Пиріг відкритий сирний (кіш) в мультиварці

Кіш — відкритий пиріг з пісочного тіста. Готувати кіш можна з різними начинками — солодкими й солоними, випікають їх зазвичай в духовці в формі, що знімається. Така форма потрібна, для того щоб було простіше витягнути з неї готовий пиріг. Діставати пиріг з мультиварки доведеться за допомогою смужок з паперу для випічки. Кіш в мультиварці виходить таким же смачним, як в духовці, а начинка зберігається більш соковитою. Я пропоную приготувати в мультиварці відкритий пиріг з сирною начинкою з додаванням цибулі і маслин. В цього пирога тонка основа з пісочного тіста і товстий шар сирної начинки.

Для приготування відкритого сирного пирога вам буде потрібно:

Тісто:

  • 125 грамів маргарину;
  • 300 грамів борошна;
  • 1 яйце;
  • дрібка солі.

Начинка:

  • 200 грамів твердого сиру;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 яйця;
  • 3 столових ложки сметани;
  • 10 чорних маслин без кісточок;
  • сіль;
  • олія для обсмажування.

Пісочне тісто для пирога повинно охолонути деякий час в холодильнику, тому процес приготування краще починати саме з нього. Маргарин і борошно порубати ножем до дрібних крихт. Як варіант — потерти заморожений маргарин на тертці і змішати його з борошном, а потім перетерти руками на крихти. Зробити з крихт гірку з заглибленням в центрі, в це заглиблення вибити яйце і посолити. Замісити пластичне тісто, яке не прилипає до рук. Для надання тісту ніжності можна додати одну-дві столові ложки сметани. Зліпити з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і сховати на півгодини в холодильник. Тісто в холодильнику може провести цілий день, не втрачаючи при цьому своїх якостей, головне добре закутати його харчовою плівкою, щоб воно не висохло.

Приготувати сирну начинку. Для цього почистити цибулю і порізати його тонкими півкільцями або четвертинками. Якщо ви не любите цибулю, то можете не додавати її в начинку, а покласти на п’ятдесят грамів більше сиру. Налити в каструлю мультиварки олію (столову ложку) і обсмажити цибулю в режимі “випічка” близько десяти-п’ятнадцяти хвилин. Сир натерти на крупній тертці. Маслини порізати тонкими кільцями. Маслини в начинці можна замінити дрібно порізаною зеленню — кропом, базиліком або петрушкою. Збити вінчиком два яйця з дрібкою солі, додати три столові ложки сметани, перемішати до однорідної консистенції. Потім додати в яєчно-сметанну суміш сир, оливки і обсмажену цибулю, з якої потрібно злити олію. Зайву олію з обсмаженої цибулі зливати обов’язково, інакше начинка пирога вийде занадто водянистою і може не пропектися. Все добре перемішати — начинка для сирного пирога готова.

Каструлю мультиварки змастити олією, вкласти в ній хрест-навхрест дві смужки паперу для випічки, з допомогою цих смужок ми будемо діставати готовий пиріг. Смужки повинні бути шириною близько восьми сантиметрів. Смужки також злегка змастити олією. Викласти в каструлю мультиварки охолоджене пісочне тісто, пальцями розподілити його по дну і зробити невеликі бортики — близько двох сантиметрів. Тісто пластичне, з нього зручно і просто готувати основу для пирога. Зверху на тісто ложкою викласти сирну начинку, рівномірно її розподілити, начинка повинна доходити до верхнього краю бортика з тіста. За бажанням можна прикрасити верх пирога зеленню і маслинами. Я для прикраси пирога використовую гілочки свіжого базиліка і кілька цілих маслин. Закрити кришку мультиварки і готувати сирний пиріг в режимі “випічка” протягом 65 хвилин.

Після закінчення роботи режиму “випічка” відкрити кришку мультиварки, дістати каструлю з пирогом і дати йому трохи охолонути прямо в каструлі. Потім, тримаючись за краї паперових смужок, дістати пиріг з каструлі, перекласти його на тарілку і дати повністю вистигнути. Гарячим пиріг краще не розрізати, потрібно почекати поки начинка загусне. Коли пиріг охолоне, його можна подавати на стіл. Відкритий сирний пиріг стане смачною і ситною добавкою до ранкового чаю або кави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *