Дитячий торт-машина

На дитяче свято завжди хочеться здивувати і порадувати малюків чимось особливим, тому на день народження свого сина я вирішила приготувати незвичайну страву. Звичайно, незвичайним вирішила зробити саме торт, бо який же день народження без торта для іменинника й задування свічок? Ідея приготувати торт у формі машини прийшла дуже швидко — іменинник, як справжній чоловік, захоплюється транспортом, особливо любить спецмашини. Щоб спорудити екскаватор або бетономішалку з коржів мого кулінарного досвіду не вистачить, тому я зупинилася на звичайній легковій машині.

Готується такий торт з двох бісквітних коржів і масляного крему. Завдяки мультиварці, коржі пропікаються рівномірно і ніколи не пригоряють. Я печу торти і пироги в мультиварці досить давно і ніколи не було випадків з пригорілим дном. Бісквіт виходить пишний і м’який. Для приготування двох бісквітних коржів знадобиться: яйця — 8 штук, цукор — 2,5 склянки, борошно — 2 склянки, ванільний цукор 30г (приблизно дві чайні ложки), сироп для насичення коржів.

Для крему потрібно взяти: масло вершкове — 200г, згущене молоко — 8 ложок.

Для початку потрібно спекти перший корж. Взяти 4 яйця, склянку борошна і 150г цукру. Борошно просіяти, білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з половиною цукру до збільшення в об’ємі і побіління маси. Додати 15г ванільного цукру.

Білки потрібно збивати дуже ретельно. Потрібно стежити за тим, щоб жодна крапля жовтків не потрапила в білки, інакше маса не зіб’ється. Звичайно, тарілка, в якій збиваються білки, повинна бути чиста. Починати збивати білки потрібно на повільно до утворення пишної піни, після чого поступово збільшити швидкість міксера до максимальної. Не припиняючи збивати, додати по-трохи цукор. Готові білки не виливаються з тарілки, якщо її перевернути.

Третину білків акуратно зверху вниз змішати з жовтками. Туди ж додати просіяне борошно, перемішати. Потім додати решту білків і знову акуратно перемішати. Довго перемішувати не варто, інакше зникнуть повітряні бульбашки, за рахунок яких піднімається бісквіт. Змастити дно каструлі мультиварки олією і перелити тісто. Поставити на 60 хвилин випікатися за програмою «Випічка».

Другий корж випікається аналогічно, заздалегідь збивати яйця не варто, вони можуть осісти. Кожен корж розрізати повздовж на дві частини. Має вийти 4 коржі, з яких ми й будемо вирізати автомобіль. Кожен корж слід просочити будь-яким сиропом або підсолодженою водою. Я використовувала розведену медом теплу воду.

Один з чотирьох коржів залишаємо цілим, це буде підставка для машини, з другого і третього формуємо основу машини, вирізаючи два однакових прямокутника. З четвертого вирізаємо верхню частину машини з віконцями.

Кожен шар коржів змащуємо кремом, перед змащуванням кремом бісквіти повинні полежати годин 8, щоб потім торт не осів. Для приготування масляного крему знадобиться: масло вершкове — 200г, згущене молоко — 8 ложок. Розм’якшене масло збити міксером або блендером, поступово додаючи згущене молоко. Довести крем до однорідного стану. Змастити кремом те місце, де кабіна машини буде приєднуватися до основної її частини.

Розтопленим на водяній бані шоколадом «намалювати» віконця. Тепер за допомогою кондитерського мішка потрібно покрити весь автомобіль кремом. Для прикраси машини я використовувала кругле печиво замість коліс, різнокольорове драже замість фар. Залишаємо в холодильнику на 12 годин, після чого вставляємо потрібну кількість свічок, і торт готовий! Гарного свята!

Торт вийшов досить високим, тому дитина, побачивши в холодильнику торт-машину, назвала його джипом. А потім цілий день питав, ну коли ж ми будемо нарешті їсти машину-джип. Всі друзі іменинника були в захваті! На наступний ранок іменинник знову питав, коли ми будемо їсти торт-машину і задувати свічки. Тепер з нетерпінням чекаємо наступного свята!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *