Гречка по-купецьки в мультиварці

Гречку по-купецьки можна порівняти з пловом – в цій страві також є крупа та м’ясо, які готуються разом. Я знаю два варіанти приготування цієї ситної і смачної страви: в першому варіанті до гречки і м’яса додається цибуля і морква, а в другому – цибуля і гриби. Мій чоловік дуже любить гриби, тому для нього я завжди готую другий варіант гречки з додаванням обсмажених печериць. Привабливість цієї страви полягає в тому, що гречка готується в соку від м’яса та печериць, за рахунок цього вона виходить ароматна і апетитна. Встояти перед гречкою по-купецьки не зможуть навіть ті, хто в принципі не дуже любить гречану кашу. Готувати гречку по-купецьки дуже просто, особливо якщо робити це в мультиварці. Мені здається, що мультиварка просто створена для приготування цієї страви, в ній можна і обсмажити м’ясо з грибами, а потім і зварити кашу на спеціальному режимі «гречка». Крім усього іншого в в мультиварці гречка виходить особливо розсипчаста і красива. Готувати гречку по-купецьки можна з будь-яким м’ясом – свининою, яловичиною або куркою, вибір за вами. Я зазвичай готую зі свининою, мені здається, що саме так виходить найсмачніше.

Для приготування гречки по – купецькому вам буде потрібно:

  • 300 грамів філе свинини;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 пакет заморожених порізаних печериць;
  • 100 грамів гречаної крупи;
  • сіль;
  • мелений чорний перець;
  • свіжий кріп;
  • олія.

Для приготування гречки по-купецьки цибулю почистити і дрібно порізати. В каструлю мультиварки додати столову ложку олії і ввімкнути режим “випічка” на сорок хвилин. У розігрітій олії обсмажити цибулю. Цибулю обсмажувати з відкритою кришкою мультиварки до золотистого кольору – близько десяти хвилин. М’ясо порізати дрібними шматочками, за потреби видаливши з нього зайвий жир і прожилки. Додати порізане м’ясо до цибулі і обсмажувати під закритою кришкою п’ятнадцять хвилин. Потім додати заморожені печериці, попередньо розморожувати їх не потрібно. Замість печериць можна використовувати будь-які свіжі або заморожені гриби. У традиційному рецепті гречки по-купецьки використовуються свіжі або сушені білі гриби, як шкода, що зараз їх так складно знайти в лісі або купити в магазині. Все посолити і обсмажувати під закритою кришкою до закінчення режиму випічки. М’ясо і гриби потрібно обсмажувати під закритою кришкою для того, щоб не випарувався сік, в якому потім будемо варити гречку. Що більше вийде соку, то смачнішою й ароматнішою буде гречка.

Після завершення режиму “випічки” додати в мультиварку промиту гречку. Гречки можна додавати не сто грамів, а більше, тоді у страві буде домінувати саме крупа. Додати сіль і чорний мелений перець, залити гречку з м’ясом одною-двома мультисклянками води. Кількість води залежить від кількості соку, що утворився під час обсмаження м’яса й грибів, що більше соку, то менше потрібно води. Печериці – не найбільш ароматні гриби, тому для додання додаткового грибного запаху в мультиварку можна додати один грибний бульйонний кубик або суху грибну приправу. Якщо ви вирішите готувати гречку по-купецьки з бульйонними кубиками, то не забувайте, що в них вже є сіль, тому додатково солити гречку не потрібно. Закрити кришку мультиварки і готувати гречку по-купецьки на автоматичному режимі “гречка”. Після завершення роботи мультиварки додати дрібно порізаний кріп, все акуратно перемішати і дати гречці ще трохи постояти під закритою кришкою на підігріві.

Гречка по-купецьки готова, можна розкладати її в тарілки і подавати на стіл. З вказаної кількості інгредієнтів виходить чотири порції гречки по-купецьки. До гречки добре підійдуть скибочки житнього хліба або тости з зернового хліба. Гречка виходить просто чудова, вона зовсім не схожа на звичайний гарнір, до якого ми звикли. Таку гречку не соромно подати навіть на святковий стіл і пригостити нею всіх гостей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *