Різотто з курячими сердечками в мультиварці

Різотто — страва родом з Італії на основі рису. Взагалі, італійська кухня зі своїм різноманіттям паст, соусів, вершкових десертів, гострих закусок завоювала особливе місце в серці вітчизняного гурмана. Ця кухня нам близька. Наші кулінари із задоволенням освоюють премудрості приготування лазаньї, тірамісу, піци, делікатесів з морепродуктами. Я теж не виняток. Особливо мені подобається те, що італійці вміють розставляти акценти. В стравах їхньої національної кухні майже завжди можна виділити один, основний компонент, всі інші складові зазвичай лише доповнюють його, допомагаючи розкрити всю повноту смаку.

В різотто таким головним компонентом є рис, приготований особливим способом. Він набуває кремової консистенції завдяки додаванню вершкового масла, змішаного з сиром. Чим буде доповнена страва — овочами, грибами, м’ясом, морепродуктами чи фруктами — це вже на ваш вибір. В моєму варіанті додатковим інгредієнтом стануть курячі сердечка, які чудово вписуються в концепцію різотто, так як, по суті, є дуже ніжним делікатесом з ненав’язливим смаком. Приготування різотто в мультиварці (наприклад, в sr-tmh18ltw від Panasonic) вимагає трохи відійти від класичної рецептури, так як вода в страву додається не поступово, а одразу заливається в повному об’ємі (точно визначеному в ході численних кулінарних експериментів). Але за умови дотримання вказаних пропорцій ця особливість перетворюється на перевагу — не потрібно уважно відслідковувати процес. До того ж, консистенція готової страви виходить саме такою, як треба для справжнього різотто. В результаті рис виходить дуже ніжним і ароматним і не потребує безперервного стояння над плитою.

Інгредієнти, необхідні для приготування різотто з курячими сердечками:

  1. Курячі сердечка — 600г;
  2. Рис — 2 мірні склянки мультиварки;
  3. Сметана — 200г;
  4. Лечо (або томатний соус) — 100г;
  5. Цибуля — 1 шт.;
  6. Сир — 150г;
  7. Вода — 4,5 мірні склянки мультиварки;
  8. Масло вершкове — 1 ст.л.;
  9. Приправи, перець чорний молотий, сіль — за смаком.

Процес приготування:

    1. Курячі сердечка промиваємо під проточною водою і видаляємо ножем надлишки жиру, прожилки і згустки крові — за потреби.

  • Цибулину чистимо і нарізаємо кубиками.
  • В каструлю мультиварки кладемо шматочок вершкового масла (приблизно одну столову ложку), цибулю, сердечка і обираємо в меню режим “випічка” на 20 хвилин.

  • Поки сердечка з цибулею тушкуються, готуємо заливку. В глибокій мисці змішуємо сметану і лечо (чи будь-який інший томатний соус), добре перемішуємо до однорідної консистенції.
  • Після завершення режиму відкриваємо кришку мультиварки і додаємо до вмісту каструлі половину приготованої заливки, перемішуємо, засипаємо промитий рис, заливаємо водою, знову перемішуємо. В меню мультиварки обираємо режим “плов”.

  • Поки рис готується, натираємо на крупній тертці сир (для цієї страви можна використовувати сир м’яких сортів, цілком підійде і бринза).
  • Після того, як пролунає звуковий сигнал, додаємо в нашу страву спеції, чорний молотий перець, сіль і натертий сир і половину заливки, що залишилась, закриваємо кришку мультиварки і залишаємо ще на 20 хвилин в режимі підігрівання.

  • Кількість спецій і солі залежить від того, який томатний соус ви використали. Я поклала 1 чайну ложку без гірки готової приправи “Італійська”, чорний перець на кінчику ножа, 1 чайна ложка з гіркою солі.

Смачного!

Страва виходить дуже смачною, з ніжною кремовою консистенцією, помірно гострою і з тонким вершковим смаком. Спробуйте — вам обов’язково сподобається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *