Чудо-манник в мультиварці

Мультиварка — це чудо! Піклуйтесь про себе і своє здоров’я з допомогою мультиварки. Завдяки особливому способу приготування їжі — під впливом пару, що здавна вважається натуральним і здоровим, продукти зберігають свій первинний вигляд, корисні речовини і вітаміни. Пропоную рецепт чудо-манника в мультиварці. Дуже просто, дуже швидко, дуже смачно!

Для приготування чудового чудо-манника нам знадобляться:

Для тіста:

  • 1 склянка (200 мл) — кефіру;
  • 1 склянка манки;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 3 яйця;
  • 100г маргарину;
  • 2 чайні ложки розпушувача для тіста.

Для крему:

  1. 1 пачка (500г) сметани 20% чи 25% жирності;
  2. 1 склянка (150 — 180г) цукру;
  3. 1 пачка сметанника (згущувач сметани) на екстрений випадок!

Спосіб приготування:

    1. Склянку манки (склянка звичайна, не з мультиварки) висипаємо в глибоку посудину і заливаємо 200 мл кефіру. Перемішуємо і ставимо в холодильник на 2 години або на всю ніч.
    2. Збиваємо яйця (3 штуки) з цукром (1 склянка).
    3. Розтоплюємо маргарин (100г). Зробити це можна в мікрохвильовці чи просто в каструльці на плиті. Охолоджуємо.

  • У велику миску виливаємо яйця, розтоплений маргарин, засипаємо муку (1 склянка), додаємо розпушувач для тіста (2 чайні ложки) і манку з кефіром. Все ретельно перемішуємо.

  • Мультиварочну каструлю трохи змащуємо рослинною олією, присипаємо манкою і виливаємо в неї готове тісто. Тісто має бути трохи густішим, ніж сметана. Опускаємо кришку мультиварки і вмикаємо режим “Випічка” на 60 хвилин. Після сигналу вимикаємо мультиварку і залишаємо манник ще на 15 — 20 хвилин. Кришку не знімаємо!

  • Через 15 — 20 хвилин відчиняємо кришку, даємо маннику трохи вистигнути, дістаємо, розрізаємо його на 2 — 3 коржі. Просочуємо будь-яким кремом, джемом і даємо настоятися (бажано). Оздоблення торту залежить тільки від вашої фантазії!

ПОРАДА:

Не виливайте розтоплений гарячий маргарин у збиті яйця, інакше вони можуть звернутися! Для крему бажано використовувати сметану збиту з цукром, сметана має бути густа 21% або 25%. Якщо виявилось, що сметана занадто рідка, додайте пачку сметанника (згущувача сметани). Розрізайте манник на рівні коржі і добре промащуйте сметанним кремом. Раджу на нижній корж викласти вишню без кісточок (заздалегідь засипати її цукром і полити коньяком (10 — 20 мл) чи іншим алкоголем), перемастити все сметаною.

Можна прикрасити чудо-манник павутинкою з шоколадної глазурі.

Рецепт шоколадної глазурі:

  • 30 грамів вершкового масла;
  • 50 мілілітрів молока;
  • 1,5 столові ложки какао;
  • 1 столова ложка цукру.

В каструльці на плиті розтоплюємо вершкове масло (30г), додаємо молоко (50 мл), насипаємо цукор (1ст. л.) і, розмішуючи, щоб не було грудочок, акуратно насипаємо какао (1,5ст. л.). Відставляємо вбік і трохи охолоджуємо. Шоколадна глазур має бути теплою, інакше вона може застигнути і ви не зможете прикрасити торт!

СМАЧНОГО! ЧУДО-МАННИК ГОТОВИЙ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *