Галушки з сиром (ліниві вареники)

Страви з сиром в моїй родині ніколи не були в пошані, хоча я сама сир дуже люблю. Чоловік не любитель молочних продуктів, тому я завжди обмежувалась пачкою ряжанки чи магазинного сиру. Все змінилось, коли підросла дитина і проблема насичення кальцієм організму малечі вийшла на перший план. Непокоїла пізня поява зубів та й взагалі молочні продукти для дитини обов’язкові. Йогурт і сир з магазину довіри не викликає, хочеться нагодувати свого малюка справді натуральним і корисним продуктом, а це не так просто.

Все почалося з того, що мені вдалося знайти хороше коров’яче молоко без специфічного запаху. Таке молоко відрізняється за консистенцією від того, що я купувала в магазині. Після кип’ятіння з’являється пінка, яку можна зняти навіть ложкою і перетворити на жирні вершки. Домашнє молоко дає змогу готувати різні молочні продукти вдома. Я зупинилась на приготуванні домашнього сиру. Для цього в каструлю з гарячим кип’яченим молоком додала кефір, процідила через марлю. Дуже не люблю жорсткий і сухий сир, тому ставити під гніт не стала, просто зачекала, поки стече сироватка. Отриманий сир готовий до вживання, крім того, з нього можна приготувати безліч смачних страв.

Спочатку на радощах, що мені вдався натуральний сир, я спробувала нагодувати ним свою дитину. Для цього я добре його розмішала і посипала цукром. На превеликий жаль, дитина заявила, що це не смачно і встала з-за столу. Довелось доїдати самій, хоча сир дійсно вийшов смачним і ніжним. Дитина звикла їсти сир в магазинних яскравих баночках, я вирішила схитрувати і покласти в ці баночки домашній сир, але це не допомогло. Всі мої вмовляння і старання нічого не дали. Але я не здавалась. Довго думала, що ж таке можна приготувати з сиру, щоб не додавати багато інгредієнтів і зберегти первинний вигляд продукту.

Ідею про галушки з сиром мені підказала бабуся. Дійсно, моя дитина любить тісто і просто обожнює вареники. Правда, вона з’їдає тільки тісто вареника, а начинку віддає батькам. В дитинстві бабусині галушки ми завжди називали лінивими варениками, тому що готуються вони дуже швидко, не треба кожен виліплювати. В своїй новій сім’ї я такі галушки ще не готувала, але все-таки спробувала.

Для того щоб приготувати галушки з сиром, необхідні такі продукти:

  • сир — 500г;
  • просіяне борошно — 1 склянка;
  • 4 яєчні білки (можна взяти 2 яйця);
  • 30г вершкового масла;
  • 2 столові ложки цукру.

Сир треба протерти через сито, додати до нього розтоплене вершкове масло, цукор, дрібку солі. Добре перемішати і додати борошно. Білки окремо збити і додати до отриманої маси. Якщо берете просто два яйця, їх окремо збивати не треба, просто додати до сиру. Замісити тісто, викласти на стіл, посипаний борошном, розділити на частини. З кожної частини сформувати “ковбаску”, трохи притиснути і розрізати на шматочки.

Будемо варити в мультиварці в режимі “Варіння на пару”. Для цього беремо контейнер для варіння на пару, змащуємо його олією і вкладаємо вареники. Для приготування вистачить 15 хвилин. Викладаємо готові галушки на тарілку і поливаємо сметаною. Якщо взяти трохи більше борошна, можна розкачати тісто і вирізати з нього з допомогою формочок різні фігури, що порадує кожну дитину. Подавати можна з вершковим маслом, варенням, просто присипавши цукром. Але смачніше за все, як на мене, зі сметаною! Завдяки функції варіння на пару, мультиварка дозволяє приготувати вареники з невеликою кількістю борошна, а сиру навпаки взяти побільше, так вони будуть ніжнішими. Така страва, без сумніву, принесе користь, а головне, що моя дитина з’їла їх з великим задоволенням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *