Курячі сердечка з пюре в мультиварці: 2 в 1

Сьогодні я б хотіла поділитись не рецептами як такими, а швидше розповісти про варіант приготування двох страв одночасно з використанням мультиварки. Це чудовий спосіб економії часу і оптимізації процесу приготування вечері. Крім того, що ви менше часу витрачаєте на приготування, ви ще й отримуєте гарнір і другу страву в один момент, тобто вам не доведеться щось розігрівати. Сутність цього способу в тому, що в основній чаші мультиварці ми будемо готувати гарнір, вірніше основу для нього — картоплю, а в ємності для приготування на пару ми потушкуємо курячі сердечка з цибулею. Цей же метод хороший тим, що його можна застосовувати і для інших видів продуктів, наприклад, можна приготувати тюфтелі, котлети, рибу, овочі на пару і одночасно з цим відварити гарнір на ваш вибір. У цьому випадку, правда, слід бути уважно розраховувати необхідну кількість води, у випадку картоплі — це простіше, так як на завершення варіння в чаші зберігається вода і можна не сумніватися, що й приготована на пару страва дійшла до готовності. Якщо ж ви обрали гарнір, який в процесі вбере в себе воду (гречка, перловка, рис), то, швидше за все, вам треба налити води з запасом. Зізнаюсь, я ще не експериментувала з іншими видами гарніру, тому не можу сказати нічого конкретного про результати. Буде нагода — поділюсь досвідом.

Цікаво, що режим, в якому ми будемо готувати нашу страву “2-в-1” буде не “варіння на пару”, який ми б обрали для приготування сердечок і не “тушкування”, яке було б логічним для картоплі. Ми будемо готувати в режимі “випічка” – саме цей режим, виходячи з власної практики, радить більшість господинь — щасливих власниць мультиварок, як найбільш відповідний для таких комбінованих страв. І цей спосіб повною мірою підійшов для моєї мультиварки Panasonic sr-tmh18ltw. В результаті картопля для пюре розварились до необхідної кондиції, а сердечка вийшли дуже ніжними, м’якими і пройшли ароматом цибулі. В результаті вийшла справжня смакота.

Отже, для приготування сердечок курячих з пюре в мультиварці нам знадобляться продукти:

  1. Сердечка курячі — 500г;
  2. Цибуля ріпчаста -1 шт.;
  3. Картопля — 5 середніх бульб;
  4. Масло вершкове — 50г;
  5. Молоко — 100мл;
  6. Сіль — 2,5 ч.л.;
  7. Перець чорний молотий — 1/3 ч.л.

Процес приготування складається з наступні етапи:

    1. Підготуємо курячі сердечка: добре промиваємо їх, зрізаємо надлишки жиру і відділяємо згустки крові.
    2. Цибулину очищуємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
    3. Сердечка викладаємо в окрему ємність, додаємо 1ч.л. солі і чорний перець (можна додати будь-які інші приправи, які поєднуються з курячими нутрощами — за смаком), додаємо цибулю і даємо настоятися, поки підготовлюємо картоплю.

  • Очищуємо картоплю і нарізаємо його на довільні великі шматочки.
  • Занурюємо картоплю в чашу мультварки, заливаємо водою, щоб рівень води був вищий, ніж шар картоплі приблизно на 1-2см, підсолюємо воду (1,5ч.л.).
  • Зверху встановлюємо ємність для приготування на пару і викладаємо на пару і викладаємо на неї курячі сердечка з цибулею.
  • В меню мультиварки встановлюємо режим “випічка” на 40 хвилин.
  • Після того, як пролунає звуковий сигнал, знімаємо ємність з готовими сердечками, накриваємо її кришкою відповідного діаметру, щоб не дати страві вистигнути.

  • Перекладаємо картоплю з чаші мультиварки (використовуємо для цього пластикові чи дерев’яні лопатки) в іншу каструлю. В цей час вершкове масло розтоплюємо на невеликому вогні і додаємо до нього молоко. Не дозволяючи вистигнути, заливаємо картоплю молоком з маслом і готуємо пюре звичним способом — використовуючи блендер чи товкачик.

Звичайно солі вистачає і додатково підсолювати готове пюре немає потреби. Якщо ж солі вам мало, то краще за все, посолити безпосередньо молоко з маслом, щоб сіль добре розчинилася. Подавати пюре з сердечками краще разом з салатом зі свіжих овочів чи зеленню.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *