Абрикосовий пиріг в мультиварці

Жоден торт чи тістечко не можна порівняти з випічкою зі свіжими фруктами. Смак і аромат такої випічки просто не передати словами. Влітку, коли з’являються свіжі і стиглі абрикоси, персики і сливи, не можна втриматися, щоб не спекти з ними пиріг. Мультиварка чудово впорається з випічкою фруктових пирогів, особливо зручно використовувати її в спекотні дні, коли хочеться побалувати родину смачненьким, а духовку вмикати зовсім не хочеться. Більше за все я люблю випічку з абрикосами, тому пропоную рецепт повітряного пирога з начинкою з цього смачного фрукту. Для приготування пирога знадобляться стиглі абрикоси, яскраво-оранжеві з рум’яними бочками.

Для приготування пирога з абрикосами вам знадобляться:

  • 3 великих яйця;
  • 10 столових ложок цукру (для ласунчиків кількість можна збільшити вдвічі);
  • 200 грамів жирної сметани (в мене домашні вершки);
  • 0,5 склянки рослинної олії без запаху;
  • 1 склянка (250 грамів) борошна;
  • 1 пакетик ваніліну (можна обійтися без нього, якщо ви вважаєте, що запах ванілі перебиває аромат абрикосів);
  • 1 пакетик розпушувача (11 грамів);
  • 10 абрикос;
  • 0,5 банки згущеного молока.

Тісто для пирога краще готувати з допомогою міксера або блендера — так воно буде повітряним і ніжним. Збити міксером яйця з цукром до густої піни, це займе 5-7 хвилин. Не полінуйтесь збивати яйця з цукром і в результаті ви отримаєте пишний високий пиріг. Яйця обов’язково мають бути з холодильника. Потім додати сметану і рослинну олію і збивати ще 1-2 хвилини. Через сито просіяти борошно, ванілін і розпушувач, і збивати поки тісто не стане однорідним. Під час просіювання через сито борошно насичується киснем, тому випічка краще підніметься. Тісто має вийти досить-таки густим — приблизно як на оладки, світло-кремового кольору. Звичайно, в ньому не повинно бути грудочок.

Абрикоси помити, витягти кісточки. Половину абрикос порізати дрібними шматочками, а другу половину нарізати четвертинками. Дрібні шматочки абрикос додати в тісто і акуратно все перемішати. Каструлю мультиварки злегка змастити рослинною олією, вилити в неї тісто, розрівняти, зверху розкласти четвертинки абрикос, трохи втискаючи їх в тісто. Під час випічки четвертинки втопляться в тісті, створюючи красивий прошарок в готовому пирозі.

Випікати пиріг в режимі “Випічка” 65+20 хвилин, тобто спочатку ввімкнути режим на 65 хвилин, а після звукового сигналу ще раз ввімкнути на 20 хвилин. Трапляється, що мультиварка не одразу повторно вмикає режим “Випічка”, натомість вона переходить в режим підігріву, в такому випадку потрібно просто зачекати кілька хвилин і “Випічка” знову запрацює. Якщо ви використовували для начинки занадто м’які абрикоси, то можливо час випічки доведеться збільшити ще на 20 хвилин, через те, що в таких абрикосах забагато соку. Готовність пирога можна перевірити сірником чи зубочисткою — якщо вони будуть сухими значить пиріг готовий.

Після завершення випікання можна одразу відчинити кришку мультиварки і дати пирогу постояти ще десять хвилин, режим підігрівання при цьому має бути вимкнений. Потім з допомогою решітки для варіння на пару дістати пиріг з каструлі і перекласти на тарілку. Проколоти гарячий пиріг в кількох місцях виделкою і полити зверху згущеним молоком — воно швидко наситить пиріг і зробить його ще смачнішим.

Абрикосовий пиріг виходить просто на диво — високий і пишний. Шматочки абрикос в пирозі зберігають свою форму, тому в розрізі такий пиріг виглядає дуже красиво. Пирогу треба дати вистигнути, порізати на шматочки і можна пригощати сім’ю. Хоча і гарячим пиріг теж смачний, так стверджує мій син, в якого не вистачає терпіння дочекатися вистигання пирога. Залишки пироги добре зберігаються в холодильнику, не втрачаючи своїх смакових якостей. Шматочок абрикосового пирога з чашкою гарячого чаю — чудовий десерт, який можна подавати і на сніданок, і на обід, і на вечерю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *