Банановий пиріг в мультиварці

Цей пиріг найулюбленіший в нашій родині, готую його дуже часто, можна навіть сказати, що це рецепт на щодень. З найпростішого набору продуктів, який знайдеться в кожному холодильнику, виходить смачний і ніжний пиріг, до того ж, він готується швидко, просто і завжди з неперевершеним результатом. Ця випічка ідеальна для всіх любителів бананів.

Для бананового пирога вам знадобиться:

  • 200 грамів сметани 15-20% жирності;
  • 150-200 грамів цукру, я використовую 150, 200 — для тих, хто любить солодше;
  • 3 яйця;
  • 100 грамів вершкового масла чи маргарину, з маслом смак пирога виходить більш вершковим, але й з маргарином теж дуже смачно;
  • 400 грамів борошна вищого ґатунку;
  • 1 пакетик розпушувача (11 грамів) або 1 чайна ложка соди;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 2 великих банани.

Для крему:

  • 200 грамів сметани 15-25% жирності;
  • 100 грамів цукру;
  • 1-2 банани.

Примітка: сметану і цукор в кремі можна замінити банкою згущенки.
Процес приготування тіста для пирога займає не більше десяти-п’ятнадцяти хвилин, все робиться швидко і дуже-дуже просто.

Розтоплюємо вершкове масло чи маргарин і даємо йому трохи вистигнути. В цей час змішуємо яйця з цукром, можна міксером або вінчиком, якщо немає ні того ні іншого, підійде і звичайна виделка. Потім додаємо до яєць сметану і розпушувач, ще раз ретельно розмішуємо. Якщо ви використовуєте соду, то спочатку змішайте її зі сметаною, і цю суміш додайте в тісто. Додайте розтоплене масло чи маргарин і знову перемішайте, потім додайте просіяне борошно. Борошно обов’язково просіяти через сито. Тісто ретельно і акуратно перемішуємо, щоб не було грудочок, за консистенцією воно має нагадувати сметану. Борошна може знадобитися трохи більше або менше — залежить від його якості. У тісто додати порізані невеликими кубиками банани і ще раз перемішати. Тісто готове.

Каструлю мультиварки змастити рослинною олією або викласти на дно папір для випікання, його теж потрібно змастити олією. Вилити тісто в каструлю, розрівняти поверхню з допомогою спеціальної лопатки чи просто ложкою. Обрати на панелі мультиварки режим “Випічка” і поставити на максимальний час — 65 хвилин. Під час випікання кришку мультиварки відчиняти не можна. Після звукового сигналу про закінчення процесу випікання потрібно вимкнути режим “Підігрів” і знову ввімкнути режим “Випічка” на 30-40 хвилин — пиріг випікається досить довго. Скоринка готового пирога буде блідою і пористою — це нормально, так як в мультиварки немає нагрівального елементу на кришці, тому пироги зверху не зарум’янюються. Тісто пирога може вийти трохи вологим через наявність бананів.

Поки пиріг готується можна приготувати крем. Сметану збити з цукром, банани подрібнити в блендері чи натерти на дрібній тертці і додати до сметани, за бажанням можна додати в крем ванілін чи ванільний цукор.

Примітка: крем через банани може потемніти, якщо вас це бентежить, то їх можна і не додавати, але, варто відзначити, що колір ніяк не впливає на смакові якості.

Пиріг дістаємо з мультиварки. Це зручно робити з допомогою решітки для варіння на пару: вставити в каструлю мультиварки решітку і перевернути каструлю — пиріг опиниться на решітці. Дати пирогу трохи вистигнути прямо на решітці, потім перекласти його на тарілку і щедро полити кремом. Готовий пиріг виходить дуже пишним і м’яким, крем надає йому соковитості і бананового аромату.

На основі цього пирога можна приготувати чудовий смачний торт. Для цього треба дати готовому пирогу вистигнути на решітці мультиварки, потім розрізати його на 2-3 коржі. Ріжеться пиріг дуже легко, коржі не кришаться і не ламаються. Кожен корж просочити кремом, викласти один на один. Між коржами покласти тонко нарізані кільцями банани. Кількість крему в такому випадку потрібно збільшити вдвічі або втричі. Верх торту можна прикрасити з допомогою кілець бананів, ягід, горіхів — все залежить від вашої фантазії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *