Гриби, запечені в сметані в мультиварці

Страви з грибів в нашій сім’ї готуються не часто, так як я їх не дуже люблю, а от мій чоловік трохи розбирається в грибах, тому готує страви з грибів завжди він. Але сьогодні я вирішила зробити йому сюрприз і приготувати смачну грибну запіканку зі сметанним соусом сама, звичайно допоможе мені в цьому улюблена мультиварка.

Ця страва дуже смачна і поживна. Щоб приготувати гриби, запечені в сметані, необхідно: 150 — 200г грибів, 1 ч. л. олії, 1 ст. л. вершкового масла, 1 цибулина, 2 ст. л. тертого сиру, зелень кропу і петрушки.

Для соусу знадобиться: 100г сметани, 2 ст. л. пшеничного борошна, сіль, перець.

Для початку потрібно взяти свіжі гриби, я купувала звичайні печериці. Щоб швидше очистити гриби, їх можна спочатку замочити в холодній воді, а зверху накрити пресом. Через деякий час їх буде простіше чистити ножем. Якщо гриби куплені в магазині, то достатньо буде просто їх промити і почистити. Деякі гриби, такі як: рижики, підосичники, маслюки, моховики, печериці мають властивість швидко темніти. Щоб цього не сталося, обробляти їх потрібно швидко і заливати підсоленою водою або водою з оцтом. В підсоленій воді також тримають гриби, щоб позбутися від черв’яків і личинок, але перетримувати у воді їх не можна, так як гриби вони можуть набрати багато води. Всі пошкоджені і потемнілі місця потрібно зрізати ножем. Для цього рецепта найкраще підійдуть свіжі гриби, консервовані гриби кислуваті і більше підходять для салатів.

Гриби нарізати соломкою й відварити. Варити до готовності, приблизно двадцять хвилин. Одну цибулину почистити і порізати кубиками, обсмажити на олії. Окремо обсмажити гриби також на олії і додати до них обсмажену цибулю.

Тепер слід приготувати соус. На сковороді обсмажити борошно і змішати його зі сметаною. Сметану слід брати досить густу і жирну, відсотків 20-30 жирності, щоб страва не була дуже рідкою. Сметану при цьому слід злегка підігріти. Заправити соус сіллю і перцем за смаком. Соус готовий.

Гриби полити сметанним соусом і довести до кипіння в тій же сковороді.

Підготувати мультиварку. Висипати вміст сковороди в мультиварку, дно каструлі змащувати нічим не потрібно. Слідкувати за тим, щоб олія зі сковороди не потрапила в мультиварку, інакше страва буде дуже жирною.

Вершкове масло розтопити, сир натерти на середній тертці. Полити страву вершковим маслом і посипати зверху сиром. Сиру можна покласти побільше, щоб вийшла сирна скоринка. Закрити кришку і ввімкнути мультиварку в режимі «Випічка» на 40 хвилин.

Після завершення програми, дайте страві настоятися, щоб з неъ остаточно випарувалася вся непотрібна рідина. Подавати до столу страву слід теплою, можна прикрасити свіжою дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки. Гриби виходять дуже смачними і поживними. Це цілком самостійна страва, ми вдвох з чоловіком не змогли з’їсти за один раз всю порцію, бо смак виходить дуже насичений. Головне, що чоловікові дуже сподобалося, а почути від нього похвалу велика рідкість. Сюрприз вдався, дуже приємно отримати комплімент від коханої людини! А ось давати страви з грибів маленьким дітям не можна, так як перетравлюються в маленькому організмі гриби досить довго, що може призвести до небажаних наслідків. Але дорослим любителям грибів, це страва повинна обов’язково сподобатися!

Ще можу порадити для різноманітності додавати в таку страву відварне філе курки, яке потрібно порізати шматочками і додати до грибів з цибулею (точніше це порадив мій чоловік). Виходить просто смакота! Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *