Гарбузова каша з рисом і гарбузова каша з пшоном в мультиварці

Гарбузова каша відома нам ще з дитинства. Тепер, коли у мене самої є дитина, я з задоволенням готую цю кашу і для неї. Існують різні варіації каші з гарбуза з найрізноманітнішими крупами. Улюблений варіант в моїй родині з рисом, але також готуємо і з пшоном, дитина найбільше любить з манною крупою. Технологія приготування каші дуже проста, тим більше, що потрібно всього лише закласти необхідні інгредієнти, а приготує кашу мультиварка сама. Готувати таку кашу на сніданок можна хоч щодня, поки осіння пора радує нас цим сонячним овочем.

Отже, для приготування гарбузової каші з рисом знадобиться: гарбуз — 300г, рис — одна мірна чашка, вода — 1 мірна чашка, молоко — 2 мірні чашки, цукор — 2 ст. л., вершкове масло — 30г, сіль за смаком.

Рис краще всього брати круглий, так як для каші це найкращий варіант, тому що під час варіння він стає клейким і ніжним. Також у круглому рисі багато крохмалю, що важливо для організму дітей. Рис необхідно промити кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім слід обдати його окропом.

Переходимо до підготовки гарбуза. Гарбуз необхідно відмити від бруду, очистити від шкірки, видалити, якщо є, пошкоджені ділянки. Потім промити гарбуз в холодній воді, але не тримати тривалий час, щоб овоч не втратив вітаміни. Очищений гарбуз накрити вологою серветкою або рушником, найкраще нарізати гарбуз безпосередньо перед тепловою обробкою, щоб уникнути втрату вітамінів. До речі, нарізати овочі, у тому числі і гарбуз, треба гострим ножем з нержавіючої сталі з тієї ж причини.

Гарбуз натерти на крупній тертці. Можна його порізати на кубики за бажанням. Моя дитина любить, коли каша однорідна. Тепер в каструлю від мультиварки завантажуємо підготовлений рис, натертий гарбуз, заливаємо все молоком і водою, додаємо сіль і цукор.

Ввімкнути режим «Молочна каша». Після сигналу сповіщення, каша буде готова, додати вершкове масло і перемішати. Подати на стіл можна з родзинками. Таку кашу можна сміливо пропонувати діткам, особливо, якщо гарбуз вирощений на власній ділянці. Каша з гарбуза з рисом — це моя улюблена каша, така знайома ще з дитинства. Сподіваюся, вам сподобається теж!

Також хочу запропонувати варіант каші з гарбуза з пшоном. Готується за тим самим принципом, як і гарбузова каша з рисом, тільки замість рисової крупи використовувати потрібно пшоно. Потрібно взяти: гарбуз — 400г, пшоняну крупу — 1 мірну слянку, молоко — 2 мірні склянки, воду — 1 мірну склянку, сіль — 0,5 ч.л., цукор — 2 ст. л., вершкове масло – 30г.

Гарбуз нарізати шматочками, завантажити в мультиварку, додати промите і ошпарене окропом пшоно. Залити молоком і водою, додати сіль, перемішати. Можна замість води додавати лише молоко або молоко з водою в різних пропорціях, головне, щоб загальна кількість рідини становила три мірних чашки. Мені подобається готувати тільки на молоці без води. Готувати на програмі «Молочна каша». Подавати на стіл з вершковим маслом і цукром. Їсти теплою, готувати краще всього на раз.

Я починала давати гарбузову кашу своєму синові з одного року, але можна і раніше, якщо немає алергії на гарбуз, думаю, місяців з восьми можна пробувати. Я пробувала варити гарбузову кашу з рисом, пшоном, непогано виходить також з кукурудзяною крупою дрібного помелу і з манною крупою. І в кожному випадку дитина просила добавки і на питання: “Що тобі приготувати?”, завжди просила «помаранчеву» кашу. Найбільше їй подобається варіант з манкою, так як вона дрібна і швидко розварюється, просто тане в роті.

Крім того, гарбуз я завжди заморожую на зиму, так як дуже хочеться насолодитися такою смакотою і в зимові холоди. Для цього натираю гарбуз на великій тертці і складаю в спеціальні пакети для заморожування, розміщую їх у морозилці. Таким чином, зберігаються всі корисні властивості і можна дарувати справжні вітаміни своїм дітям і в період морозів, готуючи смачну кашу або пюре.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *