Грибний плов в мультиварці

Грибний плов такий же смачний і ситний як і традиційний плов, але готується він зовсім без м’яса. Гриби чудово замінюють м’ясо, не дарма ж їх називають «лісовим м’ясом». Головне в грибному плові — багато овочів і грибів. З зазначеної в рецепті кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій плову. Дуже зручно готувати грибний плов в мультиварці, яка має спеціальний режим “плов”, що дозволяє приготувати цю страву швидко і без клопотів. Під час приготування в мультиварці на режимі “плов” рис завжди виходить розсипчастим. Загальний час приготування грибного плову в мультиварці становить близько півтори години.

Для приготування грибного плову вам знадобиться:

  • 500 грамів свіжих або заморожених грибів (можна більше);
  • 200 грамів рису;
  • 500 мілілітрів води;
  • 2-3 цибулини;
  • 2-3 моркви;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сіль;
  • рослинна олія.

Приготування грибного плову в мультиварці дуже схоже на приготуванням звичайного плову з м’ясом або птицею. Готувати грибний плов можна з будь-якими лісовими благородними грибами — білими, підосичниками або підберезниками, ці гриби мають насичений смак, яким із задоволенням поділяться з рисом. Можна використовувати для плову доступні в будь-яку пору року печериці, але ці гриби краще використовувати саме свіжими, тому що у свіжих печериць більш виражений смак.

В каструлю мультиварки налити дві-три столові ложки рослинної олії і ввімкнути режим “випічка” на сорок хвилин. Цибулю почистити і дрібно порізати, висипати в розігріту олію і обсмажити до прозорості. Моркву почистити і натерти на крупній тертці, додати моркву до цибулі і обсмажувати близько десяти хвилин. Загальний час обсмажування овочів має бути близько двадцяти хвилин. Поки обсмажується цибуля і морква, почистити і помити гриби, нарізати їх тонкими скибочками. Якщо ви використовуєте заморожені цілі гриби, то їх потрібно попередньо відварити, а потім також порізати тонкими скибочками. Заморожені різані гриби можна додавати в мультиварку без попередньої підготовки і розморожування. Додати гриби до цибулі і моркви, посолити, перемішати і обсмажувати до закінчення режиму “випічка”. Якщо ви використовуєте печериці, то можна замість солі додати один-два кубики грибної приправи, яка посилить аромат плову. Обсмажувати гриби краще під закритою кришкою, щоб зберегти більше грибного соку, в якому потім буде варитися рис. За п’ять хвилин до закінчення режиму “випічка” додати промитий рис, перемішати.



Після завершення режиму “випічка” додати в каструлю мультиварки п’ятсот мілілітрів води (або грибного бульйону) і сіль. Нехай вас не бентежить така невелика кількість води, цього цілком достатньо, не забувайте що овочі та гриби дають плову додаткову рідину. Покласти в мультиварку зубчики часнику, причому їх можна навіть попередньо не чистити. За бажанням можна додати в грибний плов приправи за своїм смаком, я приправи не додавала, мені здається, що вони забивають грибний аромат. Закрити кришку мультиварки і готувати грибний плов на відповідному режимі “плов”.




Після завершення роботи мультиварки вимкнути режим підігріву, відкрити кришку мультиварки, дістати зубчики часнику і перемішати грибний плов. Плов готовий, його можна подавати на стіл. Гарним доповненням до грибного плову стане салат зі свіжих помідорів і зелені, з додаванням оливкової або соняшникової олії. Плов виходить дуже смачний, з запаморочливим грибним ароматом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *