мультиварка приготує його в режимі “Варіння на пару”. Під час варіння на пару, треба зменшити порцію в кілька разів і розрівняти на поверхні. Така страва з кабачків рекомендується навіть при хронічних захворюваннях печінки. Страва дієтична, можна і треба пропонувати її дітям. Суфле виходить м’яким, тому підійде навіть дітям, в яких ще не прорізались всі зубки. Ось і я піду готувати свою команду, сподіваюсь, їм сподобається!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *