Булочки-равлики в мультиварці

В мультиварці можна готувати випічку з різних видів тіста, в тому числі і з дріжджового, проте випічка з цього тесту має свої нюанси, без урахування яких пиріг із дріжджового тіста, приготовлений в мультиварці може дуже сильно вас розчарувати. Пироги з дріжджового тіста під час приготування в мультиварці потрібно обов’язково перевертати, щоб дати їм можливість підрум’янитися і пропектися з двох сторін. При цьому шар тіста в пирозі не повинен бути товстим. Якщо ви ще жодного разу не пробували готувати в мультиварці пироги з дріжджового тіста, то для першого разу я вам раджу приготувати невеликі закусочні булочки – равлики. Готуються такі булочки дуже просто і завжди добре пропікається.

Для приготування закусочних булочок – равликів у мультиварці вам буде потрібно:

Тісто:

  • 300 грамів муки;
  • 1 яйце;
  • 100 мілілітрів молока;
  • 1 чайна ложка сухих дрожджів;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі.

Начинка:

  • 100 грам твердого сиру;
  • 100 грам вареної ковбаси;
  • 100 грам копченої грудинки.

Для початку потрібно приготувати дріжджове тісто. Для цього змішати двісті грам борошна й сухі дріжджі. Додати до них цукор і сіль. Потім додати одне яйце, сто мілілітрів теплого молока, саме теплого, а не гарячого, дві столові ложки рослинної олії. Замістити негусто тісто. Поставити тісто в тепле місце на півгодини – годину, для того щоб воно підійшло. У мене в духовій шафі є спеціальний режим для приготування тіста, якщо у вас немає такого режиму, то можна поставити посуд з тістом в ємність з теплою водою.




Через півгодини тісто підніметься і збільшиться в об’ємі, це означає, що прийшла пора довести тісто до потрібної нам кондиції. На робочу поверхню столу висипати залишилася борошно і місити в ній тісто поки воно не перестане липнути до рук. Зверніть увагу, що готове тісто має бути м’яким, а не крутим, тому не перестарайтеся з борошном і замешиванием. Отримане тісто накрити харчовою плівкою і дати йому трохи відпочити.

Поки тісто відпочиває приготувати начинку для булочок. У начинці будуть використовуватися ковбаса, яку можна замінити сосисками, твердий сир та копчена грудинка. Всі інгредієнти начинки потрібно порізати кубиками приблизно однакового розміру. Змішати всі інгредієнти і начинка готова. За бажанням в начинку можна додати одне яйце або дві столові ложки майонезу. Для таких булочок є другий варіант начинки – сир і копчена ковбаса, але така начинка виходить більш сухою, тому додавання в неї яйця або майонезу стає обов’язковим. Вибирайте той варіант начинки, який вам більше до смаку.

Тісто тонко розкачати на посипаній борошном поверхні, повинен вийти прямокутник зі сторонами приблизно тридцять на сорок сантиметрів. Поверх тіста рівномірно розподілити начинку. Скачати з тесту щільний рулет, кінчики якого потрібно підігнути всередину. Нарізати рулет на шматочки шириною близько чотирьох сантиметрів. Каструлю мультиварки змастити олією і перекласти в неї рулети з тіста. Укладати шматочки рулету потрібно на невеликій відстані один від одного. Закрити кришку мультиварки і включити режим випічки буквально на тридцять секунд, потім відключіть режим випічки і залиште булочки на півгодини на расстойку під кришкою мультиварки. Потім включити режим випічки на п’ятдесят хвилин. За цей час булочки практично встигнуть пропектися, але от лихо – верх у них залишиться світлим, для того щоб виправити цю ситуацію булочки потрібно перевернути. Після закінчення режиму випічки перевернути булочки з допомогою решітки для варіння на пару і включити випічку ще на двадцять хвилин, цього часу цілком достатньо для того щоб булочки підрум’янилися.




Закусочні – булочки равлики готові, можна діставати їх з мультиварки і подавати на стіл. Булочки можна поділити на окремі равлики, а можна подати цільним пирогом, від якого всі бажаючі зможуть відламати для себе найбільш симпатичну булочку. Булочки добре для сніданку, приємно з’їсти таку булочку з чаєм або кавою. Крім того такі булочки добре зберігаються в холодильнику, в потрібний момент їх просто потрібно розігріти в мікрохвильовій печі і подавати на стіл.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *