Пиріг з полуницями в мультиварці

Найкрасивіші пироги виходять, якщо для начинки використати цілі ягоди, а не шматочки. Приготувати такий пиріг можна з пісочним або бісквітним тістом, від тіста залежить дуже багато — жодна, навіть найсмачніша начинка, не зможе врятувати пиріг з невдалим тістом. Нещодавно я дізналася рецепт дуже смачного тіста, яке ідеально підходить для випічки пирогів з ягодами або фруктами. У чому секрет цього тіста, не знаю, можливо, в поєднанні вершкового масла і олії, але тісто виходить чарівне — ніжне, пишне і насичене повітрям. Пиріг з полуницею з цього тіста виходить чудовий, в міру солодкий, з легкою полуничною кислинкою і з насиченим ягідним ароматом. Готувати пиріг можна зі свіжою і з замороженою полуницею, це дуже ароматна і смачна ягода, і пиріг завжди виходить на п’ять з великим превеликим плюсом. Пиріг з полуницею в мультиварці буде готовий приблизно за годину.

Для приготування пирога з полуницею вам знадобиться:

Тісто:

  • 2 яйця;
  • 200 грамів цукру;
  • 5 столових ложок сметани (жирністю 20-25%);
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 5 столових ложок рослинного масла;
  • 300 грамів борошна вищого сорту;
  • 2 пакетики ваніліну;
  • 1 чайна ложка ваніліну (з гіркою).

Для начинки:

  • 1 пакет заморожених полуниць або 500г свіжих;
  • 100 грамів цукрової пудри.

Для пирога нам буде потрібна свіжа або заморожена полуниця, заморожену заздалегідь дістаньте з морозильника, щоб вона встигла відтанути. Приготувати пиріг з полуницею дуже легко. Для цього потрібно збити два яйця і двісті грамів цукру до густої піни. Для ласунчиків кількість цукру можна збільшити до двохсот п’ятдесяти — трьохсот грам. Додати до яєць з цукром п’ять столових ложок з гіркою сметани, ще раз все збити. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті, додати розтоплене вершкове масло і олію в тісто, добре перемішати. На заключному етапі приготування тіста додати ванілін, розпушувач і просіяне через сито борошно. Все ще раз добре перемішати міксером, тісто по консистенції має бути, як густа сметана.

Так як тісто пирога дуже ніжне, а ягідна начинка розташована зверху, дістати пиріг із мультиварки за допомогою решітки для варіння на пару не вийде — перевертати пиріг не можна. Проблему з діставанням пирога допоможе вирішити папір для випічки, з якого ми зробимо «підйомний пристрій». Для цього з паперу для випічки вирізати дві смужки шириною близько 8-10 сантиметрів. Вкласти смужки хрест-навхрест в каструлю мультиварки, так щоб краї смужок доходили до верху каструлі. За допомогою цих смужок ми будемо діставати з мультиварки готовий пиріг. Змастити каструлю мультиварки і смужки паперу олією. Перекласти тісто в каструлю і рівномірно розподілити його по дну. З розмороженої полуниці злити всю утворену під час розморожування рідину. В тарілку насипати сто грамів цукрової пудри, по черзі опускати ягоди в цукрову пудру і викладати зверху на тісто. Кожну ягоду потрібно злегка вдавлювати в тісто, але зовсім трохи, тому що під час випічки ягоди полуниці самі потонуть у тісті. З ягід можна викласти будь-який візерунок, після випічки візерунок буде дуже красиво виглядати на верхівці пирога. Закрити кришку мультиварки і готувати пиріг з полуницею 65 +20 хвилин в режимі “випічка”.

Після закінчення роботи режиму “випічка” відкрити кришку і дістати пиріг з мультиварки з допомогою смужок паперу. Щойно спечений пиріг дуже ніжний, тому діставати його потрібно акуратно. Перекласти пиріг з полуницею на тарілку, прибрати паперові смужки — для цього пиріг потрібно злегка підняти лопаткою. Посипати пиріг цукровою пудрою. Дати пирогу охолонути, можна подавати на стіл. Коли за вікном погана погода дуже приємно пити гарячий чай зі шматочком полуничного пирога і згадувати про літо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *