Сьогодні я б хотіла поділитись не рецептами як такими, а швидше розповісти про варіант приготування двох страв одночасно з використанням мультиварки. Це чудовий спосіб економії часу і оптимізації процесу приготування вечері. Крім того, що ви менше часу витрачаєте на приготування, ви ще й отримуєте гарнір і другу страву в один момент, тобто вам не доведеться щось розігрівати. Сутність цього способу в тому, що в основній чаші мультиварці ми будемо готувати гарнір, вірніше основу для нього — картоплю, а в ємності для приготування на пару ми потушкуємо курячі сердечка з цибулею. Цей же метод хороший тим, що його можна застосовувати і для інших видів продуктів, наприклад, можна приготувати тюфтелі, котлети, рибу, овочі на пару і одночасно з цим відварити гарнір на ваш вибір. У цьому випадку, правда, слід бути уважно розраховувати необхідну кількість води, у випадку картоплі — це простіше, так як на завершення варіння в чаші зберігається вода і можна не сумніватися, що й приготована на пару страва дійшла до готовності. Якщо ж ви обрали гарнір, який в процесі вбере в себе воду (гречка, перловка, рис), то, швидше за все, вам треба налити води з запасом. Зізнаюсь, я ще не експериментувала з іншими видами гарніру, тому не можу сказати нічого конкретного про результати. Буде нагода — поділюсь досвідом.
Цікаво, що режим, в якому ми будемо готувати нашу страву “2-в-1” буде не “варіння на пару”, який ми б обрали для приготування сердечок і не “тушкування”, яке було б логічним для картоплі. Ми будемо готувати в режимі “випічка” – саме цей режим, виходячи з власної практики, радить більшість господинь — щасливих власниць мультиварок, як найбільш відповідний для таких комбінованих страв. І цей спосіб повною мірою підійшов для моєї мультиварки Panasonic sr-tmh18ltw. В результаті картопля для пюре розварились до необхідної кондиції, а сердечка вийшли дуже ніжними, м’якими і пройшли ароматом цибулі. В результаті вийшла справжня смакота.
Отже, для приготування сердечок курячих з пюре в мультиварці нам знадобляться продукти:
- Сердечка курячі — 500г;
- Цибуля ріпчаста -1 шт.;
- Картопля — 5 середніх бульб;
- Масло вершкове — 50г;
- Молоко — 100мл;
- Сіль — 2,5 ч.л.;
- Перець чорний молотий — 1/3 ч.л.
Процес приготування складається з наступні етапи:
-
- Підготуємо курячі сердечка: добре промиваємо їх, зрізаємо надлишки жиру і відділяємо згустки крові.
- Цибулину очищуємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
- Сердечка викладаємо в окрему ємність, додаємо 1ч.л. солі і чорний перець (можна додати будь-які інші приправи, які поєднуються з курячими нутрощами — за смаком), додаємо цибулю і даємо настоятися, поки підготовлюємо картоплю.
- Очищуємо картоплю і нарізаємо його на довільні великі шматочки.
- Занурюємо картоплю в чашу мультварки, заливаємо водою, щоб рівень води був вищий, ніж шар картоплі приблизно на 1-2см, підсолюємо воду (1,5ч.л.).
- Зверху встановлюємо ємність для приготування на пару і викладаємо на пару і викладаємо на неї курячі сердечка з цибулею.
- В меню мультиварки встановлюємо режим “випічка” на 40 хвилин.
- Після того, як пролунає звуковий сигнал, знімаємо ємність з готовими сердечками, накриваємо її кришкою відповідного діаметру, щоб не дати страві вистигнути.
- Перекладаємо картоплю з чаші мультиварки (використовуємо для цього пластикові чи дерев’яні лопатки) в іншу каструлю. В цей час вершкове масло розтоплюємо на невеликому вогні і додаємо до нього молоко. Не дозволяючи вистигнути, заливаємо картоплю молоком з маслом і готуємо пюре звичним способом — використовуючи блендер чи товкачик.
Звичайно солі вистачає і додатково підсолювати готове пюре немає потреби. Якщо ж солі вам мало, то краще за все, посолити безпосередньо молоко з маслом, щоб сіль добре розчинилася. Подавати пюре з сердечками краще разом з салатом зі свіжих овочів чи зеленню.
Смачного!
Мультиварка-скороварка NINJA OP500EU
10,799.00 ₴8,999.00 ₴Мультиварка-скороварка TEFAL Cook4me+ Connect CY855830
9,999.00 ₴8,499.00 ₴Мультиварка-скороварка TEFAL Cook4Me + CY851130
8,999.00 ₴7,499.00 ₴